Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

21.06.2023 00:06

Tiho in mehko, kompresor: blažilniki vibracij ACE poskrbijo za tiho delovanje luksuznega avtodoma

Nadgradnja velikega luksuznega avtodoma s poceni majhnimi komponentami: To, kar se sliši kot paradoks, je nizozemski oblikovalec uresničil tako, da je zračne kompresorje svojega avtodoma opremil z blažilci vibracij podjetja ACE Stoßdämpfer GmbH kot dodatno opremo in zagotovil tišino v notranjosti

Avtodomi so v modi in na voljo je veliko različnih mobilnih možnosti za individualno potovanje. Ena najbolj razkošnih so tako imenovana počitniška vozila (Recreational Vehicles - RV), ki jih ponujajo različni ponudniki v ZDA. Z elegantno notranjostjo, ekskluzivno zunanjostjo in zmogljivimi motorji so se avtodomi v tem segmentu razvili v hotele s petimi zvezdicami. Vanje ne sodijo niti glasno brenčeče klimatske naprave niti drugi tehnični sistemi, ki jih poganja moč kompresorjev, kot so zračno vzmetenje, odpiranje in zapiranje vrat ali sanitarni sistemi. Med potovanjem dodatni hrup, ki ga povzročajo ti porabniki, še ni moteč, saj kompresor, povezan z motorjem, nato zagotavlja stisnjen zrak. Ko pa se potniki ustavijo, želijo imeti svoj mir in tišino v pravem pomenu besede. V tem primeru dva dodatna kompresorja prevzameta nalogo zagotavljanja prijetnega bivalnega ambienta, ko je vozilo parkirano. Natančneje, težava sistema za dovod zraka za vzmetenje, vrata in sanitarije je bila v pritrditvah ustreznih kompresorjev. Nameščeni so bili v enem od tehničnih in oskrbovalnih prostorov pod avtodomom in so prenašali vibracije na karoserijo. To je povzročilo jasno opazne in slišne vibracije, ki jih lastnik ni želel prenašati, še posebej, ker sta dva manjša kompresorja delovala izmenično v intervalih od 15 do 30 minut, odvisno od porabe zraka, kar se je izkazalo za neznosno, še posebej ponoči.

Strokovne izkušnje so prednost
Peter van Dijk, naslednik generacije ustanoviteljev in višji direktor nizozemskega podjetja Dijko Ovens B.V. iz Tilburga, se je čutil prisiljenega ukrepati. Kot strojni inženir in strokovnjak za avtomatizacijo in elektronsko krmiljenje sistemov pečic z vgrajenim vakuumom in globokim zamrzovanjem za velike pekarne zanj niti klimatska tehnologija niti pnevmatski sistemi in kompresorji niso knjige s sedmimi pečati. Zato je na internetu poiskal industrijsko preverjene komponente za izolacijo vibracij. Po nekaj klikih je naletel na strani podjetja ACE Stoßdämpfer GmbH, www.ace-ace.de, ki pripada skupini Stabilus Group. Opazil je, da ima podjetje iz Porenja poleg izdelkov s področja tehnologije dušenja, regulacije hitrosti in varnostnih izdelkov tudi veliko rešitev za tehnologijo vibracij.

Ta tržni segment je za podjetje ACE vse pomembnejši, saj se lahko plošče za izolacijo vibracij, blažilniki vibracij in zračne vzmeti uporabljajo tudi za izpolnjevanje strogih zahtev za zaščito delavcev, vključno z emisijami hrupa. V podjetju ACE samo sektor blažilnikov vibracij sestavlja enajst različnih družin izdelkov. Te komponente, ki se skupaj imenujejo gumijasto-kovinski izolatorji, se lahko uporabljajo v številnih aplikacijah. Izolirajo moteče udarce in vibracije iz strojev in motorjev do te mere, da se bistveno izboljšajo delovni pogoji za ljudi in okolje. Na primer na področju merilne tehnike se pogosto šele z njihovo uporabo dosežejo uporabni rezultati. Naj gre za izravnalne ali robustne noge strojev, elemente skodelic, povezovalne elemente, ki izolirajo vibracije, ali elemente za hitro pritrditev - vsi blažilci vibracij ACE se lahko uporabljajo univerzalno in predstavljajo idealne rešitve za večino težav z vibracijami, ki jih poznamo v industrijskih aplikacijah. Da mednarodno priznane storitve družbe ACE pomagajo tudi pri individualnih projektih, kot je projekt Petra van Dijka, dokazuje zasnova za umirjanje kompresorjev avtodoma s pomočjo brezplačnega orodja za izračun, ki ga najdete na tem spletnem naslovu:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/schwingungsdaempfung.html




Več novic

V švicarskem znanstvenem središču Technorama lahko obiskovalci na 500 eksperimental...

Športni znanstveniki pri svojih projektih uporabljajo tudi hidravlične strojne elemente. Z...

Prevoz cepiva mRNA proti COVID-19 podjetja Biontech/Pfizer je pravi logistični izziv. Po eni stra...

Podjetje ACE Stoßdämpfer GmbH inženirjem poleg programske opreme za določanje velikost...

Družba ACE Stoßdämpfer GmbH zdaj inženirjem oblikovanja poleg programske opreme za kon...

Tako kot so kaskaderji za filmske zvezde, so strukturni blažilniki TUBUS za drage sisteme filmski...