Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

13.09.2021 01:09

Zaklepni vijak z ekscentričnim vzvodom podjetja KIPP

Praktično in ergonomsko

HEINRICH KIPP WERK predstavlja še eno novost iz skupine izdelkov za zaklepanje: Na trgu se zdaj pojavljajo modeli, pri katerih se zapah sproži s pomočjo ekscentričnega vzvoda. Ko uporabnik premakne ekscentrični vzvod izven mrtvega središča ekscentra, se zapah odklene. Prednosti so ergonomska oblika, ravna konstrukcija, visoka temperaturna odpornost ter hitra nastavitev.

Blokirni zatiči so med standardiziranimi konstrukcijskimi elementi, ki omogočajo hitro nastavitev premikajočih se strojnih delov. V večini primerov se zatič s potegom za vlečno ročico ali obroček izvleče iz nasprotne komponente, da se strojni deli postavijo v ustrezen položaj in nato tam ponovno pritrdijo. Pri novih zapornih zatičih ta postopek poteka prek ekscentričnega vzvoda. Glavna prednost je, da blokirni zatič ostane odklenjen, ko se ročični vzvod premakne izven mrtve točke ekscentra. To rešuje težave, kadar je na ohišje pritrjenih več zapornih vijakov, ki jih ena oseba hkrati ne more doseči ročno. Upravljavec lahko enostavno sprosti en vijak naenkrat, ne da bi mu bilo treba držati vse ročice v iztegnjenem položaju. To funkcijo sicer najdemo le pri zapornih vijakih z utorom, kjer pa je treba ročaj v izvlečenem položaju obrniti - postopek zato traja dlje. Po drugi strani so izdelki z ekscentričnimi ročaji primerni za priročno hitro nastavitev.

Dodaten plus je ergonomska oblika ekscentričnega ročaja, ki omogoča enostavno rokovanje z malo napora. Ročajni vzvodi so na voljo v črni in prometno rdeči barvi ter so izdelani iz plastike, ojačane s steklenimi vlakni. Ta plastika je odporna proti visokim temperaturam in omogoča temperaturo trajne uporabe približno 160 °C ter temperaturo kratkotrajne uporabe največ do 30 °C. 250 °C. Pri navojnih tulcih in zapornih zatičih lahko uporabnik izbira med jeklenimi in nerjavečimi izvedbami.

Vsi navojni tulci so na voljo s finim navojem in v 4 velikostih (M10x1 / M12x1,5 / M16x1,5 / M20x1,5).

Ekscentrični ročaji se lahko obračajo za 360° in so bistveno bolj ploščati od gobastega ali T-ročaja, kadar se ne uporabljajo. To omogoča tudi vgradnjo izdelkov v notranjost, s čimer se izognete motečim obrisom.

Več novic

Splošna ocena: Zelo dobro!
Varnost se ujema z oblikovanjem
Da je v njej samo tisto, kar bi moralo biti
Enostavno in varno vodenje velikih uteži
Osnove in vpogledi v obliki #kippresso
Ko je higiena v ospredju