Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

07.06.2023 00:06

Položajne puše s senzorjem stanja iz podjetja KIPP

Vsi položaji pod nadzorom

Podjetje HEINRICH KIPP WERK je svojo ponudbo razširilo z novo serijo inteligentnih pozicijskih in lokacijskih pušev s senzorjem stanja. Te omogočajo centralni nadzor položaja zapornih in krogličnih zapornih zatičev v proizvodnem procesu. Puše so po želji na voljo v kompletu z vgrajenim senzorjem, alternativno pa jih lahko uporabnik opremi s komercialno dostopnimi tipi induktivnih senzorjev.

Z novo serijo inteligentnih pozicijskih in lokacijskih puše KIPP podpira uporabnika pri zagotavljanju še večje preglednosti in varnosti njegovih procesov. Vtičnice z vgrajenim senzorjem stanja omogočajo nadzor procesa, ki je odvisen od sprožitve. Poleg tega je mogoče zagotoviti, da je upravljalni ali zaskočni element v želenem položaju, na primer pri prilagajanju formata pakirnih strojev ali na montažnih ogrodjih v klasičnem strojništvu.

Puše tvorijo pritrdilno točko za zaporne in kroglične zatiče, v katerih se lahko varno in natančno zaskočijo. V puše za pozicioniranje in lociranje je serijsko vgrajen induktivni senzor, ki ga je mogoče s pomočjo vpenjalne matice variabilno nastavljati. Tako je mogoče elektronsko zaznati, ali je vijak v vtičnici ali ne. Pri uporabi več vtičnic je mogoče ugotoviti, v kateri se nahaja upravljalni ali zaklepni element.

Senzorji imajo dvometrski trižilni PVC-kabel, ki prenaša signale, ki jih senzor obdela, v krmiljenje stroja. To uporabniku omogoča, da nadzoruje položaj vijaka z osrednjega mesta. To je še posebej pomembno pri zaporedjih, pomembnih za proces. Tako je na primer mogoče s krmiljenjem posameznih delovnih korakov določiti, da se obdelovalni cikel začne šele, ko so vsi vijaki v pravilnem položaju.

Nova serija vključuje pozicijske puše iz jekla ali nerjavnega jekla, lokacijske puše iz nerjavnega jekla ter lokacijske puše iz nerjavnega jekla za kroglične vijake z rotacijskim pogonom. Vsaka različica je na voljo v kompletu s senzorjem stanja ali v različici, ki jo lahko stranka vgradi sama. Slednja ima vpenjalno matico za namestitev induktivnega senzorja s premerom 3 mm, ki je na voljo na trgu.

Več novic

Jasna pot pri menjavi obdelovancev
Splošna ocena: Zelo dobro!
Varnost se ujema z oblikovanjem
Da je v njej samo tisto, kar bi moralo biti
Enostavno in varno vodenje velikih uteži
Osnove in vpogledi v obliki #kippresso