Katalog

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

14.04.2024 01:04

BLOHM praznuje 90 let vrtalnih puše

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM: Najvišja natančnost od leta 1934

Okrogel rojstni dan, okrogla stvar - BLOHM-ova vrtalna puša je dopolnila 90 let in je še vedno tako priljubljena. Industrija je že od začetka proizvodnje leta 1934 z odprtimi rokami sprejela ta natančni izdelek. Od takrat se je vrtalna puša pridružila številnim drugim standardnim in delovnim delom ter neštetim posebnim rešitvam po meri. Od leta 2021 podjetje BLOHM kot uspešna poslovna enota skupine KIPP prispeva svoje večdesetletno strokovno znanje na področju struženja, kaljenja in natančnega brušenja.


V nenehno spreminjajoči se zgodovini podjetja NORMTEILWERK ROBERT BLOHM je bila vedno ena zanesljiva stalnica - vrtalna puša. portfelj, ki je bil uveden leta 1934, danes obsega več kot 3000 vrst izdelkov. Vsem je skupna visoka kakovost in natančnost do velikosti µm, kar je rezultat desetletij strokovnega znanja, visoke stopnje vertikalne integracije in jasne zavezanosti Nemčiji kot proizvodni lokaciji.


"Industrija je že zgodaj prepoznala zanesljivost izdelkov BLOHM," pravi generalni direktor Otto Braun, ko se ozre nazaj na začetke. "V zelo kratkem času se je podjetje tako hitro razširilo, da se je bilo treba iz središča Hamburga preseliti v Bergedorf. leta 1957 je bila nato proizvodnja vrtalnih pušk iz tovarne v Bergedorfu prenesena v Büchen v Schleswig-Holsteinu, kjer ima sedež še danes."


NORMTEILWERK ROBERT BLOHM je sedanje ime dobil leta 1974, ko se je proizvodnja vrtalnih pušev ne le fizično, temveč tudi pravno ločila od strojnega oddelka podjetja in jo je nato vodila družina Blohm. leta 1999 je podjetje prevzela podjetniška družina Blessing, dokler ni podjetje BLOHM leta 2021 postalo del skupine KIPP, še enega družinskega podjetja z dolgoletno tradicijo in sedežem v kraju Sulz am Neckar v Baden-Württembergu.


Skupne vrednote, skupni cilji

"Povezava med podjetjema BLOHM in KIPP se odlično ujema, ne le zaradi portfeljev izdelkov, temveč tudi zaradi naše tradicije in vrednot," pojasnjuje Otto Braun. "Obe podjetji se zavzemata za odgovornost, dinamičnost in poštenost - temelj našega uspeha je prakticirana filozofija podjetja. Poudarjamo pristop, usmerjen k strankam, in dolgoročne partnerske odnose z našimi strankami. Zavzemamo se za najvišjo kakovost in zanesljivost dobave, zaradi česar nas kot dobavitelja sistemov za lastno proizvodnjo cenijo tudi zunaj meja Nemčije."


Kakovost, izdelana v Nemčiji

BLOHM-ova trenutna ponudba storitev vključuje proizvodnjo visoko preciznih vrtalnih puš in posebnih rešitev po meri ter ponudbo približno 35.000 visokokakovostnih standardnih in operativnih delov, ki se nenehno širi. Stranke imajo koristi ne le od sodobnih, visoko zmogljivih strojev in visoke stopnje vertikalne integracije, temveč tudi od dolgoletnih izkušenj skoraj 50 zaposlenih. BLOHM je v idealnem položaju za prihodnost. Poleg stalnega razvoja nadaljnjih inovacij izdelkov in usposabljanja novih strokovnjakov je na dnevnem redu izobraževalnega podjetja tudi digitalizacija prodaje in proizvodnje. "V naslednjih nekaj letih bomo še naprej optimizirali tako naše procese kot tudi našo ponudbo," povzame Otto Braun. "Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo se bomo razvili v uspešno enoto v skupini KIPP."


Več novic

Spletna trgovina MISUMI vsebuje na milijone komponent. Da bi svojim strankam ponudil še večjo izbiro, proizvajalec in dobavitelj strojnih komponent nenehno širi svojo ponudbo izdelkov. Pred kratkim je mednje vključil tudi visokokakovostne vrtalne puše podjetja NORMTEILWERK ROBERT BLOHM.
Od standardnih delov do posebnih rešitev
BLOHM prepriča z vrtalnimi pušami in novo ponudbo standardnih in delovnih delov
BLOHM prejme certifikat DIN ISO 9001:2015

Podjetje NORMTEILWERK ROBERT BLOHM je bilo uradno certificirano v skladu s splošno priznanim stan...