Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

15.12.2022 00:12

HEINRICH KIPP WERK - Trajnostno delovanje

KIPP Group je podjetje z listino WIN

HEINRICH KIPP WERK in KIPP CCS sta podpisala listino WIN. V okviru pobude Baden-Württemberg se mala in srednje velika podjetja (MSP) zavezujejo, da bodo delovala še posebej trajnostno v skladu z 12 opredeljenimi vodilnimi načeli. V aktualnem trajnostnem poročilu sta podjetji razkrili svojo zavezo.

"Podpis listine WIN je jasna zaveza k naši gospodarski, ekološki in družbeni odgovornosti," pojasnjuje Nicolas Kipp, generalni direktor skupine KIPP. "Trajnostni razvoj in varstvo okolja sta že vrsto let na vrhu našega programa." Skupina KIPP je trenutno opredelila dve osrednji področji zavezanosti: na eni strani dobro počutje zaposlenih, na drugi strani pa teme energije in emisij.

Skupina KIPP ponuja široko paleto ukrepov, ki aktivno spodbujajo dobro počutje zaposlenih. Med njimi so na primer sistem predlogov podjetja, prožen delovni čas, vključno z možnostjo pisarne na domu, in različne ponudbe v okviru upravljanja zdravja v podjetju. "V prihodnosti bi radi še bolj razširili temo usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja," poudarja Nicolas Kipp. "V zvezi s tem smo pred kratkim prejeli tudi certifikat "berufundfamilie". Cilj presoje je po meri in potrebah usmerjen nadaljnji razvoj kadrovske politike, ki upošteva družinsko in življenjsko fazo."

Podjetje HEINRICH KIPP WERK namerava za zaščito podnebja leta 2023 uvesti sistem okoljskega upravljanja in pridobiti certifikat ISO 14001. Sprejeti so bili že številni ukrepi: HEINRICH KIPP WERK in KIPP CCS sta prešla na zeleno elektriko in razsvetljavo LED. Hlajenje strojev

v podjetju HEINRICH KIPP WERK poteka s prostim hlajenjem pri nizkih zunanjih temperaturah. Odpadna toplota iz kompresorjev se uporablja za pripravo tople vode in ogrevanje prostorov. "Še naprej si bomo prizadevali za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov in povečanje energetske učinkovitosti," pravi Alexander Kruppa, generalni direktor družbe KIPP CCS. "To vključuje tudi uvedbo energetskega nadzora, ki omogoča preglednost naših energetskih tokov."

Trajnostno poročilo družbe KIPP si lahko prenesete tukaj.

Več novic

Splošna ocena: Zelo dobro!
Varnost se ujema z oblikovanjem
Da je v njej samo tisto, kar bi moralo biti
Enostavno in varno vodenje velikih uteži
Osnove in vpogledi v obliki #kippresso
Ko je higiena v ospredju