Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

01.08.2023 01:08

Podjetje PFISTERER se ponovno pozicionira in krepi svoj položaj mednarodnega tehnološkega podjetja.

Karl-Heinz Pfisterer postane častni predsednik nadzornega sveta SE.

Winterbach, Nemčija - 28. julij 2023 - Preoblikovanje družbe PFISTERER Holding AG v evropsko družbo (Societas Europaea, SE) je bilo zaključeno z vpisom v poslovni register (HRB 790497) 28. julija 2023. Nova pravna oblika poudarja položaj družbe PFISTERER kot v prihodnost usmerjenega mednarodnega tehnološkega podjetja za tehnologijo povezav v električnih omrežjih. Hkrati pomeni pomemben korak za nadaljnji uspešen razvoj podjetja neodvisno od ustanoviteljske družine.

Podjetje PFISTERER kot globalno dejavno podjetje sodeluje pri številnih projektih na področju obnovljivih virov energije, prenosa in distribucije energije. Preoblikovanje bo podjetju, ki ima lokacije v Evropi, ZDA, na Bližnjem in Daljnem vzhodu ter v Aziji in Argentini, omogočilo, da še bolje uresniči svojo mednarodno usmerjenost in strukturo zaposlenih.

Tudi v okviru nove strukture SE se bo ohranil preizkušeni dvotirni model upravljanja z upravo kot organom upravljanja in nadzornim svetom kot organom nadzora. Karl-Heinz Pfisterer, namestnik predsednika nadzornega sveta in vnuk ustanovitelja podjetja, je bil imenovan za častnega predsednika nadzornega sveta. več kot 50 let je bil kot delničar odgovoren za podjetje, najprej v operativnem vodstvu in nato v nadzornem svetu. Položaj namestnika predsednika nadzornega sveta bo prevzel gospod Erich Schefold, doslej predsednik revizijske komisije.
Že od preoblikovanja v delniško družbo leta 1999 so bili postavljeni temelji za razvoj podjetja neodvisno od družine. Dolgoročno naj bi neprofitna fundacija KAP prevzela tudi položaj delničarja podjetja, ki ga je zasedel gospod Karl-Heinz Pfisterer. Nova pravna oblika in sestava izvršnih organov sta ustvarili podlago za dolgoročno, neodvisno in uspešno prihodnost skupine PFISTERER. S tem je bila zaključena ločitev družinskega in podjetniškega vodstva.

Nova pravna oblika v bistvu nima vpliva na pogodbene partnerje in stranke podjetja. Sedež družbe PFISTERER Holding SE bo ostal nespremenjen v Winterbachu.

"Cilj družbe PFISTERER je spremljati svetovno energetsko revolucijo ter izboljšati prenos in distribucijo električne energije," pravi Prof. Dr. Wolfgang Blättchen, predsednik nadzornega sveta. "V preteklih letih smo se razvili v enega vodilnih svetovnih ponudnikov tehnologije za stike, izolacijo in povezovanje električnih vodnikov."

Pri preoblikovanju SE namerava družba PFISTERER Holding SE še naprej spodbujati tudi lojalnost zaposlenih. Z ustanovitvijo sveta delavcev SE bo ustanovljen nadnacionalni organ predstavnikov zaposlenih. "V takšnem organu vidimo priložnost za nadaljnjo skupno rast naše delovne sile prek nacionalnih meja," pojasnjuje Johannes Linden, tiskovni predstavnik upravnega odbora. "Veselimo se nadaljnjega razvoja naše rastoče in raznolike organizacije ter korporativne kulture v mednarodnem okolju."

Upravni odbor v prihodnjih letih pričakuje močno rast. "Prihodnji potencial našega dela je ogromen," pojasnjuje član upravnega odbora Dr. Konstantin Kurfiss. "Smo sredi dinamične rasti, ki jo spodbujajo svetovni prehod na obnovljive vire energije, širitev omrežij in vse večje povpraševanje po energiji. Kot pionir in gonilna sila inovacij smo ponosni, da lahko aktivno oblikujemo energetski prehod."

Več novic


Winterbach, Nemčija - 06. februar 2024 - Siemensova družba Siemens Energy je uspešno certif...

Winterbach, Nemčija - 7. november 2023

Priobalna platforma DolWin kappa je bila u...


Winterbach, Nemčija - 26.09.2023 -

Operater prenosnega omrežja TenneT je pri podjet...

Winterbach, Nemčija - 15. junij 2023 -

Podjetje Pfisterer, vodilni ponudnik rešitev za en...

Distribucija in prenos energije sta že skoraj 100 let ključni kompetenci družbe PFISTERER. Kot st...

Od začetka leta je Küssnacht am Rigi nova osrednja lokacija za približno 160 zaposlenih v Švici. Za skupino PFISTERER, ki je v Švici zakoreninjena že desetletja, to pomeni začetek novega obdobja: v Küssnahtu združujemo naše oddelke, ki so bili prej v Maltersu in Altdorfu, v nov osrednji tehnološki in prodajni center.