Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

27.07.2023 01:07

Industrijski amortizerji V uporabi za vesolje v laboratoriju

Center GSI Helmholtz za raziskave težkih ionov v Darmstadtu upravlja z velikim, v svetovnem merilu edinstvenim pospeševalnikom ionov. Raziskovalci z vsega sveta ga uporabljajo za poskuse, s katerimi pridobivajo nova spoznanja o zgradbi snovi in razvoju vesolja. Razvijajo tudi nove aplikacije v medicini in tehnologiji. V Darmstadtu trenutno gradijo nov mednarodni pospeševalniški center FAIR, ki je eden največjih raziskovalnih projektov na svetu. S centrom FAIR naj bi v laboratoriju ustvarjali in raziskovali snov na način, ki se sicer pojavlja le v vesolju.


Osrednji del prihodnjega pospeševalnega centra FAIR je obročni pospeševalnik SIS100, ki je opremljen s superprevodnimi magneti. Ta bo imel obseg 1,1 kilometra, medtem ko bo obstoječi objekt GSI s sinhrotronom težkih ionov SIS18 služil kot predhodni pospeševalnik za novi kompleks pospeševalnikov. V enem od načrtovanih pospeševalnih obročev objekta FAIR, v zbiralnem obroču, ki se bo uporabljal za shranjevanje in hlajenje ionov, bodo uporabljeni industrijski amortizerji iz družine Magnum podjetja ACE. Uporabljajo se za zavarovanje končnih položajev pogonskih enot, opremljenih z zmogljivimi linearnimi motorji. Industrijski amortizerji z oznakami tipa MA3325EUM-14xxx s posebnim omejevalnim tulcem in MA3325EUM-PP s PU glavo so nameščeni na mehanski končni omejevalnik premikajoče se linearne enote. Njihova glavna naloga je učinkovito absorbiranje vztrajnostnih sil ob morebitnem okvarjenem krmiljenju pogonske enote linearnega motorja in s tem zaščita konstrukcije. Pogonske enote linearnih motorjev praviloma zagotavljajo, da se pogonski drsniki na določeni razdalji premikajo v dveh smereh. Običajno se to zgodi brez stika na koncu ustrezne razdalje na zaustavitvah. Zaradi mehanske zaščite pogonov so se inženirji v Darmstadtu odločili za nastavljive industrijske amortizerje ACE z velikostjo navoja M33. Ti so bili zasnovani tako, da lahko varno prestrežejo premikajoči se voziček, če bi se ta zaradi okvare relejev motorja premaknil izven določenega območja.

Dobro opremljeni za vse možnosti

Hidravlični strojni elementi podjetja ACE, ki jih je mogoče natančno nastaviti tako spredaj kot zadaj, lahko absorbirajo 170 njutonmetrov energije na cikel z hodom 23,2 milimetra in lahko varno absorbirajo učinkovite masne sile med 9 in 1 700 kilogrami.700 kilogramov varno, brez odboja in brez poškodb. Če se sestavni deli uporabljajo izključno v sili, saj pojemek sicer prevzame tudi linearni pogon, so dovoljeni dodatni energijski presežki.

Družina ACE Magnum, ki velja za referenčni razred industrijskih amortizerjev srednjih velikosti, je opremljena z visokokakovostno tehnologijo tesnjenja, ki se je izkazala v več tisoč primerih uporabe. Poleg tega se zaradi kaljenih vodilnih ležajev in vgrajenih fiksnih zaustavitev izkažejo za izjemno robustne in vzdržljive v številnih obratovalnih pogojih pri neprekinjenem delovanju. Uporabljajo se na vseh področjih strojništva. Tipična področja uporabe so avtomatizacija in rokovanje, na primer v obdelovalnih strojih in centrih za strojno obdelavo, kot v opisanem primeru kot mehanski varnostni element, vgrajen v linearne drsnike ali na koncu hoda vrtljivih enot za podaljšanje časa cikla. Oblikovalci uporabljajo blažilnike, ki so zaradi lahko dostopnih nastavitvenih segmentov brezstopenjsko nastavljivi, tudi v končnih položajih za zaščito portalov ali v težki industriji za blaženje mas na udarnih ploščah.

V Darmstadtu so se tehniki odločili, da bodo blažilnike opremili na eni strani s posebnimi zapornimi tuljavami in na drugi strani z glavami iz poliuretana. Medtem ko prva ojača že tako standardno nadpovprečno trdno konstrukcijo industrijskih amortizerjev ACE, uporaba posebnih udarnih glav omogoča zmanjšanje hrupa za 3 do 7 dB. S stališča zgolj blaženja udarcev je ta izbrana kombinacija naredila vse, da je sistem FAIR tih tudi v najslabšem primeru.

Več novic

V švicarskem znanstvenem središču Technorama lahko obiskovalci na 500 eksperimental...

Športni znanstveniki pri svojih projektih uporabljajo tudi hidravlične strojne elemente. Z...

Prevoz cepiva mRNA proti COVID-19 podjetja Biontech/Pfizer je pravi logistični izziv. Po eni stra...

Podjetje ACE Stoßdämpfer GmbH inženirjem poleg programske opreme za določanje velikost...

Družba ACE Stoßdämpfer GmbH zdaj inženirjem oblikovanja poleg programske opreme za kon...

Tako kot so kaskaderji za filmske zvezde, so strukturni blažilniki TUBUS za drage sisteme filmski...