Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.04.2024 01:04

Racionalizacija načrtovanja in oblikovanja: brezplačna spletna orodja ACE v praksi

Digitalizacija in pristop vitkega upravljanja v številnih podjetjih veljata za dobrodošlo shujševalno kuro. Kako digitalni napredek poenostavlja procese načrtovanja in oblikovanja, dokazujejo predvsem rešitve, zasnovane z vidika uporabnika. Kot primer služijo programi za konfiguracijo in izračun podjetja ACE ter dva praktična primera.


Podjetje ACE Stoßdämpfer GmbH inženirjem konstruktorjem ponuja portfelj izdelkov, ki presega tehnologijo blaženja. Poleg izdelkov za nadzor hitrosti in varnostnih izdelkov je podjetje v svojo ponudbo tehnologije za nadzor vibracij dodalo številne rešitve. Ne glede na to, ali gre za industrijske in varnostne amortizerje, industrijske plinske vzmeti ali hidravlične zavorne cilindre, vpenjalne elemente, rotacijske zavore, pnevmatske zračne vzmetne elemente ali plošče za izolacijo vibracij in gumokovinske izolatorje, podjetje ACE na svoji spletni strani 24 ur na dan 7 dni v tednu ponuja brezplačne digitalne storitve za konfiguracijo in načrtovanje svojih komponent za praktično vse konstrukcije:



poleg tega lahko ACE-jeve komercialne stranke v spletni trgovini, povezani z orodji na domači strani ACE, s klikom miške nemoteno naročijo izdelke, določene s projektiranjem, in jih v kratkem času dobijo s paketno dostavo.

Stranka 1 rešuje problem vibracij s spletnim orodjem ACE

To je bila rešitev, ki jo je izbrala stranka podjetja ACE, ki uporablja podajalnik s skledo za predhodno razvrščanje, organiziranje, transport in dobavo delov v avtomatiziranem proizvodnem procesu. Med delovanjem so se vibracije prenašale na aluminijasti okvir. Posledica tega je bilo moteče brenčanje. Stranka je v nekaj minutah na spletnem mestu ACE našla idealno rešitev. Vnesti je moral le nekaj ključnih podatkov, kot so obstoječa masa 212 kg, frekvenca vzbujanja 100 Hz in podporne točke. Od takrat so štirje vibracijski blažilniki presegli kupčevo želeno 90-odstotno vibracijsko izolacijo in zanesljivo ločili vir vibracij.

Izhodišče za to vzorčno rešitev je neposredna povezava do programa za izračun vibracijskega blaženja:

www.ace-ace.de/en/berechnungen/schwingungsdaempfung.html

Uporabniki lahko v zelo kratkem času sami izračunajo več kot dve tretjini vseh tipičnih konstrukcijskih primerov in si prikažejo ustrezno montažo stroja. Po vnosu nekaj ključnih podatkov program neposredno izračuna masno središče stroja in s tem posamezno obremenitev na podporne točke, pri čemer je mogoče izbirati med alternativnimi izdelki in s tem tudi med različnimi končnimi stroški za blaženje vibracij.

Teoretično bi lahko meritve vibracij hitro in enostavno določili tudi na kraju samem z uporabo aplikacije VibroChecker, ki jo je izdelalo podjetje ACE. Podjetje iz Langenfelda to brezplačno aplikacijo ponuja v treh jezikih za telefone iPhone in iPade, z dodatnim majhnim uporabniškim programom pa tudi za namizne računalnike. VibroChecker je na primer kot aplikacija za iOS na voljo v trgovini Apple Store na tej povezavi:

https://apps.apple.com/de/app/vibrochecker/id819293915


Stranka 2 najde prilagojeno rešitev proti vibracijam

Druga aplikacija je prav tako vključevala ločevanje materialov med seboj. Tokrat je bila naloga ločiti dva sistema peskalnih koles, ki tehtata več ton, od betonskih tal. V ta namen so bile pod sisteme naknadno nameščene plošče za izolacijo vibracij. Njihova glavna naloga je preprečiti, da bi vibracije, ki jih sistema prenašata na betonska tla, vplivale na občutljive naprave za merjenje hrapavosti in osebje v sosednjem merilnem prostoru. Slednja se je ukvarjala z določanjem hrapavosti površin za obdelavo. Glede na način delovanja obeh sistemov peskalnih koles so bile za to potrebne meritve zaradi vibracij, ki so nastajale med delovnim postopkom, nemogoče.

V tem zapletenem primeru se je podjetje ACE kot dolgoletni partner najprej posvetovalo po telefonu. Tehnični svetovalci so priporočili plošče SLAB s področja vibracijske tehnologije:

www.ace-ace.de/de/produkte/schwingungstechnik/schwingungsisolierende-platten/slab-170-bis-slab-275.html

Dobavljene elemente je mogoče z malo truda prilepiti na podlago pod obstoječe stroje in sisteme za vgradnjo. Čeprav je tovrstno dušenje z viskoelastičnimi materiali PUR v večini industrijskih aplikacij povezano z izolacijo ali zaviranjem vibracij, je podjetju ACE s tem materialom uspelo odpraviti tudi dodatne udarce. V ta namen je mogoče plošče iz družine izdelkov SLAB 030 do SLAB 300 hitro prilagoditi posamezni aplikaciji:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/daempfungsmatten-konfigurator-online.html

V tem primeru so bile plošče SLAB 720 določene za večji sistem peskolovov, specifične dimenzije za manjši SLAB 600 pa s pomočjo programske opreme za izračun plošč za izolacijo vibracij, ki jo lahko brezplačno najdete tudi na spletu:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/isolationsmatten-konfigurator-online.html

Kakovost in velikost plošč sta bili predhodno določeni s pomočjo izračunov frekvence vzbujanja in točkovne obremenitve. S standardnimi gostotami 720 ali 600 kg/m³ in debelino materiala 25 mm lahko zdaj odpravijo nastale vibracije do te mere, da jih v sosednjem merilnem prostoru ni več čutiti. Po besedah stranke je to prava konkurenčna prednost, za družbo ACE pa je to še en primer, ki je bil rešen s pomočjo plošč SLAB in ki je dobesedno težak, saj sistemi tehtajo več ton.

Več novic

Pri testiranju invalidskih vozičkov proizvajalci iz razumljivih razlogov igrajo varno. To...

Pri testiranju invalidskih vozičkov proizvajalci iz razumljivih razlogov igrajo varno. Za...

22.12.2023 01:05

Varnostni amortizerji
Strokovnjaki za ustavitev v sili praznujejo premiere v filmu in televiziji
Ko gre za tehnologijo industrijskega dušenja, je družba ACE eden prvih naslovov za večino inženirjev in oblikovalcev po vsem svetu. Ne glede na poizvedbe, ki jih imajo strokovnjaki v teh dneh, podjetje ACE vedno hitro odgovori nanje, bodisi prek spleta bodisi prek osebnega stika na kraju samem.

Pri oblikovanju invalidskih vozičkov je še veliko prostora za izboljšave. To dokazuje enosledni v...

Razbremenitev med rokovanjem in predelavo: univerzalni vijačnik s plinsko vlečno vzmetjo in strukturnimi blažilniki podjetja ACE