Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

11.05.2023 01:05

Nadzorne plošče z možnostjo zaznavanja iz podjetja KIPP:

Reševanje težav v živilski industriji

HEINRICH KIPP WERK je svoji ponudbi dodal nove zaznavne nadzorne plošče. Na voljo so tako vizualni izdelki kot izdelki z možnostjo zaznavanja kovin. Namenjeni so živilski industriji in pomagajo preprečevati večje okvare v primeru morebitne kontaminacije v proizvodnem procesu.

Vizualno zaznavne nadzorne plošče so obarvane ultramarinsko modro (podobno kot RAL5002). Ozadje: modra barva je precej netipična za živilski sektor, zato je te izdelke mogoče zlahka prepoznati, ko pridejo v stik z živili. Poleg tega upravljalni deli izpolnjujejo povečane higienske zahteve - na primer križni ročaj je mogoče zaradi zaprte konture ročaja z gladko površino zelo enostavno očistiti.

Upravljalni deli z možnostjo odkrivanja kovin gredo še korak dlje. Njihove sestavne dele je mogoče zaznati z uporabo indukcijske tehnologije. To je koristno, če v proizvodni proces po naključju vstopi krmilna plošča - cela ali v delih -. V tem primeru lahko posebni sistemi za zaznavanje zanesljivo izberejo tujke, tudi če so s prostim očesom nevidni. Odlomke do 0,027 cm³ (velikost približno 3x3x3 mm) je mogoče zaznati in izločiti, tako da ni treba odstraniti velikih proizvodnih količin.

Vsi zaznavni delovni deli KIPP so izdelani iz termoplastike, ojačane s steklenimi vlakni, skladne z EU10/2011 in FDA, vložki pa so izdelani iz nerjavnega jekla 1.4404. Najvišja temperatura delovanja je 120 °C. Na voljo so lokovni, krilni, zvezdasti in križni ročaji ter nagubani gumbi in vpenjalni vzvodi.

Več novic

Jasna pot pri menjavi obdelovancev
Splošna ocena: Zelo dobro!
Varnost se ujema z oblikovanjem
Da je v njej samo tisto, kar bi moralo biti
Enostavno in varno vodenje velikih uteži
Osnove in vpogledi v obliki #kippresso