Katalog

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

07.11.2022 00:11

SPS: VAHLE PREDSTAVLJA INOVACIJE ZA AVTOMATSKE SISTEME

Paul Vahle GmbH & Co. KG bo na letošnjem SPS. Na sejmu, ki bo potekal od 8. do 10. novembra v Nürnbergu, bo prvič na ogled svetovno edinstven inteligentni sistem zbiralnika toka Smart Collector. Na stojnici VAHLE v hali 4, stojalo 336, bodo predstavljeni tudi modularna kompaktna linija vodnikov VCL in najnovejše generacije krmilnikov. Poleg tega bo predstavljen sistem iTRAK podjetja Rockwell Automation, ki je opremljen z induktivnimi sistemi VAHLE za brezkontaktni prenos energije.

"Po tem, ko smo morali lanski SPS žal odpovedati, smo še toliko bolj veseli, da bomo lahko tokrat javnosti v živo predstavili naše inovacije izdelkov, kot je Smart Collector. S to rešitvijo zagotavljamo - v skladu s sejemskim geslom "Bringing Automation to Life" - večjo razpoložljivost in produktivnost avtomatiziranih sistemov," pravi Achim Dries, generalni direktor skupine VAHLE. S prvim inteligentnim tokovnim zbiralnikom na svetu na trgu pionir tehnologije iz podjetja Kamen hkrati zmanjšuje stroške vzdrževanja. "Sistem zbira analitične podatke o stanju vodnikov in njihovih sestavnih delov ter tako zgodaj preprečuje okvare. To prihrani veliko časa in s tem tudi denarja," pravi direktor. Podjetje VAHLE je medtem sistem namestilo v treh pilotnih obratih. Poleg tega je proizvodna linija nemškega proizvajalca avtomobilov trenutno opremljena s sistemom Smart Collector.

Na sejmu pametne in digitalne avtomatizacije bo VAHLE na svoji stojnici predstavil tudi posebno zanimivost - iTRACK podjetja Rockwell Automation. Pri tem se uporablja izjemno kompakten induktivni sistem za prenos energije CPS140 kHz, ki omogoča neprekinjeno in brezkontaktno napajanje gibljivih elementov, imenovanih tudi gibalniki. "Poleg tega se zmanjša kompleksnost oskrbe z energijo in poveča robustnost," pravi Dries. Tako je mogoče doseči večje procesne zmogljivosti v primerjavi z običajnimi možnostmi prenosa energije. . Rešitev je zato še posebej primerna za sistemske integratorje ter proizvajalce pakirnih strojev in proizvodnih linij.
Sejemsko ponudbo dopolnjujejo klasični sistemi za prenos energije, kot so vodniki ali kontakti za polnjenje. "Tudi tu naš razvoj ne miruje. Pred kratkim smo optimizirali polnilne kontakte za boljše delovanje in zlasti za uporabo na prostem," pravi Dries. Linija vodnikov VCL "vse-v-enem" je bila posebej zasnovana za shuttle sisteme, avtomatizirana skladišča malih delov (AS/RS) in stroje za skladiščenje in iskanje (SRM) ter za kompaktne prenosne vozičke in prenosne vozičke v majhnem in srednjem razredu zmogljivosti. "V primerjavi s primerljivimi rešitvami VCL izstopa predvsem zaradi svoje modularnosti, razširljivosti in enostavne montaže," poudarja Dries. Na sejemski stojnici bodo na ogled tudi komponente najnovejše generacije krmilnikov. Podjetje VAHLE najdete v hali 4 na stojnici 336.

Več novic

Poudarek na napovednem vzdrževanju v podjetju VAHLE

VAHLE praznuje 111 let uspešne zgodovine podjetja

Paul Vahle GmbH &am...

Podjetje Paul Vahle GmbH & Co. KG na letošnji sejem InnoTrans v Berlinu potuje z inovativnimi...

Paul Vahle GmbH & Co KG z donacijo v višini 25.000 evrov podpira nujno pomoč Karitas za žrtve...

- Pametni zbiralnik za stalno spremljanje sistemov vodnikov

- Povečana razpoložljivost...