Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

02.08.2024 02:08

Visokonapetostni vtični sistem PLUG MARINE podjetja PFISTERER je prejel certifikat DNV-GL

Winterbach, Nemčija - julij 2024 -

Podjetje PFISTERER s sistemom PLUG MARINE ponuja visokotokovni priključni vtič s certifikatom DNV-GL za električno priključitev energetskih komponent, sistemov za shranjevanje energije, transformatorjev, pretvornikov in celo ladijskih pogonskih sistemov. Robustni konektorji se že leta dokazujejo pri serijski uporabi v vlakih in vetrnih turbinah.

Certifikat zdaj potrjuje tudi njihovo primernost za uporabo na ladjah in drugih napravah na morju. PLUG je robusten enopolni priključni sistem podjetja PFISTERER za varen prenos visokih tokov. Spekter moči sega od 400 do 1 250 amperov pri 1,8 do 3,6 kV enosmernega in izmeničnega toka. Sistem se je že desetletja izkazal v številnih železniških aplikacijah, kot so vlaki za visoke hitrosti in vlaki za dolge razdalje ter regionalni vlaki. Uporablja se tudi v serijski proizvodnji v vetrnih turbinah z močjo do 15 MW - od mesta proizvodnje energije do priključka na omrežni transformator. Certifikat DNV-GL zdaj potrjuje tudi njegovo primernost za ladje, platforme na morju in plavajoče vetrne turbine. PLUG MARINE izpolnjuje vse zahteve glede dielektrične trdnosti, stabilnosti pri vibracijah, požarne odpornosti in zaščite pred korozijo. Odlikujejo ga tudi majhna teža, kompaktnost in preprosta namestitev.


Zaradi robustne zasnove je zagotovljeno delovanje brez vzdrževanja. Varna in hitra namestitev električnih sestavnih delov za plovila Robustni vtični sistem PLUG MARINE ponuja idealno vtično alternativo trdemu ožičenju električnih sestavnih delov na ladjah - zlasti za podatke z višjo zmogljivostjo. To vključuje električne motorje in turbine ter priključke za generatorje, stikalne naprave, transformatorje in baterijske sisteme. PLUG MARINE je zasnovan za aluminijaste in bakrene kable z ali brez zaščitnega polja ter različne prereze vodnikov, na voljo pa je v ravni in kotni izvedbi. Možnost predhodne montaže električnih sistemov poenostavi in pospeši namestitev ter vzdrževanje in popravila na kraju samem. Hkrati vtični sistem PLUG med delovanjem zagotavlja varnost na dotik za zaposlene na ladji ali ploščadi in vetrni turbini.

"Certifikat DNV-GL za PLUG MARINE potrjuje naša prizadevanja za kakovost in je predpogoj za široko uporabo sistema v sektorju na morju," pojasnjuje Dr. Thomas Schilla, vodja poslovnega razvoja pri podjetju PFISTERER. "Prav tako je že zdavnaj dokazal svojo učinkovitost:


Sistem se že več let uporablja na morju v priključnih rešitvah za mobilno napajanje klimatiziranih ladijskih zabojnikov in v visoko zmogljivih ladijskih pogonskih sistemih POD." Uporaba v alternativnih energetskih sistemih in distribuciji enosmernega toka Pomorska industrija si je zadala nalogo trajnostnega zmanjševanja emisij CO2. V ta namen pripravlja ambiciozne projekte na številnih področjih. "Prepričani smo, da lahko priključni sistem PLUG pomembno prispeva k modularnim, razširljivim konceptom kot del inovativnih kabelskih sistemov za AC ali DC omrežja in energetske komponente. Prav tako z veseljem prenašamo svoje izkušnje iz vetrnega in železniškega sektorja," pravi Dr. Thomas Schilla.

Več novic

Podjetje Pfisterer je zastopano na zasedanju CIGRE v Parizu.

od ...

PFISTERER, vodilno svetovno tehnološko podjetje za energetske infrastrukturne rešitve, in Lebenshilfe für Menschen mit Behinderung, Kreisvereinigung Göppingen e. V., se veselita uspešnega sodelovanja na lokaciji Gussenstadt.


Winterbach, Nemčija - 06. februar 2024 - Siemensova družba Siemens Energy je uspešno certif...

Winterbach, Nemčija - 7. november 2023

Priobalna platforma DolWin kappa je bila u...


Winterbach, Nemčija - 26.09.2023 -

Operater prenosnega omrežja TenneT je pri podjet...

Karl-Heinz Pfisterer postane častni predsednik nadzornega sveta SE.