Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.08.2023 01:08

Varnost in produktivnost v koraku: univerzalni matičarji z majhnimi amortizerji podjetja ACE

Povpraševanje po razkužilih je bilo med pandemijo Corona veliko. Podjetje Metallatelier GmbH je za proizvajalca kemikalij hitro izdelalo majhno serijo univerzalnega vijačnika za privijanje pokrovčkov različnih vrst posod. Prvi del tega uporabniškega poročila razkriva, kako prepletanje pametnih komponent od pogona do omejevalnikov navora in senzorjev ter majhnih amortizerjev v proizvodnji vodi do večje hitrosti pri vijačenju, večje prilagodljivosti pri velikosti steklenic in večje varnosti.

Metallatelier GmbH ima posebno vlogo na področju izdelave posebnih strojev. Razlog za to je vsestranskost, ki jo studio iz Deggenhausna v okrožju Bodenskega jezera, njegov ustanovitelj in lastnik David Fuchs ter zaposleni dokazujejo pri različnih projektih. podjetje, ustanovljeno leta 1985 z namenom zagotavljanja tehnične podpore prijateljem umetnikom, katerih ustvarjalne in arhitekturne zamisli je David Fuchs pomagal uresničiti v kovinskem sektorju, še naprej uresničuje vizije iz umetnosti, arhitekture in oblikovanja na dokazano visoki tehnični ravni. Poleg tega je Davidu Fuchsu in njegovi ekipi leta 2006 uspelo proizvajalcu čistilnih sredstev zagotoviti poseben stroj, zaščiten z uporabnim modelom, za doslej neznano prilagodljivost in varnost pred okvarami pri samodejnem vijačenju steklenic. Tako se je rodil prvi univerzalni vijačnik podjetja Metallatelier GmbH.


Edinstvena naprava za montažo vijačnih pokrovčkov

Ta prva generacija posebnega stroja je osnova za uspešen prispevek v boju proti SARS-CoV-2. Glavni protagonist je podjetje Bilgram Chemie GmbH, ki med drugim trguje s kemikalijami, proizvaja pa tudi surovine za pranje in čiščenje ter čistila. Odgovorni v podjetju iz Ostracha v Oberschwabnu so bili seznanjeni z univerzalnim vijačnikom 1.0, zlasti z njegovo posebno napravo za montažo vijačnih pokrovčkov, ki avtomatizira varno zapiranje najrazličnejših steklenic s čistilnimi sredstvi, tudi tistih z razpršilno glavo črpalke. Zato so podjetje Metallatelier zaprosili za izdelavo nadaljnje serije. Medtem ko je šlo pri prvi generaciji za pospešitev rokovanja, je bil zdaj poudarek na povečanju hitrosti proizvodnje, da bi lahko zadostili povpraševanju po razkužilih. "Po drugi strani pa je bilo treba našo zasnovo še bolj variabilno in hitro prilagoditi novim zapiralom in višinam trakov, saj je naša stranka želela na treh posebnih strojih z ročnim razkuževanjem polniti predvsem majhne viale," opisuje del novih zahtev David Fuchs.

Za dosego teh ciljev je osnovni princip delovanja ostal enak kot pri predhodni zasnovi: Stekleničke so pritrjene sredinsko pod vijačnim mehanizmom z dvema vpenjalnima čeljusti, prevlečenima z etilen-propilen-dien (monomer) gumo (EPDM). Štirje prijemalni valji nato primejo vijačni pokrovček in ga močno privijejo, dokler ni dosežen nastavljeni navor. S pomočjo spodnjih majhnih amortizerjev se ne zavira le pnevmatski drsnik, temveč je končni položaj mehanizma za prijemanje določen tudi s položajem amortizerjev, zato je stroj prilagojen različnim velikostim vijačnih pokrovčkov. Drsnik običajno ustavi tudi majhen amortizer, preden doseže končni položaj. Zgornji služi tudi za to, da vozičku ni treba vsakič potovati do končnega položaja, temveč se ustavi že, ko so valji prijemala dovolj odprti, da se lahko vijačna enota transportira naprej. Še en namen sistema, ki prihrani čas: steklenice z ročaji ali razpršilne glave črpalk se lahko za boljši nadaljnji transport ali za pakiranje v zabojnike ali za nakladanje obračajo tudi v že zaprtem stanju in se tako postavijo v enakomeren položaj.






Več novic

V švicarskem znanstvenem središču Technorama lahko obiskovalci na 500 eksperimental...

Športni znanstveniki pri svojih projektih uporabljajo tudi hidravlične strojne elemente. Z...

Prevoz cepiva mRNA proti COVID-19 podjetja Biontech/Pfizer je pravi logistični izziv. Po eni stra...

Podjetje ACE Stoßdämpfer GmbH inženirjem poleg programske opreme za določanje velikost...

Družba ACE Stoßdämpfer GmbH zdaj inženirjem oblikovanja poleg programske opreme za kon...

Tako kot so kaskaderji za filmske zvezde, so strukturni blažilniki TUBUS za drage sisteme filmski...