Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

02.04.2023 00:04

Eppendorf predstavi prvo mikrocentrifugo z ogljikovodikovim hlajenjem

Vodilno podjetje na področju znanosti o življenju Eppendorf je predstavilo Centrifuge 5427 R - prvo Eppendorfovo mikrocentrifugo z ogljikovodikovim hlajenjem, ki prispeva k še bolj trajnostnemu laboratorijskemu okolju. S to ponudbo lahko stranke zdaj izvajajo različne aplikacije molekularne in celične biologije z uporabo hladilne naprave, ki vsebuje naravno hladilno sredstvo s skoraj ničelnim GWP. Za zaščito vaših vzorcev - in planeta.

Naravna hladilna sredstva, kot je R290 (propan), imajo podobno nizek potencial globalnega segrevanja (GWP) kot CO2 (<3), medtem ko imajo običajna hladilna sredstva, kot je R134a, GWP 1430 in imajo zato ob izpustu v okolje neprimerno večji vpliv na globalno segrevanje.

Certifikat oznake ACT za centrifugo 5427 R kupcem še olajša izbiro bolj trajnostnega izdelka, saj ta oznaka daje jasne, s strani tretje osebe preverjene informacije o vplivu na okolje (npr. proizvodnja, poraba energije in vode ter embalaža in konec življenjske dobe izdelka).

Nova centrifuga 5427 R pa ne dosega točk le z zanesljivim hlajenjem na propan: Zaradi kompaktnih dimenzij in dvorednega rotorja FA-45-48-11 za do 48 x 1,5/2 ml epruvet je optimalna rešitev za laboratorije z visoko zmogljivostjo vzorcev. Zaradi velike izbire rotorjev je tudi dobra izbira za področja, kjer si instrument deli več uporabnikov: devet možnosti rotorjev, sestavljenih iz rotorjev s fiksnim kotom in rotorjev z vrtljivim vedrom, pokriva široko paleto aplikacij na področju molekularne in celične biologije.

Več novic

Ameriška znanstvenica, doktorica Laura Seeholzer, podoktorska sodelavka na Univerzi Kalifornija v...

Pri razvoju bioprocesov so podatki ključ do uspeha. Razumeti je treba, kateri kritični procesni p...

Učinkovita interakcija med ročnim in avtomatskim pipetiranjem Eppendorf predstavlja svoj novi, so...

Oznake ACT (Accountability, Consistency, Transparency) delujejo podobno kot prehransko označevanje i...

V naravoslovnih laboratorijih, kjer sta natančnost in čistost nepogrešljivi, je povpra&sca...

Raziskovalci 2024 prejme Clemens Plaschka, Avstrija