Katalog

Comet Yxlon GmbH

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

15.12.2021 02:12

Okrogla miza družbe GIE Media z Dirkom Steijem iz podjetja Yxlon z naslovom "Današnja meroslovje

Dirk Steiner, vodja poslovnega razvoja pri podjetju Yxlon, se z industrijsko računalniško tomografijo intenzivno ukvarja od leta 2004 ter je skeniral in analiziral več kot 1.000 podatkovnih nizov. Tukaj si lahko ogledate posnetek spletnega seminarja Today's Metrology Live podjetja GIE Media in slišite, kako se zahtevne meroslovne naloge zanesljivo rešujejo z računalniško tomografijo. Podjetje Yxlon je bilo prisotno skupaj s proizvajalci drugih tehnologij, povezanih z meroslovjem, da bi zagotovilo celovit pregled rešitev.

Dirk je govoril o najnovejših trendih v meroslovju z uporabo industrijske računalniške tomografije (CT) in kako so podatki ključni za pridobivanje informacij, ki jih proizvajalci potrebujejo za povečanje učinkovitosti in zmanjšanje stroškov. Za proizvajalce je najpomembnejša visoka kakovost njihovih izdelkov. Na "okrogli mizi" je pet udeležencev razpravljalo o tem, kako lahko njihove rešitve pomagajo proizvajalcem to doseči. Merjenje in analiziranje notranjih struktur pa je mogoče le s CT.

Na eno od zastavljenih vprašanj je Dirk odgovoril: "CT je netaktilna metoda, zato v procesu ne spreminjamo geometrije. Vidimo lahko notranje strukture in z današnjim velikim trendom dodajalne proizvodnje ni več omejitev glede tega, kaj lahko oblikujete in natisnete. S CT lahko pogledamo v notranjost in izmerimo stvari, ki so podrezane ali celo skrite znotraj dela. Poleg tega dobimo tudi podatke iz napak, notranjih napak, ki same po sebi nimajo nobene zveze z meroslovjem. Tako z eno potezo ubijemo dve muhi na en mah."

Več novic

Na plošči sedimenta iz holsteinske skale je bilo treba z računalniško tomografijo a...

od 24.01. - 26.01.2024

Nepcon Japonska 2024

Na letošnjem sejmu Productronica bomo v torek, 14. novembra, ob 15. uri na naši stojnici B2.454 predstavili novost in nov 3D rentgenski sistem, ki smo ga razvili posebej za zahtevni trg polprevodnikov.

vzpon e-mobilnosti je v zadnjih letih spodbudil izjemno rast trga baterij, ki ji ni videti konca....

Yxlon postane komet Yxlon. Na letošnjem sejmu Control je proizvajalec rentgenskih in CT ko...