Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.03.2024 01:03

Udarci brez odboja: študenti se odločijo za miniaturne amortizerje ACE za konstrukcije, ki se preizkušajo pri padcih

Pri testiranju invalidskih vozičkov proizvajalci iz razumljivih razlogov igrajo varno. To trije nadobudni strojni inženirji niso tvegali, ko so za priznano nemško podjetje MEYRA razvili konstrukcijo za testiranje padcev invalidskih vozičkov testno konstrukcijo za invalidske vozičke v imenu priznanega nemškega podjetja MEYRA.
Za zaščito notranjih delov svoje konstrukcije so se zanesli na miniaturne amortizerje podjetja ACE konstrukcija.

Arne Hankemeier, Julian Raimann in Tobias Ridder so pred kratkim končali usposabljanje za
državno certificirane tehnike, specializirane za strojništvo, na poklicni šoli Felix-Fechenbach-Berufskolleg v Detmoldu. Volker Geise, ki je tam odgovoren za vodenje izobraževanja, ugotavlja, da je na oddelku za strojništvo poklicne šole zelo pomemben delež dela, usmerjenega v prakso. Zato je že na začetku pozdravil dejstvo, da so njegovi trije diplomanti v okviru zaključnega dela želeli tesno sodelovati z bližnjim podjetjem MEYRA GmbH.

Podjetje MEYRA Group iz Kalldorfa, ki je član mednarodno dejavne skupine MEYRA Group, je eden vodilnih proizvajalcev visokokakovostnih invalidskih vozičkov in se je uveljavilo tudi kot ponudnik rehabilitacijske opreme. V skladu s svojo trditvijo "Premikamo ljudi" MEYRA podpira in motivira številne invalide po vsem svetu pri doseganju večje mobilnosti in neodvisnosti . Stalni dialog s prizadetimi osebami ter z zdravstvenimi delavci in strokovnjaki s področja terapije in nege omogoča podjetju MEYRA tudi razvoj v prakso usmerjenih izdelkov, tudi v tesnem sodelovanju s specializirano trgovino z medicinsko opremo. Ta celostni, praktični pristop je študijski skupini na nemški univerzi zelo ustrezal, čeprav je obstajala še ena povezava: Tobias Ridder, eden od treh mladih talentov, je že delal kot oblikovalec izdelkov po meri pri podjetju MEYRA, ko se je skupaj z Arnejem Hankemeierjem in Julianom Raimannom odločil, da bo kot zaključno delo na univerzi razvil strokovno napravo za testiranje padcev za invalidske vozičke. Ob popolni podpori delodajalca so se lotili izdelave konstrukcije, ki bi se uporabljala predvsem za preskušanje nosilnosti novih modelov invalidskih vozičkov podjetja MEYRA.

Zahteva: visoka nosilnost

Preskusni objekt je zasnovan tako, da se vsak invalidski voziček najprej obremeni z največjo dovoljeno težo in nato zapelje v konstrukcijo. Vsak model se nato pritrdi na prijemalo, po pritrditvi pa se pnevmatsko dvigne in spusti z vnaprej določene višine. Da bi ublažili silo udarne plošče dvižne naprave in zaščitili njihovo celotno konstrukcijo, so trije tehniki razmišljali o vgradnji blažilnikov udarcev. Cilj tega načrta ni bil le dokazati stabilnost invalidskih vozičkov, temveč tudi zagotoviti, da bo sama preskusna naprava čim bolj stabilna in je ne bo treba popravljati že po nekaj ciklih uporabe.

V intervjuju so študenti povedali, da se zavedajo ene od glavnih prednosti hidravličnih dušilnih elementov, in sicer da zaradi svojih linearnih značilnosti delujejo brez učinka odboja. "Zahvaljujoč predstavitvi podjetja ACE Stoßdämpfer GmbH, ki smo se je lahko udeležili v okviru predmeta, smo vedeli, da lahko nekateri amortizerji ne le bolje rešujejo naloge upočasnjevanja v smislu svojih dušilnih lastnosti, temveč tudi pomagajo zmanjšati vpliv amortizerja.temveč pomagajo tudi pri tem, da so testi tišji kot prej, zlasti če naloge blaženja primerjamo z zmogljivostjo jeklenih vzmeti ali gumijastih blažilnikov," se spominja Arne Hankemeier.
Ker podjetje ACE na svoji spletni strani ponuja orodja za dimenzioniranje: www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html in številne druge koristne storitve, ki so priložene izdelkom, so se študenti obrnili na evropski sedež podjetja ACE v Langenfeldu. Na njuno veselje prodajni inženirji niso le po telefonu potrdili konstrukcijskih podatkov mladih inženirjev, temveč so jima brezplačno zagotovili tudi vzorce štirih miniaturnih amortizerjev. Ta podpora mladim inženirjem je v podjetju ACE že večletna praksa, saj je podjetje ugotovilo, da podpora mladim akademikom in tehničnim šolam pogosto vodi do inovativnih rešitev in celo novih serij izdelkov.

Reševanje problemov: Hidravlični dušilni elementi

Ko je ekipa prejela štiri miniaturne amortizerje MC25EUM podjetja ACE, je vse
potekalo zelo hitro: hidravlični elementi so zaradi svoje kompaktne zasnove predestinirani za hitro integracijo, tudi v obstoječe zasnove. Amortizerji, ki so na voljo v različicah s tehnologijo membranskega tesnila in brez nje, optimizirajo širok spekter strojev, saj hitro in nedestruktivno zavirajo mase. Kupci lahko izbirajo med nastavljivimi in samokompenzirajočimi različicami. V tem primeru so bile uporabljene slednje. Zunanja telesa miniaturnih amortizerjev so izdelana iz trdnega kosa jekla in napolnjena s temperaturno stabilnimi posebnimi tekočinami. Ti hidravlični strojni elementi imajo vgrajene fiksne omejevalnike in ne potrebujejo vzdrževanja. Razvila in izpopolnila jih je družba ACE, ki je že več kot 60 let vodilna na področju tehnologije in trga industrijskih amortizerjev . Modeli, uporabljeni v tej aplikaciji, imajo hod 6mm in so primerni za absorpcijo energije 2,8 Nm na cikel.

Timsko delo treh univerzitetnih diplomantov je med celotnim projektom delovalo odlično. Tobias Ridder je bil odgovoren za oblikovanje, Arne Hankemeier in Julian Raimann pa za konstrukcijo in dokumentacijo. Na koncu je bila integracija štirih komponent, ki jih je sponzorirala družba ACE, majhna vaja, pravi Arne Hankemeier in poda naslednji pozitiven zaključek: "Z uporabo neprekinjenega navoja komponent smo lahko natančno izvedli nastavitev in jih zanesljivo držali v nastavljenih položajih s priloženimi varovalnimi maticami. Ti blažilniki res zanesljivo, tiho in hitro absorbirajo dovoljeno obremenitev ter v celoti izpolnjujejo svoj namen. V naši testni seriji smo z velikim zadovoljstvom ugotovili tudi, da je mogoče na majhnem prostoru za vgradnjo naše zasnove skoraj neslišno in varno zavirati najrazličnejše velike mase brez odboja.

Več novic

Digitalizacija in pristop vitkega upravljanja v številnih podjetjih veljata za dobrodošlo shujšev...

Pri testiranju invalidskih vozičkov proizvajalci iz razumljivih razlogov igrajo varno. Za...

22.12.2023 01:05

Varnostni amortizerji
Strokovnjaki za ustavitev v sili praznujejo premiere v filmu in televiziji
Ko gre za tehnologijo industrijskega dušenja, je družba ACE eden prvih naslovov za večino inženirjev in oblikovalcev po vsem svetu. Ne glede na poizvedbe, ki jih imajo strokovnjaki v teh dneh, podjetje ACE vedno hitro odgovori nanje, bodisi prek spleta bodisi prek osebnega stika na kraju samem.

Pri oblikovanju invalidskih vozičkov je še veliko prostora za izboljšave. To dokazuje enosledni v...

Razbremenitev med rokovanjem in predelavo: univerzalni vijačnik s plinsko vlečno vzmetjo in strukturnimi blažilniki podjetja ACE