Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

25.07.2024 02:07

Družba RK Rose+Krieger s serijo LD ponuja široko paleto aplikacij

Robustni električni cilindri za notranjo in zunanjo uporabo

Električne cilindre je mogoče zelo enostavno in natančno namestiti z visoko natančnostjo ponovitve. Linearni pogoni se ne uporabljajo le v notranjih prostorih, temveč vse pogosteje tudi na prostem. Ponudnik rešitev RK Rose+Krieger je prepoznal ta trend. S svojo serijo LD ponuja električne cilindre, ki so primerni za notranjo in zunanjo uporabo.



RK Rose+Krieger ponuja široko paleto električnih cilindrov, od preprostih cilindrov s kratkim hodom z zelo dobrim razmerjem med ceno in zmogljivostjo do težkih linearnih cilindrov. Robustne komponente serije LD so namenjene tako za industrijsko uporabo v zaprtih prostorih kot tudi za uporabo na prostem, na primer v kmetijskem sektorju ali za mobilne stroje.



Električni cilindri so zaradi trapeznega pogona vretena samozaporni linearni aktuatorji. To pomeni, da za ohranjanje položaja električnega cilindra pri mirovanju ni treba dovajati energije. Še ena prednost električnih cilindrov je njihovo nezahtevno vzdrževanje in delovanje brez puščanja, saj ne potrebujejo hidravličnih tekočin ali stisnjenega zraka. Tudi serija LD ima številne pozitivne lastnosti. Njeni cilindri so na primer zasnovani z zaščitnim razredom IP69K (statično) zaradi posebnega tesnila. To pomeni, da jih je mogoče enostavno očistiti tudi z visokotlačnim čistilcem s parnim curkom. Prav tako imajo številne elektronske funkcije. Med drugim je mogoče prilagoditi njihov hod in hitrost. Pogone je mogoče priročno izbrati in konfigurirati s spletnim orodjem.



LD serija:

Električni valj LD75 je posebej zasnovan za uporabo v ekstremnih razmerah, kot so razmere v kmetijskih strojih, terenskih vozilih, komunalnih strojih in na morju. Temperature okolice od -40 do 85 °C so za električni valj enako obremenjujoče kot močne vibracije gradbenega stroja. Zaradi visokega razreda zaščite IP69K (statična zaščita) lahko ohišje brez težav prenese tudi curke visokotlačnega/parnega čistilnika. LD75 je na voljo za največjo natezno in tlačno silo do 750 N in največji brezstopenjski hod do 130 mm pri hitrosti premikanja do 50 mm/s.



Linearni aktuator LD1000 je visoko zmogljiv aktuator najnovejše generacije, ki ne potrebuje vzdrževanja in je na voljo v dveh različicah z zaščitnim razredom IP69K (statično). Različica modela LD1000C (s krmilnikom) ima v ohišju popolnoma integriran krmilnik, ki ga je mogoče posodabljati, in je med drugim primerna za sinhrono delovanje več pogonov. Enak model LD1000E je namesto krmilnika opremljen z mejnimi stikali. LD1000 je na voljo za hod do 1.000 mm in največjo silo 10.000 N pri hitrostih do 156 mm/s. Zagotavlja varno uporabo v hladnih in vročih razmerah med -20 in +65 °C.

Več novic

Trije novi vrtljivi nosilci za monitorje za največjo prilagodljivost in prijaznost do uporabnika
Celovit portfelj izdelkov za notranji pretok blaga
Nova drsna vodila s prilagojenim pozicioniranjem

01.06.2023 01:05

Sprememba v upravljanju
Björn Riechers prevzame vodenje družbe RK Rose+Krieger GmbH od Dr. Gregorja Langerja
SensorBoard - alternativa optičnim metodam pozicioniranja