Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.12.2023 01:12

Varnostni amortizerji

Strokovnjaki za ustavitev v sili praznujejo premiere v filmu in televiziji

Vedno hitrejši posnetki s sledenjem, vedno večja ločljivost slik: z napredkom digitalne filmske tehnologije v studiih produkcijskih podjetij in televizijskih hiš se zahteve glede kakovosti in varnosti opreme povečujejo. Eden vodilnih na trgu žerjavov, lutk in sledilnih sistemov ne tvega in se zanaša na hidravlične varnostne amortizerje kot del svoje zavorne tehnologije.

"Solidna podpora na vsakem snemanju" je obljuba kakovosti podjetja Egripment, globalno delujočega podjetja, specializiranega za tehnično opremo filmskih in televizijskih ekip ter ustrezne storitve. Strokovnjaki za studijsko tehnologijo z Nizozemske mešanico visoke tehnologije in poprodajnih storitev podkrepijo z doživljenjsko garancijo za svoje lutke in žerjave. Zato ni presenetljivo, da je mogoče rešitve podjetja Egripment najti na številnih oddajah in dogodkih, tako na notranjih kot tudi na zunanjih prizoriščih. Podjetje na primer dobavlja grede za talne in viseče konstrukcije ter ustrezne daljinsko vodene lutke, ki so bistveni del programa za filmske in televizijske produkcije na predstavah na prostem, v dvoranah in studiih ali na koncertih ter tudi za športne prireditve, vključno z olimpijskimi igrami.

Hitri in drzni

Poleg kakovosti in podpore Egripment ponuja še en velik plus: inženirsko znanje, ki temelji na več kot 40 letih praktičnega dela v industriji. Je rezultat vsakodnevnih stikov s snemalci, ekipami, operaterji in tehniki, ki delajo na

stalno višji strokovni ravni. V povezavi s svojimi izkušnjami na terenu podjetje Egripment veliko pozornosti namenja oblikovanju in inovacijam. Skupaj s stalnim svetovanjem zagotavlja, da izdelki ustrezajo potrebam vseh filmskih trgov. Rezultat tega je razvoj prefinjene serije žerjavov, lutk, daljinskih glav za kamere in različnih sledilnih sistemov Egripment.

Rick Velthof, Egripmentov globalni vodja prodaje, pojasnjuje: "Poleg visoke kakovosti naše stranke od naših rešitev pričakujejo tudi visoko stopnjo zanesljivosti, kar dokumentiramo na primer z doživljenjskimi garancijami." Zahteve, ki se postavljajo za konstrukcije podjetja Egripment, ponazori s to primerjavo: "Medtem ko je bilo še nedolgo nazaj mogoče zaključiti posnetke sledenja z elektronsko krmiljenimi zaustavitvami in daljinsko vodeno snemalno lutko na sistemu sledenja v končnih položajih zavarovati z gumijastimi odbojniki, so današnje hitrosti v studiih ali na športnih prenosih previsoke za tovrstne varnostne elemente. Drugi primer je ločljivost, ki jo je mogoče doseči in ki je že 8K." Visoki tehnični elementi, kot so ti, zahtevajo, da se trenutna studijska in snemalna tehnologija pred uporabo zelo natančno umeri in da se ohrani enako visoka raven kakovosti podatkov med celotno produkcijo. Rick Velthof: "V teh razmerah si skoraj nobena produkcija ne more privoščiti, da bi porabila veliko časa za ponovno umerjanje kamere in lutke, ki sta zaradi nepravilnega delovanja ali nenadnega izpada električne energije trčili v gumijaste odbojnike in se nato odbili nazaj. Da se ta duo ponovno uskladi s preostalo opremo, kot so nadzorni monitorji in sistem osvetlitve, lahko v posameznih primerih traja tudi do tri dni."

Takšni nesprejemljivi izpadi na vizualnem področju so en vidik za več varnostnih zahtev, drugi vidik je zvočni del filmske tehnologije, saj so zaviralni gibi številnih servomotorjev in zlasti gumijastih odbojnikov vse prej kot tihi in lahko motijo tonske mojstre pri njihovem delu. Največja skrb pa je preprečiti še dražjo škodo, če bi se lutka in kamera resno poškodovala ob trku na koncu proge. "Naš sistem Generic Track System je daljinsko voden sistem kamere, težke do 80 kg, ki se premika po tirnici širine 40 cm z največjo hitrostjo 3 m/s na dolžini največ 50 m in omogoča tudi zavoje. Če na koncu takšne poti pride do resnične nesreče, lahko samo škoda na kameri znaša več kot 100.000 evrov," poroča Rick Velthof. Da bi se izognili tovrstnim nesrečam na snemanju, si je ekipa Egripmenta podrobno ogledala trg varnostnih izdelkov na področju linearne tehnologije in spoznala podjetje ACE Stoßdämpfer GmbH iz Langenfelda v Nemčiji, ki je specialist za industrijsko tehnologijo blaženja. Pozornost podjetja Egripment sta po eni strani vzbudili spletna prisotnost in široka ponudba rešitev za nadzor gibanja na spletni strani www.acecontrols.co.uk ter na spletni strani www.ace-ace.nl/ v nizozemščini. Po drugi strani pa tudi zaradi osebne prisotnosti prodajne ekipe podjetja ACE na Nizozemskem.


Last Man Standing

Podjetje ACE Controls Inc., ustanovljeno pred 60 leti v bližini Detroita v Michiganu (ZDA), kot globalno delujoče podjetje za razvoj in dobavo industrijskih blažilnikov, ni le izumitelj nastavljivih blažilnikov in še vedno trenutni vodilni v tehnologiji, temveč tudi podjetje, ki je od leta 2016 del skupine Stabilus. Podjetje ACE Stoßdämpfer GmbH, hčerinsko podjetje s sedežem v Nemčiji za Evropo, pokriva trg z distributerji in tudi z ekipo prodajnih inženirjev. V tem konkretnem primeru, kot že pri številnih drugih aplikacijah, sta bila Ralf Küppers in Han Titulaer kot predstavnika podjetja ACE v državah BeNeLuxa dobesedno najbližja. Rick Velthof iz podjetja Egripment: "Ralf Küppers je bil poleg dobrega vtisa, ki smo ga imeli že po nizozemski domači strani podjetja ACE, hitro odziven in pripravljen nas obiskati v kratkem času, tako da si je ogledal gradnjo na kraju samem in nam ponudil popolnoma ustrezno rešitev hidravličnega blaženja."

V kraju Nederhorst den Berg na Severnem Nizozemskem, ki se nahaja v neposredni bližini mesta Hilversum, mednarodno znanega po svoji televizijski in radijski postaji, se je Ralf Küppers po zaslugi tehnikov podjetja Egripment seznanil z njihovimi različnimi tirnimi sistemi in vozički ter ključnimi podatki, omenjenimi glede teže, hitrosti in poti, ki jo je treba prevoziti na tirnih sistemih. "Kot športni navdušenec, ki je že videl sodobne daljinsko vodene kamere v uporabi, na primer na plavalnih tekmovanjih, sem se v podjetje Egripment odpeljal z grobo predstavo o zmogljivosti linearne tehnologije in ustrezni zahtevani zmogljivosti upočasnjevanja. Toda v praksi na številnih televizijskih postajah, na primer med igranjem iger ali oddajami v živo z več hitro premikajočimi se osebami ali med koncerti, dosegajo lutke hitrosti, ki presegajo 50 km/h. Zaradi tega sem spoznal, da mora biti v tem primeru vse gladko in brez hrupa v primeru zasilnega ustavljanja - in tudi zelo hitro." V skladu s tem je uporabil programsko opremo za projektiranje podjetja ACE, www.acecontrols.co.uk/uk/sizing/safety-products/online-calculation.html, vnesel ključne podatke o masi, hitrosti in razdalji ter predlagal poskusno namestitev dveh varnostnih blažilnikov SCS33-25EU, vsakega na koncu tirne konstrukcije, ki je bila pred tem postavljena v testne namene. Ti hidravlični strojni elementi, ki so zasnovani izključno za naloge ustavljanja v sili z življenjsko dobo do 1.000 ciklov polne obremenitve, zanesljivo zagotavljajo svoje storitve v tisočih industrijskih aplikacijah, dobesedno kot zadnji človek, ki varuje linijske konstrukcije. Služijo tudi kot nekakšna mehanska zračna blazina za občutljive komponente, kot so sani in nanje pritrjeni konstrukcijski deli, ko se pospešujejo na progi in jih je treba, če pride do najhujšega, takoj in brez odboja upočasniti na 0 km/h, ko dosežejo končni položaj. S takšnimi lovorikami je bil Ralf Küppers prepričan, da bodo varnostne sile njegovega podjetja, ki so se izkazale že v neštetih izrednih razmerah in ki jim portali in transportni sistemi, predelovalni centri ali montažni stroji po vsem svetu niso tuji, zdržale tudi ob premieri v filmski in televizijski industriji.


Silent Movie

Varnostne elemente, od katerih vsak tehta 0,5 kg, je zaradi njihove kompaktne zasnove z velikostjo M33x1,5 in neprekinjenega navijanja mogoče hitro vgraditi v konstrukcijo, s temnimi zunanjimi telesi iz kaljenega jekla pa so dobro videti v antracitno obarvanem okolju naprav na filmskih platnih. "Da bi povečali prilagodljivost in to rešitev za zaustavitev v sili še bolje prilagodili specifičnim razmeram strank na kraju samem, so dušilci SCS33-25EU v podjetju Egripment vgrajeni v univerzalno nastavljive vpenjalne tuljave. Na ta način izpolnjujejo funkcijo nežnega zaustavljanja lutk na koncu vožnje, poleg tega pa na minimum zmanjšujejo poškodbe in vibracije. Posebnost univerzalno nastavljivih vpenjalnih tulcev pa je v tem, da lahko pri določanju trase proge enostavno namestite vmesne zaustavitve in načeloma lahko zavarujete neskončno dolge proge," poroča Ralf Küppers o nadaljnjem poteku sodelovanja. Samonastavljivi varnostni blažilniki z hodom 23,2 mm delujejo z redno absorpcijo energije do 310 Nm na hod v primeru trka lutke. To pomeni, da pri predpisanih vrednostih največje mase 80 kg in hitrosti vožnje 3 m/s v primeru zasilnega ustavljanja porabijo 100 odstotkov energije brez učinka odboja, nastalo toploto pa oddajajo v okolje prek jeklenega zunanjega telesa. Ker so hidravlični blažilniki zaradi opisanih glavnih prednosti pri ustavitvi v sili sodobnejši za zahteve sodobne filmske tehnologije na prizorišču snemanja, ponujajo še eno prednost pred prej uporabljenimi gumijastimi blažilniki: Poleg tega ob udarcu, to je, ko pospešene mase udarijo v sestavni del, na tirnice delujejo z manjšimi podpornimi silami. V podjetju Egripment po namestitvi rešitve družbe ACE ni bilo več zaslediti upogibanja tirne konstrukcije med zaviranjem. Ekipa okoli Ricka Velthofa je od strank prejela dobre povratne informacije o večji varnosti in dodatnih možnostih uporabe tehnologije hidravličnih blažilnikov. Ta svojih prednosti ne pokaže le pri polnem gibanju kamere in največjih hitrostih 0,5 m/s, temveč prepriča tudi na drugem koncu hitrostnega razpona, saj je mogoče varnostne blažilnike potisniti skozi hod pri hitrosti lezenja najmanj 0,02 m/s. V teh pogojih amortizer nudi minimalen upor pri stiku z masami in ni zavornega učinka, tako da lahko ekipa na snemanju premika daljinsko vodeni lutko proti amortizerjem skoraj v počasnem gibanju ter tako izjemno mehko in zelo tiho konča gibanje kamere. Pri današnji pogosto avtomatizirani tehnologiji in visoki stopnji občutljivosti na hrup v studiu je to dodatna prednost v primerjavi z blažilniki prejšnje generacije.





Več novic

Digitalizacija in pristop vitkega upravljanja v številnih podjetjih veljata za dobrodošlo shujšev...

Pri testiranju invalidskih vozičkov proizvajalci iz razumljivih razlogov igrajo varno. To...

Pri testiranju invalidskih vozičkov proizvajalci iz razumljivih razlogov igrajo varno. Za...

Ko gre za tehnologijo industrijskega dušenja, je družba ACE eden prvih naslovov za večino inženirjev in oblikovalcev po vsem svetu. Ne glede na poizvedbe, ki jih imajo strokovnjaki v teh dneh, podjetje ACE vedno hitro odgovori nanje, bodisi prek spleta bodisi prek osebnega stika na kraju samem.

Pri oblikovanju invalidskih vozičkov je še veliko prostora za izboljšave. To dokazuje enosledni v...

Razbremenitev med rokovanjem in predelavo: univerzalni vijačnik s plinsko vlečno vzmetjo in strukturnimi blažilniki podjetja ACE