Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

04.03.2024 01:03

Anuga FoodTec 2024: Zanesljivost procesov z zaznavnimi nadzornimi ploščami podjetja KIPP

Da je v njej samo tisto, kar bi moralo biti

Vizualno ali kovinsko zaznavni standardni in delovni deli podjetja HEINRICH KIPP WERK podpirajo kompleksne varnostne koncepte v živilski industriji. Tudi najmanjše delce teh sestavnih delov je mogoče hitro in zanesljivo odkriti ter jih izločiti iz procesa - s tem preprečite večje okvare in napačne serije. Na sejmu Anuga FoodTec 2024 v Kölnu bo podjetje KIPP na primeru detektorja kovin podjetja Bizerba iz Balingena prikazalo, kako to deluje v praksi.

Vizualno zaznavni delovni elementi podjetja KIPP so obarvani ultramarinsko modro (podobno kot RAL5002). Ozadje: Modra barva je v živilskem sektorju precej netipična, zato je te izdelke mogoče zlahka prepoznati, ko pridejo v stik z živili. Poleg tega upravljalne plošče izpolnjujejo povečane higienske zahteve. "Naše zaznavne nadzorne plošče izpolnjujejo vse ustrezne standarde in so zato idealno primerne za stik z živili," pojasnjuje Samuel Rasch, produktni vodja pri podjetju KIPP. "Velik pomen smo namenili tudi geometriji, ki je optimizirana za čiščenje - primer tega je naš križni ročaj z zaprto konturo ročaja in gladko površino."

Kovinsko zaznavni upravljalni elementi iz ponudbe podjetja KIPP gredo še korak dlje. Njihove sestavne dele je mogoče zaznati z uporabo indukcijske tehnologije. Če v proces vstopijo delci ali celotne komponente, lahko posebni sistemi za zaznavanje zanesljivo izberejo tujke - tudi če so s prostim očesom nevidni. Odlomke do 0,027 cm³ (velikost približno 3x3x3 mm) je mogoče zaznati in izločiti, tako da velikih proizvodnih količin ni treba odstraniti.

Vsi zaznavni delovni deli podjetja KIPP so izdelani iz termoplasta, ojačanega s steklenimi vlakni, v skladu z zahtevami EU10/2011 in FDA, medtem ko so vložki izdelani iz nerjavnega jekla 1.4404. Najvišja temperatura delovanja je 120 °C. Na voljo so lokovni, krilni, zvezdasti in križni ročaji ter nagubani ročaji in vpenjalne ročice.

Obiščite HEINRICH KIPP od 19. do 22. marca 2024 na sejmu Anuga FoodTec v Kölnu v hali 8.1, stojnica A090.

Več novic

Splošna ocena: Zelo dobro!
Varnost se ujema z oblikovanjem
Enostavno in varno vodenje velikih uteži
Osnove in vpogledi v obliki #kippresso
Ko je higiena v ospredju