Katalog

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

02.12.2023 01:12

VAHLE praznuje 111 let podjetništva

VAHLE praznuje 111 let uspešne zgodovine podjetja

Paul Vahle GmbH & Co. KG, eden vodilnih svetovnih proizvajalcev na področju energetskih in avtomatizacijskih rešitev za mobilne aplikacije, je v petek (8. septembra 2023) v kampusu Erlebnisreich v Lünenu praznoval impresiven jubilej: 111 let uspešnega podjetništva.

Podjetje, ki ga je leta 1912 ustanovil Paul Vahle in je s svojimi rešitvami dvignilo industrijsko proizvodnjo in notranjo mobilnost na novo raven, je s približno 650 gosti praznovalo posebno obletnico: izum vodilne tirnice pred 111 leti in ustanovitev podjetja. Poleg gostov iz gospodarstva, družbe in politike, kot sta županja Kamna Elke Kappen in okrožni upravitelj Mario Löhr, so v kampus Erlebnisreich v Lünenu prišli številni zaposleni in njihovi partnerji ter družina delničarjev, ki že četrta generacija družine upravlja usodo podjetja.

V prisrčnih uvodnih govorih, s katerimi se je začel slavnostni dogodek, je bila poudarjena izjemna zgodovina podjetja in njegov pomen za regijo. Praznovanje obletnice je uradno odprl vnuk ustanovitelja Werner Vahle s pogledom v zakulisje. Županja Elke Kappen in okrožni glavar Mario Löhr sta nato v pozdravnih nagovorih spregovorila o izjemni vlogi podjetja kot delodajalca in gonilne sile inovacij v regiji in industriji. Nazadnje je praznovanje s svojimi besedami odprl generalni direktor podjetja VAHLE Achim Dries.

"Skupaj ne praznujemo le 111 let uspešne zgodovine, temveč se s še večjim veseljem veselimo tega, kar je pred našim podjetjem," je dejal generalni direktor Achim Dries. "Naša preteklost in pionirsko delo naših predhodnikov nas navdaja s ponosom. Naš cilj danes je aktivno oblikovati prihodnost z inovativnim razvojem."




Vrhunec večera je bil impresiven razstavni program. Umetniki v svetlečih oblekah LED so na zatemnjenem odru izvedli spektakularne plesne in bobnarske predstave. Za posebno navdušenje je poskrbel impresiven mapping show, v katerem je umetnik interaktivno nastopal ob videoposnetku z elementi VAHLE. Za odlično vzdušje in polno plesišče do zgodnjih jutranjih ur sta poskrbela tudi živa skupina in DJ.

Praznovanje je spremljala široka paleta kulinaričnih dobrot, ki so jih ponujali tovornjaki s hrano. Od tarte flambée in testenin v parmezanu do veganskih jedi - za vsak okus se je našlo nekaj. Manjkal ni niti znameniti currywurst, ki so ga ob polnoči postregli na zabavah v "Pottu".

VAHLE je organiziral lasten prevoz do prostorov podjetja v Kamnu in do glavne železniške postaje v Kamnu, da so se vsi gostje lahko varno vrnili domov.

Več novic

Poudarek na napovednem vzdrževanju v podjetju VAHLE
Paul Vahle GmbH & Co. KG bo na letošnjem SPS. Na sejmu, ki bo potekal od 8. do 10. novembra v Nürnbergu, bo prvič na ogled svetovno edinstven inteligentni sistem zbiralnika toka Smart Collector. Na stojnici VAHLE v hali 4, stojalo 336, bodo predstavljeni tudi modularna kompaktna linija vodnikov VCL in najnovejše generacije krmilnikov. Poleg tega bo predstavljen sistem iTRAK podjetja Rockwell Automation, ki je opremljen z induktivnimi sistemi VAHLE za brezkontaktni prenos energije.

Podjetje Paul Vahle GmbH & Co. KG na letošnji sejem InnoTrans v Berlinu potuje z inovativnimi...

Paul Vahle GmbH & Co KG z donacijo v višini 25.000 evrov podpira nujno pomoč Karitas za žrtve...

- Pametni zbiralnik za stalno spremljanje sistemov vodnikov

- Povečana razpoložljivost...