Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.08.2023 01:08

Nasveti za pipete - lahko so tudi bolj trajnostni

Pri Eppendorfu se zavedamo ključne vloge, ki jo ima potrošni material iz plastike v laboratoriju. Hkrati se zavedamo, da je usklajevanje zahtev sodobne znanosti s skrbjo za okolje ključni izziv pri upravljanju laboratorija za znanosti o življenju. Zato sledimo načelu "zmanjšaj, ponovno uporabi, recikliraj" vedno in povsod, kjer je to mogoče, in se vedno bolj zanašamo na uporabo surovin na biološki osnovi.

Reduce, Reuse, Recycle
Pri možnostih pakiranja naših pipetnih konic epT.I.P.S.® se od leta 2002 zanašamo izključno na naše škatle za večkratno uporabo
epT.I.P.S. za nesterilizirane čistostne razrede. Te lahko vedno znova napolnimo z našimi vnaprej vstavljenimi polnili in jih po potrebi celo do 100-krat avtoklaviramo.
Šele pred kratkim smo zasnovo naših pipet epT.I.P.S. Za enkratno uporabo racionalizirali do te mere, da smo v teh stojalih, ki izpolnjujejo najvišje zahteve naših strank, glede na velikost uporabili do 30 % manj plastike.


Letos smo šli še korak dlje:
Razvili smo novo obliko embalaže, posebej za predsterilizirane konice pipet, za katero je glede na velikost potrebno do 54 % manj polipropilena kot za zgoraj opisane stojala za enkratno uporabo. Skupaj s škatlo epT.I.P.S. Box 2.0, ki je bila prav tako prenovljena, ti "sterilni prelivi" tvorijo trajnostni sistem, ki varčuje s plastiko.
Pri Eppendorfu se zavedamo ključne vloge, ki jo ima plastični potrošni material v laboratoriju.
Hkrati pa se zavedamo, da je ravnovesje med zahtevami sodobne znanosti in skrbjo za okolje ključni izziv pri upravljanju laboratorija za znanosti o življenju.
Zato sledimo načelu "Reduce, Reuse, Recycle", kadar koli in kjer koli je to mogoče, in se vse bolj zanašamo na uporabo surovin na biološki osnovi.

Surovine na biološki osnovi
Hkrati z uvedbo novih sterilnih nakladalnikov optimiziramo tudi trajnost konic za pipete, ki jih vsebujejo. Po uspešni uvedbi ependorfovih epruvet ® BioBased, izdelanih iz polipropilena (PP) na biološki osnovi, so tudi različice pipetnih konic novih Sterile Reloads izdelane iz PP na biološki osnovi. Pri PP na biološki osnovi surovo nafto v veliki meri nadomešča jedilno olje druge generacije, tj. odpadno jedilno olje in ostanki, ki nastajajo predvsem v živilski industriji. PP, ki temelji na obnovljivih surovinah, in vsi proizvodni koraki so certificirani s strani ISCC Plus - priznanega, vodilnega svetovnega certifikacijskega sistema za proizvodnjo trajnostnih izdelkov.

Na biološki osnovi - brez kompromisov
konice za pipete se po kakovosti in zmogljivosti ne razlikujejo od konic za pipete epT.I.P.S. in ep Dualfilter T.I.P.S.® na fosilni osnovi. Vsa jamstva za kakovost, ki jih zagotavljamo s certifikati za izdelke in serije
, veljajo tudi za epT.I.P.S. in ep Dualfilter T.I.P.S. BioBased. Prehod na te pipetne konice, izdelane iz surovin na biološki osnovi, ne predstavlja nobenega tveganja za vaše vzorce ali rezultate testov
.

Več novic

Z napravo Mastercycler® X40 vaše vsakodnevne laboratorijske rutine ne bodo le zanesljive in u...

Takara Bio Inc (Takara Bio) in Eppendorf SE, dve vodilni podjetji na področju znanosti o življenju, z veseljem napovedujeta sodelovanje v okviru strateškega sporazuma o skupnem trženju.
promocije 01. september 2023 - 31. december 2023

Podjetje Eppendorf SE s sedežem v Hamburgu, ki se ukvarja z znanostmi o življenju, letos že 28. p...

Enokanalne pipete Eppendorf Xplorer® in Xplorer plus so bile certificirane z oznako ACT®...

Ker so raziskave in razvoj časovno zahtevna panoga, so digitalne rešitve in orodja, ki prihranijo...