Katalog

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

13.01.2023 02:01

Po uvedbi sistema vodenja kakovosti

BLOHM prejme certifikat DIN ISO 9001:2015

Podjetje NORMTEILWERK ROBERT BLOHM je decembra 2022 pridobilo prvi certifikat v skladu z najnovejšimi standardi za vodenje kakovosti DIN ISO 9001:2015. Podjetje ni prepričalo le s pragmatično uvedbo, temveč tudi z doslednim izvajanjem sistema QM (vodenje kakovosti). Pozitivno sta se odlikovala tudi dobro delovno vzdušje in motivacija zaposlenih.

"BLOHM-ov sistem QM ni samo živ - živijo ga tudi zaposleni" - to izjavo je izrekel revizor med zaključno razpravo. Pohvale je še posebej vesel Jochen Herre, predstavnik za upravljanje kakovosti (QMB) podjetja BLOHM: "To kaže, da smo med pripravami na certificiranje naredili vse, kar je bilo treba. Želimo zagotoviti kakovost v vseh procesih - to pa je mogoče le, če se s tem strinja celotna ekipa."

Stranke imajo koristi od ukrepov za zagotavljanje kakovosti, na primer s hitro pripravo ponudbe in obdelavo naročila, saj se je učinkovitost znatno povečala tako v proizvodnji kot tudi v skladiščenju in odpremi.

Da bi to dosegli, so bili uvedeni različni postopki zagotavljanja kakovosti - med njimi so tudi dodatni pregledi v proizvodnji. Poleg tega je družba BLOHM uvedla obdelavo pritožb v skladu z logiko 8D ter izboljšala označevanje in sledljivost izdelkov. Na področju nabave ocena dobaviteljev prikazuje merljive ključne podatke o dobaviteljih, načrti usposabljanja pa zagotavljajo stalno usposabljanje zaposlenih. "Na splošno imajo zdaj vsi procesi opredeljene strukture, večjo stabilnost procesov in večje ukrepe za zagotavljanje kakovosti - vse od oddaje naročila do dostave," pravi Jochen Herre. "To nam omogoča, da še izboljšamo zadovoljstvo strank."

Da bi srednjeročno in dolgoročno dodatno optimizirali upravljanje kakovosti, se v sistemu upravljanja kakovosti družbe BLOHM kaže ideja CIP (proces stalnih izboljšav): Vsi postopki se redno preverjajo in po potrebi prilagodijo. To poteka po načelu PDCA (Plan, Do, Check, Act).

Več novic

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM: Najvišja natančnost od leta 1934
Spletna trgovina MISUMI vsebuje na milijone komponent. Da bi svojim strankam ponudil še večjo izbiro, proizvajalec in dobavitelj strojnih komponent nenehno širi svojo ponudbo izdelkov. Pred kratkim je mednje vključil tudi visokokakovostne vrtalne puše podjetja NORMTEILWERK ROBERT BLOHM.
Od standardnih delov do posebnih rešitev
BLOHM prepriča z vrtalnimi pušami in novo ponudbo standardnih in delovnih delov

Podjetje NORMTEILWERK ROBERT BLOHM je bilo uradno certificirano v skladu s splošno priznanim stan...