Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.05.2023 01:05

Celovita rešitev za upravljanje naprav IoT in laboratorijev

Ker so raziskave in razvoj časovno zahtevna panoga, so digitalne rešitve in orodja, ki prihranijo čas, nenehno potrebne. Danes večina laboratorijev uporablja le peščico digitalnih orodij, ki pomagajo zagotavljati preglednost podatkov in enostavno replikacijo. Poleg tega so digitalna orodja lahko zelo priročne rešitve, ki vodjem laboratorijev prihranijo čas, ki bi ga porabili za ročna administrativna opravila. Vendar pa je pri več orodjih, ki so na voljo, vedno treba zagotoviti, da se podatki zlahka prenesejo iz enega orodja v drugega in uporabijo na najučinkovitejši način.

Da bi rešili to težavo in zagotovili najboljšo uporabniško izkušnjo za člane laboratorijev, je Eppendorf - vodilno podjetje na področju znanosti o življenju, ki razvija in prodaja instrumente, potrošni material in storitve za laboratorije po vsem svetu - sodeloval s Clustermarketom - vodilno svetovno platformo za načrtovanje za laboratorije - in ponudil gladko integracijo med načrtovalcem opreme Clustermarket in Eppendorfovim VisioNize® Lab Suite. Integracija združuje programske in strojne komponente podjetja Eppendorf z operacijskim sistemom podjetja Clustermarket in znanstvenikom omogoča dostop do celovite rešitve za upravljanje naprav IoT in laboratorijev.

Verjamemo, da bodo digitalna orodja močno vplivala na inovacije, saj bodo povečala kakovost in ponovljivost poskusov ter izboljšala dostop do potrebne opreme. Pomembno je, da so digitalna orodja pravilno nastavljena in zagotavljajo pametne integracije, tako da lahko uporabniki in podatki brez ovir prehajajo med različnimi sistemi. Partnerstvo z Eppendorfom je ključni mejnik, saj povezuje dve zmogljivi orodji in na pameten način združuje upravljanje opreme in parametre v realnem času." je povedal Tobias Wingbermuehle, CCO in soustanovitelj podjetja Clustermarket.

V Eppendorfu smo navdušeni nad tem partnerstvom s podjetjem Clustermarket, saj se sklada z našim prepričanjem o odprtih digitalnih ekosistemih in pomenu nemotene integracije med digitalnimi orodji za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje. Z dostopom do natančnih podatkov o napravah v skoraj realnem času in naprednim upravljanjem opreme so laboratoriji pooblaščeni za sprejemanje bolj informiranih odločitev in racionalizacijo laboratorijskih operacij kot še nikoli prej. " je dodala Lynn Philip, vodja izdelkov pri Eppendorfu.

Integracija med programskima rešitvama uporablja informacije o napravah v živo in omogoča spremljanje laboratorijskih naprav na daljavo z rešitvijo, ki ni odvisna od dobavitelja in je povezana s programsko opremo za rezervacijo opreme Clustermarket. Integracija zagotavlja članom laboratorija celovito rešitev za upravljanje naprav IoT in laboratorija, kjer imajo raziskovalci dostop do številnih funkcij, kot sta spremljanje na daljavo in načrtovanje opreme.

Več novic

Ameriška znanstvenica, doktorica Laura Seeholzer, podoktorska sodelavka na Univerzi Kalifornija v...

Pri razvoju bioprocesov so podatki ključ do uspeha. Razumeti je treba, kateri kritični procesni p...

Učinkovita interakcija med ročnim in avtomatskim pipetiranjem Eppendorf predstavlja svoj novi, so...

Oznake ACT (Accountability, Consistency, Transparency) delujejo podobno kot prehransko označevanje i...

V naravoslovnih laboratorijih, kjer sta natančnost in čistost nepogrešljivi, je povpra&sca...

Raziskovalci 2024 prejme Clemens Plaschka, Avstrija