Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

23.04.2023 01:04

Rešitve za delovna mesta in intralogistične sisteme

SensorBoard - alternativa optičnim metodam pozicioniranja

S ploščo SensorBoard za zaznavanje položaja in orientacije komponent družba RK Rose+Krieger v svoj modularni sistem za prilagojene sistemske rešitve vključuje tehnologijo, ki se pogosto uporablja v televizijskih studiih. Plošča SensorBoard je prilagodljivo razširljiva in v številnih primerih nadomešča stroškovno intenzivno tehnologijo kamer in senzorjev. Sistem pokaže svoje prednosti zlasti v kombinaciji s (sodelujočimi) roboti, osnimi sistemi in nadaljnjo samodejno obdelavo izdelkov.


Tehnologija SensorBoard, ki je bila prvotno razvita za premikanje televizijskih kamer brez posadke s kontrolne mize v studiu, ima široko paleto aplikacij tudi v industriji. Ne glede na to, ali gre za sisteme za avtomatizacijo, tehnologijo prenosa, obdelovalne stroje ali delovne postaje in samodejno vodena vozila (AGV) - povsod, kjer je potrebno natančno pozicioniranje ali ravnanje s prosto postavljenimi komponentami, SensorBoard pokaže svoje prednosti. To pa zato, ker za razliko od običajne tehnologije senzorjev in kamer na delovanje plošče SensorBoard ne vplivajo negativno nezadostna ali ekstremna ali spreminjajoča se svetloba ter umazanija, prah ali olje.


Plošča SensorBoard je sestavljena iz vsaj dveh senzorskih površin in je prilagodljivo skalabilna od 100 kvadratnih milimetrov naprej. Če je kombinirana s kobotom, slednji z natančnostjo 0,01 milimetra pozicionira ali zazna komponente, ki ležijo na senzorski površini ali v prostoru, in jih zajame tako natančno, kot če bi bil sistem mehansko povezan. Tehnologija SensorBoard, ki se uporablja v ročnih vozičkih cobot (ali celo popolnoma avtomatiziranih sistemih AGV), ki se premikajo med več delovnimi postajami ali montažnimi linijami, omogoča zelo natančno pozicioniranje zadevnega vozila na ciljni točki in ga tako pripravi za nadaljnje popolnoma avtomatizirano ravnanje z izdelki iz različnih industrijskih panog.


Hčerinska družba RK Rose+Krieger RK-AHT integrira tehnologijo SensorBoard v rešitve po meri strank. Podjetje ponuja rešitve za ročne, polavtomatske ali popolnoma samodejne naloge v različnih industrijskih okoljih.


Zainteresirani lahko zdaj nove rešitve SensorBoard preizkusijo v praksi v razstavnem prostoru RK-AHT v Bienenbüttelu.

Več novic

Celovit portfelj izdelkov za notranji pretok blaga
Nova drsna vodila s prilagojenim pozicioniranjem

01.06.2023 01:05

Sprememba v upravljanju
Björn Riechers prevzame vodenje družbe RK Rose+Krieger GmbH od Dr. Gregorja Langerja

19.10.2022 01:00

Družba RK Rose+Krieger je razširila ponudbo dodatne opreme za enodelne plastične cevne priključke RK Light Clamps velikosti 30 mm. Nova zasukana ključavnica Anti-Twist, ki se uporablja pri sistemskih sklopih, zagotavlja prihranek časa pri montaži in preprosto prilagajanje konstrukcije. Sistem iz eloksirane aluminijaste cevi (premer 30 mm) s štirimi profilnimi utori na kotni razdalji 90° in črnimi plastičnimi sponkami iz ojačanega poliamida lahko poljubno kombinirate z vsemi enodelnimi RK Light Clamps velikosti 30 mm v zaprti izvedbi. Dodatna prednost: Bistveno lažje je poravnavanje in montaža kot pri običajnih pločevinastih objemkah.