Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.02.2023 01:02

Hidravlični zavorni valji: lažje upravljanje tudi v kritičnih okoljih

Posebni vzorčevalniki se uporabljajo za aktivno zbiranje mikrobov v zraku v zelo občutljivih čistih prostorih za najvišjo zaščito ljudi in materialov. Britansko podjetje Pinpoint Scientific, ki je specializirano za laboratorijsko opremo, za preprosto in večinoma brezkontaktno rokovanje s konstrukcijo uporablja hidravlične zavorne cilindre podjetja ACE Stoßdämpfer GmbH.

Mikrobiološko spremljanje okolja je urejeno s smernicami ISO 18593. Vodilno podjetje za vrsto specializirane laboratorijske opreme je Pinpoint Scientific iz Bridgenda v Walesu v Združenem kraljestvu. Ponudba izdelkov vključuje rešitve za spremljanje zraka, neprekinjeno spremljanje vitalnih delcev in rešitve za spremljanje izolatorjev. Visokokakovostno vzorčenje za laboratorijsko osebje vključuje tudi visoko raven udobja za uporabnike in učinkovito zaščito pred kontaminacijo. Kot odličen primer rešitve, ki je premišljena do najmanjše podrobnosti, je mogoče obravnavati tudi vrsto vzorčevalnikov zraka z mikrobiološkimi snovmi ImpactAir podjetja Pinpoint Scientific. Zasnovani so za neprekinjeno spremljanje v raziskovalnih in industrijskih laboratorijskih okoljih, kjer je vzorčenje živih delcev med procesom ključnega pomena. Delo poteka tako, da se zrak z veliko hitrostjo vpihuje skozi zelo ozko vstopno režo, pri čemer delci, vključno z mikrobi v zraku, padejo na uporabljeno površino kulture v Petrijevi posodi in se nanjo prilepijo. Petrijeva posoda se počasi vrti pod vstopno odprtino, da se zagotovi, da zrak vedno vpliva na svežo površino kulture. S tem se močno zmanjša verjetnost dvojnega naletavanja. To je mikrobiološki in fizikalni pojav, pri katerem se dva mikroba med inkubacijo znajdeta na isti točki in se pojavita kot ena kolonija. Da bi uporabnikom čim bolj olajšali delo, zlasti v čistih prostorih laboratorijev v živilski ali medicinski industriji ter v farmacevtski industriji pri vzorčenju, so se oblikovalci podjetja Pinpoint Scientific med iskanjem visokokakovostnih komponent za nadzor hitrosti obrnili na britanskega distributerja podjetja ACE Stoßdämpfer GmbH. Ta je po preučitvi vseh zahtev in želja priporočil hidravlične zavorne cilindre, izdelane v Nemčiji, za upravljanje pokrova motorja.

Hidravlični zavorni valji za posebno rešitev



Wyn Gordge, eden od prodajnih inženirjev podjetja ACE v Veliki Britaniji, opisuje začetno situacijo: "Z našim distributerjem, podjetjem Applied Automation, smo pogosto uspešno sodelovali, zato je tudi v tem primeru dobava hitro pripeljala do želenega rezultata na strani stranke." Odločilno točko za uporabo hidravličnih zavornih valjev opisuje kot željo stranke po postopku odpiranja pokrova vzorčevalnika brez večjega napora. Brez te zahteve bi bile industrijske plinske vzmeti iz nerjavnega jekla podjetja ACE, ki jih je mogoče z ventilom natančno nastaviti na želeno hitrost odpiranja in zapiranja, načeloma primerne tudi kot strojni elementi. Ker pa je za razliko od vizualno zelo podobnih industrijskih plinskih vzmeti pri hidravličnih zavornih valjih tipa HB15-50 za sprožitev postopka odpiranja pokrova treba le tapkati, je izbira padla na te komponente, ki jih ima družba ACE na voljo na področju regulacije hitrosti. Dodaten plus pri tej aplikaciji je lastnost, da ti zavorni valji omogočajo nežen postopek zapiranja z dodatnim blaženjem.

ACE kot strokovna blagovna znamka skupine Stabilus in Applied Automation kot izkušen distributer komponent za laboratorijsko tehnologijo sta lahko izkoristila še eno prednost. Podjetje ACE, ki je znano kot razvojni partner in cenjeno zaradi prilagojenih rešitev tudi za majhne količine, je doseglo podvig na področju hidravlike: ker se vzorčevalniki ImpactAir večinoma uporabljajo v kritičnih laboratorijskih okoljih in čistih prostorih, uporaba strojnega olja kot dušilnega medija v ohišju zavornega valja po specifikacijah podjetja Pinpoint Scientific ni prišla v poštev. Zaradi te zahteve in zaradi občutljivih področij uporabe je družba ACE izbrala posebno rastlinsko olje z zelo podobno viskoznostjo in življenjsko dobo. Med načrtovanjem izdelka so oblikovalci družbe Pinpoint Scientific nato dodali še tulce iz nerjavnega jekla, s katerimi so obdali hidravlične zavorne valje, katerih zunanji deli so standardno izdelani iz prevlečenega jekla. Po eni strani ta ukrep služi izpolnjevanju visokih higienskih zahtev za delovanje v čistih prostorih, po drugi strani pa se nerjavno jeklo, iz katerega so izdelani tulci, popolnoma ujema s celotno zasnovo naprave ImpactAir-140.

Uporabljeni strojni elementi podjetja ACE so zaradi brezstopenjske nastavljivosti sile potiska ali vleka med 20 N in 800 N idealni za odpiranje pokrova in njegovo držanje pod kotom odpiranja 60 stopinj po potrebi. Nastavitev hidravličnih zavornih valjev z dvojnim ali enojnim delovanjem se enostavno izvede z nastavitvenim segmentom na batu. Zaradi visoke kakovosti in dolge življenjske dobe skoraj ni omejitev za želje končnih strank v laboratorijskem sektorju glede pogostosti odpiranja in zapiranja, kot pojasnjuje družba Pinpoint Scientific. Sicer pa se ti strojni elementi za natančno regulacijo hitrosti uporabljajo predvsem v različnih avtomobilskih ali industrijskih konstrukcijah, pa tudi v industriji elektronike, pohištva in prostega časa.

Več novic

V švicarskem znanstvenem središču Technorama lahko obiskovalci na 500 eksperimental...

Športni znanstveniki pri svojih projektih uporabljajo tudi hidravlične strojne elemente. Z...

Prevoz cepiva mRNA proti COVID-19 podjetja Biontech/Pfizer je pravi logistični izziv. Po eni stra...

Podjetje ACE Stoßdämpfer GmbH inženirjem poleg programske opreme za določanje velikost...

Družba ACE Stoßdämpfer GmbH zdaj inženirjem oblikovanja poleg programske opreme za kon...

Tako kot so kaskaderji za filmske zvezde, so strukturni blažilniki TUBUS za drage sisteme filmski...