Katalog

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

31.01.2023 02:01

Ali je strojništvo lahko trajnostno?

Da, in to večkrat!

Že med proizvodnjo naših strojev varčujemo z energijo in odstranjevanjem odpadkov. V prihodnost usmerjeno upravljanje stavb zmanjšuje tudi porabo energije za ogrevanje, razsvetljavo in elektriko. Z majhno porabo in dolgim obratovalnim časom pa prispevamo tudi k zmanjšanju virov, ki jih uporabljajo naše stranke.

Posebej ponosni smo na naše sisteme za površinsko obdelavo, zaradi katerih so današnje okolju prijazne tehnologije sploh mogoče.

Ne le velike, temveč tudi številne majhne stvari prispevajo k trajnosti in zagotavljajo boljši jutri.

Varčevanje z viri
Že v tridesetih letih prejšnjega stoletja je bilo ugotovljeno, da ležaja, obdelanega s Superfinishom, ne odlikuje le tišja in daljša življenjska doba, temveč tudi manjša poraba energije. Družba Supfina je ta postopek Superfinish še naprej razvijala in danes je nepogrešljiv povsod, kjer se stvari premikajo.

Trajnost je tako sestavni del družbe Supfina že od samega začetka.

Električna mobilnost brez Superfinisha?
Težko predstavljivo.
V električnih avtomobilih je veliko stvari v gibanju, površine sestavnih delov z nizkim trenjem pa so predpogoj za varčno porabo energije in s tem pogoj za daljši doseg.

Zato se od vsake ležajne točke, bodisi v motorju, na osi ali v kolesnih ležajih, zahteva ne le doseganje največjega števila prevoženih kilometrov, temveč predvsem najmanjše trenje.

Desetletja raziskav in razvoja so osnova za izpolnjevanje teh zahtev danes s sodobno tehnologijo superfiniširanja.

Ker kakovost ležajev neposredno vpliva na število prevoženih kilometrov vozila.

Manj trenja = večja učinkovitost.
Supfina ima rešitev.

Vetrno turbino sestavlja veliko različnih ležajev, od majhnih v generatorjih do velikih za vrtenje kaznilnice in rotorske gredi. Vsak od teh ležajev mora imeti čim manjše trenje, visoko nosilnost in izredno dolgo življenjsko dobo.

Vseh treh zahtev ni mogoče rešiti brez popolne površine. Superfinish podjetja Supfina zagotavlja te optimalne površine na vseh sestavnih delih ležajev in tako prispeva k okolju prijaznemu pridobivanju energije z vetrno energijo po vsem svetu.

Zavore za okolje.
Supfina ima tehnologijo.

Za zmanjšanje velikega onesnaženja z drobnim prahom in njegovega vpliva na okolje je treba razviti in uporabljati ne le nove pogonske sisteme, temveč tudi nove zavore.

Zaradi drgnjenja zavornih ploščic na litih diskih se sproščajo velike količine drobnega prahu. Ravno tu je družba Supfina s svojimi partnerji razvila nov sistem:

Na zavorne kolute se z laserskim postopkom ali postopkom brizganja s hladnim plinom nanese zaščitni sloj proti obrabi, nato pa se z obojestranskim brusilnim strojem Supfina, posebej zasnovanim za to uporabo, natančno doseže optimalna površina. To zmanjšuje obrabo in podaljšuje življenjsko dobo - dvojna prednost za naše okolje!

1250 kvadratnih metrov fotovoltaičnega sistema.
Naš prispevek.

685 Sončni moduli, 1250 kvadratnih metrov površine, zmogljivost 250 kWp in prihranek 100 ton CO2 na leto: to so impresivne številke fotovoltaičnega sistema na strehi stavbe tovarne Supfina.

S pričakovanim letnim donosom 260.000 kWh proizvede toliko električne energije, kot je v enem letu porabi 65 gospodinjstev.

Ta naložba je še en korak za prihodnost planeta in prihodnost podjetja.

Pametno upravljanje stavbe
za naše okolje
Supfina se je že zelo zgodaj odločila za ogrevalni sistem, ki je nevtralen z vidika emisij CO2. Drugi okoljski projekti vključujejo energetsko varčno razsvetljavo dvorane LED s samodejnim nadzorom svetlobe in fotovoltaični sistem. Vsak korak je korak k večji podnebni nevtralnosti podjetja Supfina.

In naslednji je že na vidiku: kmalu se bo podvojila zmogljivost fotovoltaičnega sistema.

Več novic

Industrija kotalnih ležajev zaostaja pri avtonomni proizvodnji

Supfina je stranka Hero 2024 v Siemensovem sistemu Solid Edge CAD.

Supfina je družbi S...

"Kot eden vodilnih ponudnikov rešitev za površinsko obdelavo bo Supfinina ekipa na letošnjem sejmu Global Industrie v Lyonu v hali 4, stojnica C156, zainteresiranim predstavila inovacijo - stroj za superfiniširanje Supfina Fact."
"Kot eden vodilnih ponudnikov rešitev za površinsko obdelavo bo Supfinina ekipa na letošnjem sejmu Grindtec v Leipzigu v hali 5 na stojnici E04 zainteresiranim strankam individualno svetovala glede vseh vprašanj, povezanih z dvojnim brušenjem površin."
"Rešitve za visoko precizno obdelavo površin" - to je slogan Supfinine 132 kvadratnih metrov velike stojnice C10 v hali 10 na sejmu GrindingHub od 17. do 20. maja v Stuttgartu.

06.12.2021 02:00

Supfina je odlična ...
Supfina je na letošnjem natečaju ife Award 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+" osvojila 3. mesto.