Katalog

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

27.11.2021 02:11

Podjetje VAHLE je na trg poslalo prvi inteligentni tokovni odjemnik na svetu

- Pametni zbiralnik za stalno spremljanje sistemov vodnikov

- Povečana razpoložljivost sistema povečuje produktivnost

- Prediktivno vzdrževanje zmanjšuje izpade in stroške vzdrževanja

Podjetje Paul Vahle GmbH & Co KG je razvilo pametni tokovni zbiralnik Smart Collector. Inovativni izdelek zbira analitične podatke o stanju žilnih vodnikov in njihovih sestavnih delov med obratovanjem. V tej obliki je edinstven na trgu. Na podlagi ugotovljenih vrednosti rešitev "plug-and-play" omogoča zgodnje odkrivanje znakov obrabe ali nastajajočih napak ter zmanjšanje nenačrtovanih izpadov na minimum.

"Prilagodljivi sistemi in visoka razpoložljivost naprav so bistvo in cilj sodobnih proizvodnih procesov. Natančno poznavanje stanja sistemov je za to pomemben predpogoj," pravi Jessica Genz, produktna vodja pri podjetju Paul Vahle GmbH & Co KG. Napake in okvare namreč stanejo veliko časa in s tem tudi denarja. "Da bi zagotovili neprekinjeno spremljanje in zgodnje odkrivanje napak, smo zdaj razvili prvi inteligentni sistem za spremljanje vodnikovih tirnic na svetu," pravi Genz.

Pametni zbiralnik ima poseben senzorski sistem, ki zaznava premike posameznih tokovnih zbiralnikov. V kombinaciji s sistemom za določanje položaja se parametri gibanja in morebitne nepravilnosti na progi določijo s položajno natančnostjo in jih je tako mogoče ciljno odpraviti. "Poleg poravnave s tirnico in kontaktnega tlaka sistem Smart Collector na podlagi gibanja hoda in odklona izračuna napoved obrabe za posamezne kolektorje," pojasnjuje produktni vodja. Smart Collector je mogoče vgraditi tako v nove kot v obstoječe obrate, seveda pa ga je mogoče kombinirati z obstoječo tehnologijo.

Podatke obdela krmilna enota, jih analizira in pošlje v podatkovni center s certifikatom ISO 27001. To omogoča tudi uporabo službe za pomoč uporabnikom na daljavo. "To nam omogoča zgodnje odkrivanje anomalij, določitev optimalnega časa vzdrževanja in izogibanje rutinskim pregledom. S tem se ne le podaljša življenjska doba sistemov, temveč se dolgoročno zmanjšajo tudi stroški," pravi Genz. Potrebne nadomestne dele je nato mogoče naročiti "pravočasno" prek središča za stranke VAHLE in jih ni več treba hraniti na zalogi v velikih količinah.

"Zelo smo ponosni, da lahko na trgu predstavimo prvi inteligentni sistem odjemnikov toka na svetu in tako omogočimo, da bodo procesi naših strank še bolj učinkoviti in varni," je navdušen Achim Dries, direktor podjetja Paul Vahle GmbH & Co KG.

Trenutno so s pametnim zbiralnikom opremljeni trije pilotni obrati v znanih industrijskih podjetjih.

VAHLE bo pametni zbiralnik predstavil na sejmu SPS 2021 v Nürnbergu, ki bo predvidoma potekal od 23. do 25. novembra 2021.

Več novic

Poudarek na napovednem vzdrževanju v podjetju VAHLE

VAHLE praznuje 111 let uspešne zgodovine podjetja

Paul Vahle GmbH &am...

Paul Vahle GmbH & Co. KG bo na letošnjem SPS. Na sejmu, ki bo potekal od 8. do 10. novembra v Nürnbergu, bo prvič na ogled svetovno edinstven inteligentni sistem zbiralnika toka Smart Collector. Na stojnici VAHLE v hali 4, stojalo 336, bodo predstavljeni tudi modularna kompaktna linija vodnikov VCL in najnovejše generacije krmilnikov. Poleg tega bo predstavljen sistem iTRAK podjetja Rockwell Automation, ki je opremljen z induktivnimi sistemi VAHLE za brezkontaktni prenos energije.

Podjetje Paul Vahle GmbH & Co. KG na letošnji sejem InnoTrans v Berlinu potuje z inovativnimi...

Paul Vahle GmbH & Co KG z donacijo v višini 25.000 evrov podpira nujno pomoč Karitas za žrtve...