Katalog

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

06.02.2023 01:02

Dvostransko brušenje - učinkovito kot še nikoli prej

"Kot eden vodilnih ponudnikov rešitev za površinsko obdelavo bo Supfinina ekipa na letošnjem sejmu Grindtec v Leipzigu v hali 5 na stojnici E04 zainteresiranim strankam individualno svetovala glede vseh vprašanj, povezanih z dvojnim brušenjem površin."

Na sejmu Grindtec 2023 se bo proizvajalec strojev Supfina iz Wolfacha osredotočil na dvostransko brušenje. Poudarek bo na svetovanju glede vseh izzivov, povezanih s procesom in novo razvitim sistemom SDC.

Do 40-odstotni prihranek stroškov

Z najnovejšo generacijo serije strojev Planet V družbe Supfina je dvostransko brušenje, poznano tudi kot diskasto brušenje, dvignjeno na novo raven. Poleg patentirane navigacije po naklonu in vizualizacije procesa brušenja je glavni poudarek na SDC (Smart Dressing Cycle) z do 40-odstotnim prihrankom stroškov v primerjavi z običajnimi sistemi.

Izjemno toga strojna postelja omogoča brušenje jekla, sintranih kovin, barvnih kovin, plastike, keramike in stekla. Dva zmogljiva motorja glede na konfiguracijo orodja in material dosežeta hitrost odstranjevanja več kot 1 mm, čas cikla pa je precej krajši od ene sekunde. V enem samem prehodu je obdelovanec obdelan s povprečno toleranco plus/minus 0,003 mm.

Prilagodljivi procesi

Poleg klasičnega brušenja skozi dovod ponuja serija strojev Supfina Planet V tudi druge možnosti procesov. Z nihalnim brušenjem se doseže največja enakomerna debelina z nihanjem v brusni vrzeli, kar lahko pri nekaterih aplikacijah prepreči nadaljnje fino brušenje. Druga vrsta postopka je večkratno brušenje, pri katerem sestavni deli večkrat prehajajo skozi brusilno vrzel. Ta postopek vam pomaga doseči odstranjevanje materiala brez dodatnega ravnanja v primeru velikega odstranjevanja materiala.

Rešitve iz enega vira

Supfina kot ponudnik rešitev ne začne z razvojem strojev in proizvodnjo, temveč zainteresiranim strankam in kupcem svetuje glede njihovih posameznih izzivov, potrjuje parametre kakovosti in celo izvaja lastne študije za razvoj prave rešitve strojne obdelave. Poznejša vključitev v obstoječe proizvodne strukture je upoštevana prav tako kot vključitev avtomatizacije in IT infrastrukture, ki bo v prihodnosti še bolj učinkovita.

Trenutno je v ospredju povpraševanja zlasti avtomatizacija nakladanja in razkladanja do robotsko podprte avtomatizacije procesov. "Naše stranke vedno bolj zahtevajo napredne sisteme za svoje proizvodne procese," pojasnjuje Dominik Maier, vodja poslovne enote, "naj gre za zapleteno avtomatizacijo ali obdelavo pred in po proizvodni verigi, mi ponujamo rešitve."

Na voljo je celovita in sodobna ponudba storitev, od vzdrževanja do podpore proizvodnji in procesom ter individualnega usposabljanja.

Več novic

Industrija kotalnih ležajev zaostaja pri avtonomni proizvodnji

Supfina je stranka Hero 2024 v Siemensovem sistemu Solid Edge CAD.

Supfina je družbi S...

"Kot eden vodilnih ponudnikov rešitev za površinsko obdelavo bo Supfinina ekipa na letošnjem sejmu Global Industrie v Lyonu v hali 4, stojnica C156, zainteresiranim predstavila inovacijo - stroj za superfiniširanje Supfina Fact."
Da, in to večkrat!
"Rešitve za visoko precizno obdelavo površin" - to je slogan Supfinine 132 kvadratnih metrov velike stojnice C10 v hali 10 na sejmu GrindingHub od 17. do 20. maja v Stuttgartu.

06.12.2021 02:00

Supfina je odlična ...
Supfina je na letošnjem natečaju ife Award 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+" osvojila 3. mesto.