Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

15.06.2023 15:06

Podjetje Pfisterer namenja obsežno donacijo v naravi za obnovo energetske infrastrukture v Ukrajini

Winterbach, Nemčija - 15. junij 2023 -

Podjetje Pfisterer, vodilni ponudnik rešitev za energetsko infrastrukturo, je Ukrajini doniralo veliko izdelkov. Ta pobuda je del Pfistererjeve zaveze, da zagotovi hitro pomoč pri obnovi, popravilu in krepitvi električnega omrežja v Ukrajini. Donacija je bila omogočena v sodelovanju z organizacijo Service Desk Ukraine, pobudo Odbora za vzhodnoevropske gospodarske odnose, ter podjetjem Blau-Gelbes Kreuz e.V. in sekretariatom Energetske skupnosti.

Zaradi obsežne škode na energetski infrastrukturi v številnih delih Ukrajine je trenutno veliko ljudi brez elektrike. Podjetje Pfisterer želi z donacijo za izdelek prispevati k podpori obnove in popravila električnega omrežja. Zagotovljeni izdelki vključujejo vrsto preizkušenih rešitev za stike, povezovanje in razvejitev električnih vodnikov, ki se uporabljajo na občutljivih vmesnikih elektroenergetskih omrežij in so ključnega pomena za zanesljiv prenos in distribucijo električne energije.

Hitra pomoč, kjer je potrebna
"Vsi vemo, kako pomembna je elektrika v našem vsakdanjem življenju. Takoj, ko je bilo ukrajinsko električno omrežje tarča napada, smo vedeli, da moramo pomagati," pravi Dr. Konstantin Kurfiss, član Pfistererjevega upravnega odbora. "Smo strokovnjaki za tehnologijo povezovanja električnih vodnikov, naše izdelke pa odlikujejo hitra montaža, enostavna uporaba in zanesljivost. Prav to je tisto, kar Ukrajina trenutno potrebuje. Zelo smo veseli, da lahko z našo donacijo prispevamo k temu, da bo elektrika tekla na lokalni ravni."

Dobave pomoči so trenutno na poti v Ukrajino. Za izvedbo te donacije je bilo ključnega pomena sodelovanje s službo Service Desk Ukraine, organizacijo Blau-Gelbes Kreuz e.V. in sekretariatom Energetske skupnosti. "Od ideje do izvedbe je bilo treba opraviti veliko dela, kljub tako očitnemu ujemanju," pravi direktor korporativnih projektov Santiago Casado. "Posebej bi se radi zahvalili vsem partnerjem in projektni ekipi, ki so pripomogli k uspehu te kampanje." Alina Frolova, nekdanja namestnica ukrajinskega ministra za obrambo, je zadovoljna: "Težko si je predstavljati vsakdanje življenje brez elektrike. Zelo smo veseli Pfistererjeve donacije, ki bo pomagala številnim lokalnim prebivalcem. Zavzetost in strast podjetja za podporo sta odlični!"

Hitro uporabne rešitve za popravila, zagon in vzdrževanje
Podjetje Pfisterer je specialist za rešitve za stikanje, izoliranje in povezovanje električnih vodnikov na visokonapetostnih nivojih. Eden od poudarkov so vtični priključki, ki omogočajo izjemno hitro in prilagodljivo povezovanje in združevanje opreme, kot so kabli, transformatorji in stikalne naprave. Dobavitelji energije po vsem svetu uporabljajo te tehnologije za hitro in enostavno odpravljanje morebitnih poškodb na kabelskih sistemih.

Več novic


Winterbach, Nemčija - 06. februar 2024 - Siemensova družba Siemens Energy je uspešno certif...

Winterbach, Nemčija - 7. november 2023

Priobalna platforma DolWin kappa je bila u...


Winterbach, Nemčija - 26.09.2023 -

Operater prenosnega omrežja TenneT je pri podjet...

Karl-Heinz Pfisterer postane častni predsednik nadzornega sveta SE.

Distribucija in prenos energije sta že skoraj 100 let ključni kompetenci družbe PFISTERER. Kot st...

Od začetka leta je Küssnacht am Rigi nova osrednja lokacija za približno 160 zaposlenih v Švici. Za skupino PFISTERER, ki je v Švici zakoreninjena že desetletja, to pomeni začetek novega obdobja: v Küssnahtu združujemo naše oddelke, ki so bili prej v Maltersu in Altdorfu, v nov osrednji tehnološki in prodajni center.