Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

16.02.2024 01:02

Siemens Energy certificira priključni sistem PFISTERER za okolju prijazno aplikacijo 420 kV Clean Air


Winterbach, Nemčija - 06. februar 2024 - Siemensova družba Siemens Energy je uspešno certificirala priključni sistem CONNEX podjetja PFISTERER za uporabo v 420 kV stikalnih napravah Clean Air. PFISTERER je prvi proizvajalec, ki je pridobil certifikat za to uporabo, in tako pomembno prispeva k okolju prijaznemu prenosu energije.
Clean Air je okolju prijazen izolacijski medij, ki ne onesnažuje okolja in je alternativa znanemu izolacijskemu plinu žveplovemu heksafluoridu (SF6). Clean Air je sestavljen izključno iz naravnih sestavin zunanjega zraka, kot sta kisik in dušik.
Uporaba Clean Air naj bi pripomogla k čim manjšemu vplivu električnih stikalnih naprav na okolje. Družina izdelkov Connex podjetja PFISTERER je prva tehnologija vtičnih priključkov za stikalne naprave, ki jo je družba Siemens Energy certificirala za uporabo v okolju Clean Air 420 kV. Vtičnica, ki tvori vmesnik s stikalno napravo, je uspešno prestala dielektrični preskus tipa s čistim zrakom v skladu z IEC 62271-203. Zasnova vtičnice je bila med drugim preizkušena v pogojih povečanega tlaka.
"Če se električna energija proizvaja na okolju prijazen način, morata temu slediti tudi prenos in distribucija. Ker se naša tehnologija uporablja na vmesnikih, ima pri tem pomembno vlogo. Uspešno testiranje potrjuje njeno zanesljivost za čist zrak, kar je pomemben korak k podnebju prijaznemu prenosu energije," pravi Alejandro Escobin, vodja oddelka za upravljanje izdelkov VN kabelske opreme pri podjetju PFISTERER. Norbert Fink, vodja ključnih kupcev, dodaja: "Vtičnica sistema CONNEX omogoča hitro in enostavno namestitev z minimalno potrebo po prostoru in največjo prilagodljivostjo. Veseli nas, da bo ta tehnologija v prihodnosti še bolj prispevala k izboljšanju trajnosti."

Več novic

Winterbach, Nemčija - 7. november 2023

Priobalna platforma DolWin kappa je bila u...


Winterbach, Nemčija - 26.09.2023 -

Operater prenosnega omrežja TenneT je pri podjet...

Karl-Heinz Pfisterer postane častni predsednik nadzornega sveta SE.

Winterbach, Nemčija - 15. junij 2023 -

Podjetje Pfisterer, vodilni ponudnik rešitev za en...

Distribucija in prenos energije sta že skoraj 100 let ključni kompetenci družbe PFISTERER. Kot st...

Od začetka leta je Küssnacht am Rigi nova osrednja lokacija za približno 160 zaposlenih v Švici. Za skupino PFISTERER, ki je v Švici zakoreninjena že desetletja, to pomeni začetek novega obdobja: v Küssnahtu združujemo naše oddelke, ki so bili prej v Maltersu in Altdorfu, v nov osrednji tehnološki in prodajni center.