Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

29.09.2023 01:09

Ročaji z zvezdico in zatiči s kroglično ključavnico z varnostno funkcijo podjetja KIPP

Varnost pod nadzorom

Podjetje HEINRICH KIPP WERK širi svojo ponudbo z novimi ročaji z zvezdico in krogličnimi vijaki z varnostno funkcijo. Zaradi vgrajenega mehanizma za zaklepanje, ki preprečuje nenamerno sprostitev ročajev in vijakov, inovativne novosti izboljšujejo varnost in funkcionalnost številnih aplikacij.

Nova zvezdna držala z varnostno funkcijo podjetja KIPP ponujajo optimalno rešitev povsod, kjer je treba preprečiti spremembe na mestu vpenjanja zaradi nenamernega odpiranja ali zapiranja, hkrati pa se zahtevata oprijem in prijaznost do uporabnika. Možnosti uporabe so ustrezno raznolike in segajo od strojništva in merilne tehnike do športne in rehabilitacijske opreme.

Zvezdčasto držalo se lahko v začetnem stanju prosto obrača in nima povezave z vpenjalno točko. Šele ko pritisnemo ročaj, se zobnik zaskoči in vpenjalno mesto lahko sprostimo ali zategnemo prek navojne puše ali navojnega vijaka - po želji iz jekla ali nerjavnega jekla. Ponastavitev se izvede takoj po sprostitvi zvezdastega ročaja prek robustne vzmeti iz nerjavnega jekla. Ta varnostna funkcija preprečuje nenamerno nastavitev nastavljenih položajev.

Ergonomska zasnova in visokokakovostni materiali
Ergonomska zasnova zvezdnih ročajev temelji na standardu DIN 6336 in zagotavlja udobno rokovanje. Z upoštevanjem naravnega položaja roke je zagotovljeno udobno upravljanje tudi pri daljšem času. Poleg tega oblikovni koncept omogoča lahkoten oprijem in obračanje, kar povečuje produktivnost in natančnost.


Zahvaljujoč uporabi trpežnih in vzdržljivih materialov so zvezdne ročice idealno prilagojene visokim zahtevam industrijskih okolij, kjer zagotavljajo zanesljivo delovanje na dolgi rok. Ročaji so na voljo v različnih velikostih z notranjim ali zunanjim navojem M4 do M10 v rdeči ali črni barvi. Simbol ključavnice na vrhu zvezdnih ročajev označuje poseben mehanizem izdelkov.


Vijaki s kroglično ključavnico in ključavnico spotisnim cilindrom
Novi vijaki s kroglično ključavnico z možnostjo zaklepanja so nadaljnji razvoj običajnih vijakov s kroglično ključavnico in so po potrebi na voljo z ročajem iz nerjavnega jekla, plastičnim ročajem ali plastičnim T-ročajem. Z odpiranjem ključavnice s potisnim cilindrom s ključem lahko odklenete obe krogli in ločite dele, ki jih je treba povezati. Če ključavnico potisnete ročno, kroglici varno zakleneta povezavo. Odklenitev je mogoča le s ključem.


Ta zaklepni mehanizem omogoča, da se kroglični zaklep fiksira v zaklenjenem položaju in tako prepreči njegovo nepooblaščeno odstranitev ali manipulacijo. S to funkcionalnostjo opremljen vijak je primeren za uporabo na področjih, kjer sta varnost in nadzor na prvem mestu, na primer v industriji, gradbeništvu ali logistiki.

Obiščite nas na sejmu Motek v Stuttgartu od 10. do 13. oktobra 2023 v hali 3, stojnica 3520.

Več novic

Jasna pot pri menjavi obdelovancev
Splošna ocena: Zelo dobro!
Varnost se ujema z oblikovanjem
Da je v njej samo tisto, kar bi moralo biti
Enostavno in varno vodenje velikih uteži
Osnove in vpogledi v obliki #kippresso