Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

01.08.2024 01:08

Eppendorf prejme še eno oznako ACT kot nagrado za okolju prijazne naprave

Oznake ACT (Accountability, Consistency, Transparency) delujejo podobno kot prehransko označevanje in ponujajo celovito oceno vidikov, povezanih s trajnostjo. Tako lahko laboratoriji enostavno ocenijo okoljsko prijaznost svojih dobaviteljev.


Postopek certificiranja temeljito oceni proizvodne procese, porabo energije in vode, embalažo in vidike odstranjevanja izdelkov. Eppendorf je že prejel oznako ACT za več kot 150 izdelkov.
Zdaj so bile dodane še tri skupine izdelkov
  • multipette®1) M4 večkratni dozirnik,
  • thermoMixer© C in
  • mastercycler® X40.

Ti izdelki se pridružujejo vse večji paleti Eppendorfovih laboratorijskih izdelkov, ki jih je organizacija My Green Lab ocenila kot okolju prijazne, vključno s centrifugami, laboratorijskim potrošnim materialom na biološki osnovi, pipetami in zamrzovalniki za zelo nizke temperature.


Eppendorfova zavezanost trajnosti je vidna pri proizvodnji vseh teh nedavno označenih naprav, ki so sestavljene v nemških tovarnah, ki uporabljajo 100-odstotno obnovljivo energijo. Poleg tega je Eppendorf sprejel številne pobude za zmanjšanje porabe energije in odpadkov v teh proizvodnih obratih.





S strogo okoljsko, zdravstveno in varnostno politiko, vključno s certifikatom ISO 14001 in odgovornim ravnanjem s kemikalijami, ter z uporabo recikliranih in reciklažnih embalažnih materialov Eppendorf zagotavlja visoke standarde varnosti in okoljske odgovornosti. O oznaki ACT Merila za oznako ACT, znana tudi kot merila faktorja vpliva na okolje (EIF), so bila razvita ob prispevku strokovnjakov iz industrije in zunanjih zainteresiranih strani. Znanstveniki, odgovorni za trajnostni razvoj, strokovnjaki za nabavo in proizvajalci so zagotovili dragocene povratne informacije o merilih EIF, kar je privedlo do najobsežnejšega programa označevanja izdelkov za izdelke s področja znanosti o življenju. Postopek označevanja ACT vključuje preverjanje trajnostnega vpliva izdelka, njegovega delovanja in konca življenjske dobe s strani tretje osebe. Zaključek tega postopka je pomemben dosežek, ki proizvajalcu zagotavlja podlago in okvir za nenehne izboljšave.

Več novic

Ameriška znanstvenica, doktorica Laura Seeholzer, podoktorska sodelavka na Univerzi Kalifornija v...

Pri razvoju bioprocesov so podatki ključ do uspeha. Razumeti je treba, kateri kritični procesni p...

Učinkovita interakcija med ročnim in avtomatskim pipetiranjem Eppendorf predstavlja svoj novi, so...

V naravoslovnih laboratorijih, kjer sta natančnost in čistost nepogrešljivi, je povpra&sca...

Raziskovalci 2024 prejme Clemens Plaschka, Avstrija

Neodvisna žirija, ki ji je predsedovala profesorica Laura Machesky, je za nagrado v višini 20.000...