Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

24.01.2024 01:01

Družba RK Rose+Krieger širi program linearnih osi z eno cevjo

Nova drsna vodila s prilagojenim pozicioniranjem

Družba RK Rose+Krieger širi svojo ponudbo enotirnih linearnih osi za preprosto ročno nastavitev z drsnima vodiloma RK LightUnit-G in RK LightUnit-G za teleskope. Posebne značilnosti novih linearnih osi iz aluminija so nastavljiv položaj blokade vodilnega vozička ali vodilne cevi, manjša teža, odpornost proti koroziji in preprosta montaža z enim samim orodjem.



Enocevna linearna os RK LightUnit, ki jo poganja vreteno, je bila posebej razvita za preprosto ročno nastavitev. Ima aluminijasto vreteno in plastične drsne ležaje. Ti zagotavljajo konstrukcijo z zmanjšano težo, tako da je mogoče vodilni voziček premikati brez večjega napora. Družba RK Rose+Krieger je tem enocevnim linearnim osem zdaj dodala še teleskopski drsni vodili RK LightUnit-G in RK LightUnit-G z nastavljivimi funkcijami blokade.


Nastavljiva funkcija blokade

Aluminijasti profil vodila RK LightUnit-G je mogoče rezati po velikosti do dolžine 1 500 mm. V utor odprtega vodilnega profila C so pritrjeni pozicionirni elementi za natančno pozicioniranje ročno nastavljivega vodilnega vozička. Med premikanjem se blokirni vijak vodilnega vozička samodejno zaskoči v te pozicijske elemente. Posebnost v primerjavi z drugimi rešitvami je, da je mogoče aluminijaste pozicionirne elemente kadar koli sprostiti s pomočjo imbusnega ključa in jih ponovno zakleniti v drugem položaju. To pomeni, da je mogoče brez vrtanja realizirati poljubno število zaklepnih položajev.



V nasprotju z RK LightUnit-G ima teleskopska izvedba vodilno cev, ki jo je mogoče ročno nastaviti. S pomočjo elementov za pozicioniranje v vodilnem profilu C je prav tako mogoče določiti poljubno število položajev zaklepanja.


Vsestranski

Drsna vodila so idealna za aplikacije, kot so prilagajanje formata na transportnih linijah, pozicioniranje senzorjev in svetlobnih ovir, zaustavitev žage, konstrukcija armatur in aplikacije, kjer je potrebno preprosto ročno pozicioniranje ali prilagajanje višine. Plastična vodila so na voljo v treh različnih izvedbah, ki izpolnjujejo različne zahteve. Če aplikacija to zahteva, je mogoče na enem vodilnem profilu uporabiti različne vrste vodilnih vozičkov. Vsak posamezen element novih drsnih vodil lahko uporabnik naroči posebej. Zahvaljujoč temu modularnemu sistemu jih je mogoče prilagodljivo kombinirati glede na zahteve. Dodatna prednost je, da je mogoče vse elemente hitro dobaviti z zaloge.

Več novic

Celovit portfelj izdelkov za notranji pretok blaga

01.06.2023 01:05

Sprememba v upravljanju
Björn Riechers prevzame vodenje družbe RK Rose+Krieger GmbH od Dr. Gregorja Langerja
SensorBoard - alternativa optičnim metodam pozicioniranja

19.10.2022 01:00

Družba RK Rose+Krieger je razširila ponudbo dodatne opreme za enodelne plastične cevne priključke RK Light Clamps velikosti 30 mm. Nova zasukana ključavnica Anti-Twist, ki se uporablja pri sistemskih sklopih, zagotavlja prihranek časa pri montaži in preprosto prilagajanje konstrukcije. Sistem iz eloksirane aluminijaste cevi (premer 30 mm) s štirimi profilnimi utori na kotni razdalji 90° in črnimi plastičnimi sponkami iz ojačanega poliamida lahko poljubno kombinirate z vsemi enodelnimi RK Light Clamps velikosti 30 mm v zaprti izvedbi. Dodatna prednost: Bistveno lažje je poravnavanje in montaža kot pri običajnih pločevinastih objemkah.