Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

27.11.2021 03:11

Eppendorf praznuje 60. rojstni dan zelo posebne pipete

Leto 2021 predstavlja pomemben mejnik za vse, ki delajo v laboratoriju. Pred 60 leti je Eppendorf predstavil prvo industrijsko izdelano pipeto z batnim gibom na svetu, ki je za vedno spremenila ravnanje s tekočinami v laboratoriju. Eppendorfova "Marburška pipeta", predstavljena leta 1961, je imela enake osnovne elemente, ki jih še danes najdemo v laboratorijih: bat z vzmetjo, ki se natančno ustavi pri nastavljeni prostornini, in odstranljivo plastično konico pipete.

Iznajdljiv um se spopada s problemom
Do 50. let prejšnjega stoletja so znanstveniki pipetirali z usti; to je bila tehnika, pri kateri je uporabnik z usti sesal tekočine v tanke steklene cevke. Ne samo, da so se te ustne pipete rutinsko čistile z nevarnimi kemikalijami, kot je žveplova kislina, ampak so anekdotična poročila povezovala pipetiranje z usti z zaužitjem nevarnih snovi - vključno s kulturo tifusa in celo plutonija. Nemški zdravnik Heinrich Schnitger, razočaran nad pomanjkljivostmi ustnega pipetiranja, je izdelal "napravo za hitro in natančno pipetiranje majhnih količin tekočine" in leta 1958 vložil patentno prijavo.

Eppendorf je prepoznal potencial
Eppendorf je prvi prepoznal pomen Schnitgerjevega izuma in ga razvil. To delo je doseglo vrhunec v "Marburški pipeti" - prvi komercialni pipeti z batnim gibom na svetu, ki jo je Eppendorf predstavil leta 1961. Skupaj s prvo Eppendorfovo epruveto® za obdelavo mikrolitrskih količin ("Eppi®"), mikrolitrsko centrifugo in termomikserjem je "Marburška pipeta" tvorila Eppendorfov mikrolitrski sistem; revolucionarni sklop instrumentov v številnih znanstvenih disciplinah, ki danes določa standard v raziskovalnih laboratorijih po vsem svetu.

Obetavna prihodnost
Odkar je Eppendorf predstavil prvo komercialno pipeto z batnim gibom; orodje, ki je korenito spremenilo znanost, je minilo neverjetnih 60 let. Ta ključni trenutek pomeni, da je Eppendorfov DNK v vsaki pipeti z batnim gibom, izdelani od takrat. Vendar se zgodba tu ne konča. Eppendorfova zavezanost k zagotavljanju najboljših rešitev za ravnanje s tekočinami še naprej prinaša inovativne modele, ki delajo laboratorijsko delo vedno bolj učinkovito, varno in na splošno boljše. Danes lahko Eppendorfove stranke izbirajo med široko paleto instrumentov, potrošnega materiala in storitev, ki izpolnjujejo njihove potrebe po ravnanju s tekočinami in dodatno pospešujejo njihove raziskave


Več novic

Z napravo Mastercycler® X40 vaše vsakodnevne laboratorijske rutine ne bodo le zanesljive in u...

Takara Bio Inc (Takara Bio) in Eppendorf SE, dve vodilni podjetji na področju znanosti o življenju, z veseljem napovedujeta sodelovanje v okviru strateškega sporazuma o skupnem trženju.
promocije 01. september 2023 - 31. december 2023
Pri Eppendorfu se zavedamo ključne vloge, ki jo ima potrošni material iz plastike v laboratoriju. Hkrati se zavedamo, da je usklajevanje zahtev sodobne znanosti s skrbjo za okolje ključni izziv pri upravljanju laboratorija za znanosti o življenju. Zato sledimo načelu "zmanjšaj, ponovno uporabi, recikliraj" vedno in povsod, kjer je to mogoče, in se vedno bolj zanašamo na uporabo surovin na biološki osnovi.

Podjetje Eppendorf SE s sedežem v Hamburgu, ki se ukvarja z znanostmi o življenju, letos že 28. p...

Enokanalne pipete Eppendorf Xplorer® in Xplorer plus so bile certificirane z oznako ACT®...