Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

15.09.2023 10:09

KIPP širi portfelj pnevmatske tehnologije breztočkovnega vpenjanja

Trije novi vpenjalni moduli v seriji KIPP UNILOCK

Podjetje HEINRICH KIPP WERK še naprej širi svojo ponudbo KIPP UNILOCK na področju pnevmatske tehnologije breztočkovnega vpenjanja. S tremi novimi vpenjalnimi moduli KIPP zdaj uporabnikom ponuja še več možnosti za hitro in natančno vpenjanje ter referenciranje nastavkov in obdelovancev na obdelovalnih centrih. Novi vpenjalni elementi so med drugim primerni za primere vpenjanja z ozkimi dimenzijami šivov, za avtomatizirane vpenjalne naprave in za aplikacije na področju robotike.

Ne glede na to, ali gre za palete, vise, pritrdila ali obdelovance - pnevmatska tehnologija vpenjanja z ničelno točko iz serije KIPP UNILOCK uporabniku omogoča spremembo v nekaj sekundah z definirano ničelno točko in natančnostjo ponovitve manj kot 0,005 mm. Podjetje KIPP je nedavno svoji obsežni ponudbi KIPP UNILOCK dodalo še tri module za vpenjanje. S tem ima stranka možnost, da svojo tehnologijo vpenjanja še bolje in prožneje prilagodi posameznim razmeram vpenjanja ter ustrezno izboljša svojo produktivnost.

KIPP UNILOCK ASM 99 vpenjalni modul za ozke dimenzije šivov
Vpenjalni modul ASM 99 je površinsko nameščen vpenjalni modul in je optimalno primeren za ozke dimenzije šivov. Višina pritrditve je 56 mm, možno pa je tudi, da se vpenjalni modul popolnoma vgradi v pritrdilno ploščo ali v mizo stroja. položaj "odprtega" drsnika je mogoče spremljati z vgrajenim senzorjem. To povečuje varnost pri delu, saj zagotavlja, da so obdelovanci ali pritrdišča trdno vpeta, preden se začne postopek strojne obdelave.


KIPPUNILOCK Avtomatski vpenjalni modul ESA 138
Avtomatski vpenjalni modul ESA 138 je bil razvit posebej za avtomatizirana vpenjalna ogrodja. Če ga tam uporabljate, izpolnjuje vse zahteve glede zanesljivosti procesa zaradi integriranih funkcij nadzora za položaj vpenjalnega drsnika "odprt" ali "zaprt" vpenjalnega modula ter štirih oddaljenih podpornih površin z nadzorom zračnega sistema. Z nadzorom podpore je mogoče preveriti položaj vpenjalne palete in zagotoviti, da je pritrdilni element pravilno nameščen pred začetkom proizvodnega procesa. Uporabna funkcija je strgalo za umazanijo, vgrajeno v vpenjalni modul, ki preprečuje odlaganje umazanije na površini modula.


KIPPUNILOCK vpenjalni modul EGM 110-75 s paletno sklopko:
Vpenjalni modul EGM 110-75 s paletno sklopko je na voljo posebej za avtomatizacijo robotov in se lahko uporablja za samodejno menjavo vpenjalnih palet. Priključek za paleto služi kot vmesnik med vpenjalno paleto in vpenjalnim modulom. z vgrajeno funkcijo poizvedovanja je mogoče preveriti položaj vpenjalne ploščice "odprto" ali "zaprto" in zagotoviti, da sta vpenjalni modul in paletna sklopka v pravilnem položaju. Vpenjalni modul je primeren tudi za namestitev pri ozkih dimenzijah šivov neposredno na mizo stroja ali v nastavke. Poleg tega kompaktna zasnova paletne spojke v kombinaciji z vpenjalnim modulom EGM 110-75 omogoča nalaganje palet zelo blizu mize stroja.

Novost v ponudbi KIPP UNILOCK so tudi kompenzacijski vijaki in vijaki z golobjim repom. Oba sta primerna za vpenjanje in pozicioniranje obdelovancev in pritrdilnih elementov. Kompenzatorski vpenjalni vijaki omogočajo kompenzacijo merila ± 1 mm v eni ali vseh smereh. Vpenjalni vijak s prijemalnim repom se pritrdi brez navoja s prijemalnim repom v kratkem prijemalnem robu obdelovanca.

Obiščite nas od 18. do 23. septembra na sejmu EMO 2023 v Hannovru v hali 3 na stojnici I30.

.

Več novic

Jasna pot pri menjavi obdelovancev
Splošna ocena: Zelo dobro!
Varnost se ujema z oblikovanjem
Da je v njej samo tisto, kar bi moralo biti
Enostavno in varno vodenje velikih uteži
Osnove in vpogledi v obliki #kippresso