Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

13.10.2023 01:10

Dunkermotoren na SPS Nürnberg

Na sejmu sps Nürnberg, ki bo od 14. do 16. novembra 2023 prizorišče srečanja industrije avtomatizacije, bodo predstavljene številne rešitve za avtomatizacijo in IIoT. To velja tudi za razstavno stojnico obeh blagovnih znamk AMETEK, Dunkermotoren in MAE - na novi lokaciji stojnice v hali 4-481

Podjetje Dunkermotoren na sejmu sps prvič predstavlja menjalnik PLG 75 SL Servoline. Z običajno visoko kakovostjo, zmogljivostjo in življenjsko dobo > 20.000 ur ponuja neprekosljivo celovito rešitev v kombinaciji z vzdržljivimi DC servomotorji proizvajalca pogonov.

BG 45 dPro je nov član ponudbe motorjev BLDC, ki temelji na platformi za krmiljenje motorjev (MCP). MCP je modularni koncept, ki se uporablja v vseh pametnih motorjih BG in nekaterih zunanjih elektronskih napravah podjetja Dunkermotoren ter omogoča programiranje različnih parametrov in varnostnih funkcij. Kot pri vseh motorjih BG dPro je tudi pri motorju BG 45 dPro prednost v integraciji celotne elektronike motorja v že tako kompaktno ohišje. S trajno izhodno močjo do 110 W in nazivnimi vrtljaji do 4.720 vrt/min je motor zmogljivejši od svojih predhodnikov z enako nazivno napetostjo.

V skladu s pametnimi motorji in krmilniki znamka IIoT nexofox kaže, kako je mogoče v prihodnosti prek upravljavskih lupin strankam povsem preprosto dati na voljo podatke o izdelkih v obliki digitalnih dvojčkov. Skupaj s partnerji conplement, Endress & Hauser, Kübler, ifm in AS-Schneider je bila tu ob podpori združenja Open Industry 4.0 Alliance razvita rešitev, da bi lahko na standardiziran in od proizvajalca neodvisen način zagotovili upravljavske lupine. Medtem podjetje nexofox nadaljuje modularno idejo DNK Dunkermotoren v digitalnem svetu za klasične primere uporabe IIoT. Z nexoLink nexofox uvaja osrednji osnovni modul za preprosto integracijo vseh ponudb IIoT podjetja Dunkermotoren. Poleg tega družba nexofox zagotavlja predogled nadaljnje modularne razširitve pametne diagnostike - modula za napovedno vzdrževanje za brezsenzorsko določanje obrabe menjalnika. Poleg razširitve ponudbe programske opreme bo najavljen tudi krmilnik nexofox BGE 8060 dPro, ki je zmogljiva razširitev krmilnika BGE 5510 dPro.

Za transportne sisteme brez voznika specialist za pogonsko tehniko prikazuje novo rešitev z zobnikom NG 1000 WO. Kombinacija motorja in menjalnika zahteva skupno višino le 95 mm in tako omogoča vozila z izjemno nizko podvozno višino. zaradi odmika osi se lahko pogoni v vozilu namestijo drug poleg drugega, kar zmanjša najmanjšo širino na 600 mm in poveča nosilnost ter zmogljivost pospeševanja vozila AGV. V času, ko je prostor pomemben stroškovni dejavnik, podjetje Dunkermotoren tako prispeva k izvajanju prostorsko in stroškovno učinkovitih logističnih rešitev.

Sestrsko podjetje MAE pa se v letu 2023 posveča povsem drugačnemu, a nič manj aktualnemu trendu: lokalni oskrbi. MAE v celoti sledi temu trendu in svoje izdelke proizvaja izključno v Evropi. V kombinaciji z zavorami, enkoderji, zobniki in elektroniko portfelj koračnih motorjev družbe MAE ponuja številne pogonske rešitve, ki jih je mogoče prilagodljivo sestaviti glede na uporabo. Nova, integrirana elektronika sGo ponuja stroškovno optimizirano različico za velikosti Nema 17 in Nema 23.

Ne zamudite: Franz Vogt, vodja regionalne prodaje v podjetju Dunkermotoren, bo 14. novembra 2023 ob 9.30 v programu predavanj na sejmu sps pojasnil, v kolikšni meri lahko enosmerni servomotor nadomesti izmenični servomotor.

Več novic

Novi krmilnik 4Q podjetja Dunkermotoren ponuja visoko zmogljivost po dostopni ceni
Dunkermotoren utira pot popolnoma avtomatizirani in digitalizirani intralogistiki

22.08.2024 01:00

Varnost vedno na očeh

Varnostna knjižnica SISTEMA za pametne motorje dPro podjetja Dunkermotoren s STO...

Dunkermotoren, blagovna znamka AMETEK, je ponosna, da s svojim brezkrtačnim enosmernim motorjem poganja dirkalnik ekipe Milhagem Team z univerze Minas Gerais
Dunkermotoren objavlja novo številko revije Motion Journal "mo

Od 14. do 17. maja 2024 se na sejmu Interclean v Amsterdamu pre...