Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

05.12.2023 01:12

Novi križni ročaji z zaprto konturo ročaja podjetja KIPP

Ko je higiena v ospredju

HEINRICH KIPP WERK je razvil novo serijo križnih ročajev z izstopajočo jekleno pušaro, ki je posebej primerna za uporabo pri povečanih higienskih zahtevah. Na voljo je pet različic - od antibakterijskih do zaznavnih -, ki jih je zaradi zaprte konture ročaja z gladko površino zelo enostavno očistiti. Izstopajoča jeklena puša ponuja optimalno kontaktno površino in je zaradi svoje zasnove notranjega navoja še posebej primerna za križne čepne spoje.

Če iščete trpežne in za uporabo enostavne ročaje, so križni ročaji podjetja KIPP prava izbira. Navoji teh vsestranskih izdelkov so izdelani iz robustnih materialov, kot sta jeklo ali nerjavno jeklo, medtem ko so ročaji izdelani iz plastike. Glede funkcionalnosti so križni ročaji skladni s standardom DIN 6335. Nova serija križnih ročajev s štrlečo jekleno pušo temelji na tem standardu s svojo higiensko optimizirano, privlačno zasnovo in s skupno petimi različicami izdelkov pokriva širok spekter uporabe. Poleg standardne različice so na voljo tudi antibakterijske specifikacije, specifikacije, odporne proti visokim temperaturam, ter specifikacije, ki jih je mogoče vizualno in kovinsko zaznati.

Standardna različica je izdelana iz ojačane termoplastike, kovinski deli pa so po želji izdelani iz jekla (modro pasiviranega) ali nerjavečega jekla 1.4305. Antibakterijski križni ročaj ni zelo učinkovit le proti številnim škodljivim mikroorganizmom, kot so bakterije ali glive, temveč tudi proti večkratno odpornim mikrobom, kot je MRSA.

V različici, odporni na visoke temperature, je uporabljena posebna plastika za visoke temperature, ki je skladna z mednarodnimi standardi in smernicami za varnost hrane in pitne vode FDA, EU10/2011, NSF in KTW. Navojna puša ali navojni vijak je izdelan iz visokokakovostnega nerjavnega jekla 1.4404, odpornega proti rji in kislinam. To pomeni, da križni ročaji niso primerni le za stik s hrano in pitno vodo, temveč so tudi trajno odporni na vročo vodo in hidrolizo, zato so med drugim idealni za uporabo pri parni sterilizaciji. Visokotemperaturna plastika se lahko zanesljivo uporablja v stiku z vročim zrakom pri stalnih temperaturah največ 160 °C in kratkotrajno do največ 250 °C.

Zaznavni križni ročaji so bili zasnovani tudi za živilsko industrijo, da bi preprečili večje okvare ob morebitni kontaminaciji v proizvodnem procesu. Na voljo sta vizualno zaznavna različica v ultramarinsko modri barvi (RAL 5002) in različica iz posebne plastike, ki se zaznava v kovinah. Če ti delujoči deli v celoti ali po delih vstopijo v proces, jih je mogoče enostavno in hitro odkriti in izločiti s prostim očesom, samodejno s posebnimi sistemi kamer ali s sistemi za zaznavanje kovin.

V standardni različici so na voljo križni ročaji s premeri ročajev od 25 do 63 mm in velikostmi navojev od M5 do M16. Vse druge različice so na voljo s premerom ročaja od 25 do 50 mm in velikostjo navoja od M5 do M10. Poleg križnih ročajev HEINRICH KIPP uporabnikom ponuja tudi veliko izbiro zvezdastih ročajev, ročajev v obliki črke T in gobastih ročajev iz različnih robustnih materialov in z različnimi specifikacijami.

Več novic

Splošna ocena: Zelo dobro!
Varnost se ujema z oblikovanjem
Da je v njej samo tisto, kar bi moralo biti
Enostavno in varno vodenje velikih uteži
Osnove in vpogledi v obliki #kippresso