Katalog

Comet Yxlon GmbH

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

12.05.2023 02:05

Baterija Vpogledi, ki jih napaja Dragonfly

vzpon e-mobilnosti je v zadnjih letih spodbudil izjemno rast trga baterij, ki ji ni videti konca. Enako se povečuje povpraševanje po tehnologijah za pregledovanje, ki zagotavljajo zmogljivost in varnost baterij, poleg tega pa tudi zmanjšujejo trenutno visoko stopnjo odpadnih baterij in povečujejo produktivnost proizvajalcev. V ta namen je najprimernejša rentgenska tehnologija, zlasti računalniška tomografija, ki se lahko uporablja za podrobno analizo baterijskih celic, modulov in celo celotnih paketov.

Da bi zagotovili, da so zapletene baterijske celice take, kot se od njih pričakuje, med proizvodnjo ne sme priti do napak. Virov napak je veliko: zlomi, zračni vključki, tujki, deformacije, pomanjkljivi zvarni šivi ali neustrezna poravnava notranjih plasti. Nevarno postane, če so previsi nezadostni in stik med katodo in anodo privede do kratkega stika in posledično do požara s smrtnim izidom. Vprašanje varnosti je pri preskušanju baterij najpomembnejše. Zato je preverjanje in merjenje previsov najvišja prednostna naloga.

Objektivne, zanesljive in ponovljive rezultate preskusov je mogoče dobiti le z vrednotenjem s programsko opremo. Programska oprema ne pozna utrujenosti ali občutljivosti. Osnova programa Battery Insights je programska oprema za analizo 3D slik Dragonfly, ki omogoča uporabo modelov globokega učenja. Dragonfly ponuja izjemno visoko občutljivost za odkrivanje morebitnih napak. Samodejno vrednotenje pa je mogoče prilagoditi tudi specifičnim zahtevam posameznega proizvajalca. Battery Insights poskrbi za popolnoma samodejno preverjanje previsov, s pomočjo ustreznih večdelnih držal pa lahko obdela tudi celotne serije. Poročilo, ki prav tako nastane samodejno, vsebuje informacije o stanju vsake posamezne celice in ga je mogoče uporabiti za prepoznavanje trendov in optimizacijo proizvodnega procesa za znatno zmanjšanje količine odpadnega materiala.

Na sejmu Control bo novi programski paket Battery Insights predstavljen v živo s sistemom Comet Yxlon CT FF35 CT, Anton du Plessis, specialist za programsko opremo Dragonfly, pa bo na ločeni delovni postaji na stojnici Comet Yxlon predstavil in pojasnil vodilno segmentacijo in funkcijo globokega učenja, ki je osnova Battery Insights.

Control, Stuttgart, hala 3 / stojnica 3202

Več novic

Yxlon postane komet Yxlon. Na letošnjem sejmu Control je proizvajalec rentgenskih in CT ko...

Yxlon postane komet Yxlon. Na letošnjem sejmu Control je proizvajalec rentgenskih in CT kontrolnih sistemov napovedal, da se bo 8. septembra 2022 preimenoval v Comet Yxlon. Nova blagovna znamka poudarja dolgoletno povezanost podjetja Yxlon s Cometom, vodilnim svetovnim podjetjem za inovativne tehnologije, ki se osredotoča na plazemsko in rentgensko tehnologijo
17. februar 2022: Družba YXLON International je ta četrtek na svetovnem trgu s tremi spletnimi dogodki predstavila popolnoma nov sistem za računalniško tomografijo. Novi sistem YXLON UX50 je bil s svojo kompaktno in vzdržljivo zasnovo razvit posebej za proizvodno okolje, s posebnim poudarkom na avtomobilski in livarski industriji. Sistem je idealen za preizkušanje sestavnih delov tradicionalne pogonske tehnologije, pa tudi za vse večjo e-mobilnost s posebnimi zahtevami.

Dirk Steiner, vodja poslovnega razvoja pri podjetju Yxlon, se z industrijsko računalniško tomogra...