Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

01.06.2023 01:06

Sprememba v upravljanju

Björn Riechers prevzame vodenje družbe RK Rose+Krieger GmbH od Dr. Gregorja Langerja

Gregor Langer, ki od leta 2021 uspešno vodi poslovanje podjetja RK Rose+Krieger GmbH in mu je v tem času uspelo še dodatno razširiti uspešen koncept podjetja - izvajanje inovativnih rešitev v tesnem dialogu s strankami in ustvarjanje dodane vrednosti za stranke s svetovanjem, usmerjenim v rešitve -, bo podjetje zapustil 16. junija 2023. S 1. junijem 2023 bo vodenje družbe RK in vodenje oddelka za avtomatizacijske module skupine Phoenix Mecano predal Björnu Riechersu.


"Pomembno je poudariti, da so ta korak sprožili izključno zasebni razlogi in da mi je zato zelo težko zapustiti RK Rose+Krieger in Phoenix Mecano," pravi Gregor Langer, ki bo po odhodu iz RK sprejel nov poklicni izziv v bližini svojega domačega mesta.

Funkcijo generalnega direktorja družbe RK Rose+Krieger je opravljal od julija 2021 in v kratkem času sprožil številne pomembne spremembe za strateški nadaljnji razvoj poslovne enote Automation Modules. Skupaj z ekipo je na primer razvil strateško ciljno sliko z močnejšim razlikovanjem med poslovnimi modeli za poslovanje s komponentami in sistemi. V prihodnosti naj bi se dejavnost komponent močneje razvijala prek dejavnosti sistemov RK. Za izvedbo je podjetje močneje uskladil s fokusnima sektorjema intralogistike in pakirne tehnologije v okviru pristopa "poenostavitev in osredotočenost za močnejšo rast" ter uvedel upravljanje poslovnega razvoja v prodaji.


"Strategija in pot, ki smo jo ubrali za njeno uresničitev, ostajata veljavna in se bosta še naprej izvajala pod vodstvom novega direktorja Björna Riechersa," poudarja Gregor Langer. Trenutno poteka postopek predaje podjetja nasledniku. Björn Riechers je študiral industrijsko inženirstvo (strojništvo) na Tehnični univerzi v Berlinu in prinaša bogate izkušnje kot vodja in svetovalec na področju prodaje, trženja in upravljanja v industriji. Med letoma 2014 in 2022 je bil generalni direktor skupine LKE, proizvajalca rešitev za ravnanje z materialom. Pred tem je bil član izvršnega odbora skupine Hoppecke Group in mednarodne vodstvene ekipe v podjetju Linde Material Handling, vodilnem proizvajalcu viličarjev in skladiščne opreme. V družbi RK Rose+Krieger lahko Björn Riechers prispeva predvsem svoje izkušnje na področju mednarodnega sodelovanja in razvoja sistemov, poleg tega pa lahko spodbuja razvoj tem, kot so digitalizacija, trajnost in ergonomija delovnega mesta:

"Opredelitev cilja, da s pomočjo ponudbe rešitev in sistemov še naprej razvijamo uspešno poslovanje podjetja RK Rose+Krieger na področju komponent, se zelo dobro ujema z mojimi bogatimi izkušnjami in veselim se, da bom z odlično globalno ekipo podjetja RK Rose+Krieger dosledno nadaljeval na izbrani poti. Sestavni del kot naš DNK ostaja pomembno zagotovilo za naš uspeh. Z razvitim področjem rešitev in sistemov, ki ga bomo še razširili, bomo z globalnimi hčerinskimi družbami skupine Phoenix Mecano uspešno nadaljevali našo strategijo rasti."

Več novic

Celovit portfelj izdelkov za notranji pretok blaga
Nova drsna vodila s prilagojenim pozicioniranjem
SensorBoard - alternativa optičnim metodam pozicioniranja

19.10.2022 01:00

Družba RK Rose+Krieger je razširila ponudbo dodatne opreme za enodelne plastične cevne priključke RK Light Clamps velikosti 30 mm. Nova zasukana ključavnica Anti-Twist, ki se uporablja pri sistemskih sklopih, zagotavlja prihranek časa pri montaži in preprosto prilagajanje konstrukcije. Sistem iz eloksirane aluminijaste cevi (premer 30 mm) s štirimi profilnimi utori na kotni razdalji 90° in črnimi plastičnimi sponkami iz ojačanega poliamida lahko poljubno kombinirate z vsemi enodelnimi RK Light Clamps velikosti 30 mm v zaprti izvedbi. Dodatna prednost: Bistveno lažje je poravnavanje in montaža kot pri običajnih pločevinastih objemkah.