Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

18.08.2022 02:08

Novo: Sistem proti zvijanju za hitro, natančno in proti zvijanju odporno montažo sistemskih nadgradenj

Družba RK Rose+Krieger je razširila ponudbo dodatne opreme za enodelne plastične cevne priključke RK Light Clamps velikosti 30 mm. Nova zasukana ključavnica Anti-Twist, ki se uporablja pri sistemskih sklopih, zagotavlja prihranek časa pri montaži in preprosto prilagajanje konstrukcije. Sistem iz eloksirane aluminijaste cevi (premer 30 mm) s štirimi profilnimi utori na kotni razdalji 90° in črnimi plastičnimi sponkami iz ojačanega poliamida lahko poljubno kombinirate z vsemi enodelnimi RK Light Clamps velikosti 30 mm v zaprti izvedbi. Dodatna prednost: Bistveno lažje je poravnavanje in montaža kot pri običajnih pločevinastih objemkah.

Pri montaži se profil z žlebovi potisne skozi plastične priključke, predhodno ročno namesti z dvema sponkama - eno pred in eno za cevnim priključkom -, da se prepreči zasuk, in pritrdi v vpenjalni element s preprostim zategovanjem vijaka. Razporeditev štirih profilnih utorov pod kotom 90° zagotavlja natančno in pravokotno medsebojno postavitev cevi. Tako lahko s pomočjo novega sistema tudi zapletene konstrukcije postavi le ena oseba.

Sistem proti zasuku je še posebej primeren za izvedbo konzolnih konstrukcij. Pri tem so plastični cevni priključki zaradi svoje majhne teže ugodni, vendar so se redko uporabljali, ker nad določenim torzijskim momentom zdrsnejo na aluminijasti cevi. Novi sistem proti zvijanju preprečuje takšen zdrs in s tem zvijanje konstrukcije, saj lahko absorbira večkrat večje navorne momente kot preprosti plastični priključki. Na ta način lahko uporabniki v še večji meri izkoristijo prednosti lahkih enodelnih objemk RK Light. Sistem je mogoče poljubno kombinirati v velikosti 30. To pomeni, da ga je mogoče uporabiti posebej tam, kjer je treba zanesljivo preprečiti zvijanje konstrukcije.

"Prve stranke, ki že uspešno uporabljajo naš sistem proti zvijanju, so ugotovile, da ogromen prihranek časa pri montaži in optimizacija teže v primerjavi s pločevinastimi objemkami ter privlačen videz predstavljajo jasno dodano vrednost," pojasnjuje Michael Neubaur, produktni vodja tehnologije spajanja pri podjetju RK Rose+Krieger.

Cevi sistema proti zvijanju so na voljo v obliki šestmetrskih palic ali pa so razrezane po velikosti. Sponke so na voljo v vrečah po deset kosov.

Več novic

Celovit portfelj izdelkov za notranji pretok blaga
Nova drsna vodila s prilagojenim pozicioniranjem

01.06.2023 01:05

Sprememba v upravljanju
Björn Riechers prevzame vodenje družbe RK Rose+Krieger GmbH od Dr. Gregorja Langerja
SensorBoard - alternativa optičnim metodam pozicioniranja

19.10.2022 01:00