Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

02.03.2023 01:03

Eppendorfova centrifuga 5910 Ri je prva centrifuga na trgu, ki je prejela oznako My Green Lab ACT

Eppendorfova hlajena centrifuga 5910 Ri je pridobila certifikat "ACT®", ki ga je podelila neprofitna organizacija "My Green Lab®". S poudarjanjem odgovornosti, doslednosti in preglednosti (ACT) pri proizvodnji, porabi energije in vode, pakiranju in koncu življenjske dobe znak ACT laboratorijem olajša izbiro bolj trajnostnih izdelkov. Izdelke z oznako ACT neodvisno revidira Sustainability Management & Strategy Collaborative (SMSC, svetovalno podjetje za prakse trajnostnega upravljanja), objavlja pa jih My Green Lab.

Eppendorfova centrifuga 5910 Ri: Visoka kakovost v kombinaciji z ergonomskim delovanjem, izdelana z zeleno energijo.

Eppendorf je zavezan k nenehnemu izboljševanju vpliva svojih poslovnih dejavnosti na okolje. Podjetje je že izvedlo več ukrepov, kot so proizvodnja vseh namiznih centrifug v sodobnih obratih, ki jih poganja 100-odstotno obnovljiva energija, zmanjšanje letalskega prevoza za več kot 60 %, da bi zmanjšali odtis CO2, in povečanje deleža recikliranih materialov v embalaži.

Z inovativnimi funkcijami, kot so uporabniku prijazno upravljanje na dotik, univerzalni sistem rotorjev in adapterjev ter širok izbor rotorjev, Centrifuge 5910 Ri pomaga olajšati vsakodnevne naloge ločevanja. Z rednim vzdrževanjem in pregledovanjem lahko znanstvenikom služi več let.

Eppendorfova centrifuga 5910 Ri je prva centrifuga na trgu, ki je certificirana z oznako ACT, v bližnji prihodnosti pa bo certificiranih še več centrifug.

Dodatni izdelki, ki so leta 2022 prejeli oznako My Green Lab ACT Lab, vključujejo Eppendorfove epruvete Biobased ter zamrzovalnik Eppendorf CryoCube® 440h ULT.

Predvsem nove Eppendorfove epruvete Biobased so prava inovacija: Eppendorf lahko prvič ponudi generacijo epruvet Eppendorf Tubes® z vijačnimi pokrovčki v količinah 5,0 ml, 15 ml, 25 ml in 50 ml iz certificiranega polipropilena, ki temelji na obnovljivih ponovno uporabljenih surovinah.

Več novic

Ameriška znanstvenica, doktorica Laura Seeholzer, podoktorska sodelavka na Univerzi Kalifornija v...

Pri razvoju bioprocesov so podatki ključ do uspeha. Razumeti je treba, kateri kritični procesni p...

Učinkovita interakcija med ročnim in avtomatskim pipetiranjem Eppendorf predstavlja svoj novi, so...

Oznake ACT (Accountability, Consistency, Transparency) delujejo podobno kot prehransko označevanje i...

V naravoslovnih laboratorijih, kjer sta natančnost in čistost nepogrešljivi, je povpra&sca...

Raziskovalci 2024 prejme Clemens Plaschka, Avstrija