Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

12.07.2024 00:07

Reciklirani materiali kot naslednji korak k večji trajnostni naravnanosti vrhunskega laboratorijskega potrošnega materiala

V naravoslovnih laboratorijih, kjer sta natančnost in čistost nepogrešljivi, je povpraševanje po okolju prijaznih rešitvah večje kot kdaj koli prej. Laboratoriji se spopadajo z vplivom svojih dejavnosti na okolje in se zavedajo, da vedno večje povpraševanje po potrošnem materialu iz plastike ni prijazno do virov. Da bi postali bolj trajnostni, morajo biti zato prihodnji laboratorijski potrošni materiali iz plastičnih materialov izdelani iz obnovljivih ali recikliranih surovin.

Eppendorfova zavezanost trajnosti je vidna na številnih področjih, med drugim pri prehodu laboratorijskih potrošnih materialov na surovine iz bioloških virov, ki se bo začel leta 2022. Hkrati reciklirani materiali kažejo velik potencial tudi za tiste dele izdelka, ki niso v neposrednem stiku z vzorcem. Reciklirani materiali, znani tudi kot reciklati, so na splošno znani kot ponovno uporabljena plastika iz PE (polietilena), PP (polipropilena) ali PET (polietilen tereftalata), ki so jo gospodinjstva ali podjetja vsaj enkrat zavrgla in ki se uporablja za proizvodnjo novih izdelkov.

"Postpotrošniški reciklat (PCR), ki se uporablja za stojala za pipetne konice za enkratno uporabo, je industrijskega izvora in je pridobljen izključno iz ostankov materialov, ki nastanejo pri proizvodnji kontaktnih leč," pravi Brigitte Klose, globalna vodja marketinga za potrošni material pri podjetju Eppendorf SE."Tovrstno zbiranje polipropilena iz proizvodnje medicinskih izdelkov iz enega vira zagotavlja, da bo reciklat ohranil čistost in celovitost, ki sta pogoj za proizvodni proces laboratorijskega potrošnega materiala. Od naših dobaviteljev zahtevamo dokumentacijo v zvezi s sledljivostjo reciklata in skladnostjo vseh procesov z EN 15343:2007."


Podjetje Eppendorf je od konca maja letos začelo s prehodom na reciklate tistih posod, v katerih so zaprti potrošni materiali. Sprva se ta prehod nanaša na stojala za pipetne konice za enkratno uporabo, ki se običajno uporabljajo v laboratorijih, ki opravljajo sterilno delo. Ti nosilci za enkratno uporabo so nepogrešljivi za uporabo pipetnih konic. Stojala zagotavljajo stabilnost in zaščito pipetnih konic do zadnje konice. Tako kot konice pipet morajo biti tudi stojala za enkratno uporabo enako čista in sterilna, doslej pa so bila izdelana iz zelo čistega polipropilena na fosilni osnovi. "S prehodom na reciklat bomo ohranili ta omejeni vir fosilnih goriv, Eppendorf pa bo prihranil več kot 166 ton CO2 na leto," pravi Klose.

Ta sprememba polipropilena, ki se uporablja za izdelavo stojal, ne bo vplivala na čistost, sterilnost ali stabilnost konic pipet epT.I.P.S.® v stojalih za enkratno uporabo. Naše stranke lahko preprosto preidejo na drugo vrsto, ne da bi pri tem izgubile kakovost. To dodatno potrjujejo certifikati kakovosti za posamezno serijo.

Več novic

Ameriška znanstvenica, doktorica Laura Seeholzer, podoktorska sodelavka na Univerzi Kalifornija v...

Pri razvoju bioprocesov so podatki ključ do uspeha. Razumeti je treba, kateri kritični procesni p...

Učinkovita interakcija med ročnim in avtomatskim pipetiranjem Eppendorf predstavlja svoj novi, so...

Oznake ACT (Accountability, Consistency, Transparency) delujejo podobno kot prehransko označevanje i...
Raziskovalci 2024 prejme Clemens Plaschka, Avstrija

Neodvisna žirija, ki ji je predsedovala profesorica Laura Machesky, je za nagrado v višini 20.000...