Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

30.09.2023 01:09

Avtomatizacija kemikalij podjetja Takara Bio na Eppendorfovih avtomatskih pipetnih sistemih za bistveno večjo učinkovitost

Takara Bio Inc (Takara Bio) in Eppendorf SE, dve vodilni podjetji na področju znanosti o življenju, z veseljem napovedujeta sodelovanje v okviru strateškega sporazuma o skupnem trženju.

Cilj tega partnerstva je skupni razvoj inovativnih rešitev za avtomatizacijo kemijskih procesov družbe Takara Bio na Eppendorfovih platformah za avtomatizacijo epMotion®.



"Integracija inovativnih kemijskih rešitev podjetja Takara Bio z najsodobnejšimi sistemi za avtomatizacijo podjetja Eppendorf bo znatno povečala učinkovitost in zanesljivost različnih laboratorijskih procesov, kar bo na koncu pospešilo znanstvena odkritja in izboljšalo splošne rezultate raziskav," je dejal Yuiko Matsumoto, produktni vodja pri podjetju Takara Bio USA, Inc. Josef Lott.



Josef Lott, produktni vodja pri Eppendorfu, je dodal: "Z avtomatizacijo kemije podjetja Takara Bio na Eppendorfovih platformah imajo raziskovalci koristi od poenostavljenih delovnih postopkov, krajšega časa in večje ponovljivosti, kar izboljša natančnost in produktivnost poskusov."



Kot del tega sodelovanja obe podjetji z veseljem sporočata, da je na spletnih straneh Eppendorf in Takara Bio zdaj na voljo aplikacijski opis tehnologije kloniranja In-Fusion® Snap Assembly podjetja Takara Bio na Eppendorf epMotion 5075. V pripravi je še en protokol z uporabo kompleta SMARTer® SMARTer® podjetja Takara Bio za iskanje skupne RNA na napravi Eppendorf epMotion 5075.



Ti protokoli služijo kot izhodišče za izvajanje avtomatiziranih delovnih postopkov in znanstvenikom omogočajo, da pri vsakodnevnem laboratorijskem delu izkoristijo skupno strokovno znanje podjetij Takara Bio in Eppendorf.



Partnerstvo predstavlja zavezanost k spodbujanju inovacij v raziskavah na področju znanosti o življenju z zagotavljanjem celovitih rešitev, ki izpolnjujejo spreminjajoče se potrebe raziskovalcev. Z izkoriščanjem edinstvenih prednosti in tehnologij obeh podjetij je cilj tega sodelovanja zagotoviti znanstvenikom napredna orodja za široko paleto aplikacij, vključno z genomiko, proteomiko in celično biologijo.



Tako Takara Bio kot Eppendorf sta navdušena nad potencialom tega sodelovanja za avtomatizacijo ključnih aplikacij v laboratorijih po vsem svetu. Z združitvijo svojih prednosti sta obe podjetji v dobrem položaju, da raziskovalcem zagotovita enostavno izvedljive rešitve, ki bodo spodbujale znanstveni napredek in omogočile prebojna odkritja.



O podjetju Takara Bio
Podjetje Takara Bio si prizadeva za preprečevanje bolezni in izboljšanje kakovosti življenja za vse z uporabo biotehnologije.

Takara Bio Inc. je vodilno podjetje na področju biotehnoloških raziskav in razvoja, ki ponuja širok nabor rešitev za raziskave na področju znanosti o življenju, od encimov in reagentov kakovosti GMP do celične in genske terapije. Takara Bio Inc. je razvijalec reagentov RetroNectin, svetovnega standarda za protokole genskega zdravljenja.

Takara Bio USA, Inc. je hčerinsko podjetje v 100-odstotni lasti družbe Takara Bio Inc, ki proizvaja in distribuira komplete, reagente in instrumente za znanosti o življenju, vključno z NGS, PCR, prenosom genov, urejanjem genoma, raziskavami matičnih celic, čiščenjem nukleinskih kislin in beljakovin ter avtomatizirano pripravo vzorcev.

Več informacij na www.takarabio.com


O Eppendorfu
Eppendorf je vodilno podjetje na področju znanosti o življenju, ki razvija in trži opremo za obdelavo tekočin, vzorcev in celic, potrošni material in storitve za uporabo v laboratorijih po vsem svetu. Portfelj izdelkov je razdeljen na štiri temeljna poslovna področja: Obdelava tekočin, potrošni material, ločevanje in instrumenti ter rešitve za bioprocese in delovne tokove. Vključuje pipete, konice za pipete, centrifuge, mešalnike in hladilnike za zelo nizke temperature. Poleg tega Eppendorf ponuja široko paleto visokokakovostnega potrošnega materiala.

Izdelki Eppendorf se uporabljajo v akademskih in industrijskih raziskovalnih laboratorijih, na primer v podjetjih farmacevtske, biotehnološke, kemične in živilske industrije. Uporabljajo se tudi v laboratorijih, ki opravljajo klinične ali okoljske analize, v forenziki in v industrijskih laboratorijih, kjer se izvajajo analize procesov, proizvodnje in zagotavljanja kakovosti.

Eppendorf obstaja od leta 1945, ima sedež v Hamburgu v Nemčiji in zaposluje približno 5.000 ljudi po vsem svetu. Podjetje ima podružnice v 33 državah, distributerji pa ga zastopajo na vseh celinah in na vseh pomembnih trgih.

Več na www.eppendorf.de

Več novic

Z napravo Mastercycler® X40 vaše vsakodnevne laboratorijske rutine ne bodo le zanesljive in u...

promocije 01. september 2023 - 31. december 2023
Pri Eppendorfu se zavedamo ključne vloge, ki jo ima potrošni material iz plastike v laboratoriju. Hkrati se zavedamo, da je usklajevanje zahtev sodobne znanosti s skrbjo za okolje ključni izziv pri upravljanju laboratorija za znanosti o življenju. Zato sledimo načelu "zmanjšaj, ponovno uporabi, recikliraj" vedno in povsod, kjer je to mogoče, in se vedno bolj zanašamo na uporabo surovin na biološki osnovi.

Podjetje Eppendorf SE s sedežem v Hamburgu, ki se ukvarja z znanostmi o življenju, letos že 28. p...

Enokanalne pipete Eppendorf Xplorer® in Xplorer plus so bile certificirane z oznako ACT®...

Ker so raziskave in razvoj časovno zahtevna panoga, so digitalne rešitve in orodja, ki prihranijo...