Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

19.02.2024 16:02

Teleskopske tirnice za velike obremenitve do 480 kg iz podjetja KIPP

Enostavno in varno vodenje velikih uteži

Izjemno visoka nosilnost in popolnoma gladko delovanje: novi teleskopski drsniki HEINRICH KIPP WERK za velike obremenitve ne prenesejo le obremenitev do skoraj pol tone, temveč imajo tudi izjemno gladko delovanje in so enostavni za upravljanje. Ti močniki svoje pozitivne lastnosti dolgujejo prefinjeni zasnovi in izbranemu proizvodnemu procesu.

Naj gre za predal za akumulatorje na vlaku, vrata stroja CNC ali drsne regale za obdelovance v skladišču: povsod, kjer je treba varno shranjevati, premikati in rokovati z velikimi bremeni, ponujajo novi teleskopski drsniki za velike obremenitve podjetja KIPP odlično rešitev. Dve družini izdelkov s skupno 40 vrstami pokrivata razpon dolžin med 300 in 1 500 mm in zagotavljata največjo nosilnost 420 ali 480 kg, če so nameščeni na strani. Vsi modeli so vodila s polnim raztezkom. To pomeni, da hod ustreza dolžini vgradnje, kar posledično zagotavlja optimalno dostopnost in največje udobje.

Težki teleskopski drsniki dosegajo posebno visoko stabilnost in robustnost zaradi izbranega proizvodnega koncepta. Niso izvlečeni iz jekla - kot je to običajno v večini primerov - ampak so rezkani iz trdnega materiala. S tem je odpravljen tudi sicer potreben postopek kaljenja, kar daje teleskopskim drsnikom cenovno prednost pred vlečeno različico z enako nosilnostjo. Tirnice in kletka za kroglice so izdelane iz pocinkanega kaljenega jekla, kroglice pa iz kaljenega nerjavnega jekla.

Poleg proizvodnega postopka k stabilnosti teleskopskih drsnikov prispeva tudi njihova zasnova. Tekalne tirnice in tirnice z dvojnim T-profilom imajo rezkani profil okrogle oblike, kar v primerjavi z V-profilom poveča nosilnost in gladkost. Največji upogib znaša 1 % dolžine izvleka in je odvisen skoraj izključno od togosti konstrukcij, povezanih z vodilnimi elementi.

idealno primerni za manipulacijo in avtomatizacijo
Zaradi dejstva, da so teleskopski drsniki za velike obremenitve ne le stabilni, temveč tudi izjemno gladko vodeni, so idealni za manipulacijo in avtomatizacijo, kjer je potreben poskočen podaljšek. Poleg tega pogonski polžki zagotavljajo odlično odpornost proti uporabljenim obremenitvam, tudi ko so podaljšani. To pa jih predurčuje za dinamične aplikacije z visokim navorom.

Težki teleskopski drsniki so na voljo v dimenzijah 50 x 30 mm (Š x V; do 420 kg) in 70 x 32 mm (do 480 kg). Primerni so za razdalje med tirnicami do 1 000 mm, hitrost premikanja do 0,5 m/s in temperature med -20 in 180 °C. Največja nosilnost se nanaša na navpično nameščen par teleskopskih drsnikov, ko je izkoriščen celoten pomik. Pri vodoravni namestitvi je nosilnost za 70 % manjša.

Več novic

Splošna ocena: Zelo dobro!
Varnost se ujema z oblikovanjem
Da je v njej samo tisto, kar bi moralo biti
Osnove in vpogledi v obliki #kippresso
Ko je higiena v ospredju