Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

28.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH - Več neodvisnosti od globalnih dobavnih verig

V negotovih časih je za podjetja še posebej pomembno, da preverijo tveganja v svojih dobavnih verigah. Leta 2023 je podjetje Dunkermotoren, blagovna znamka AMETEK, veliko vlagalo v ukrepe za zmanjšanje geografske odvisnosti v proizvodnji motorjev.

S tem podjetje pomembno prispeva k varni oskrbi svojih strank.

Nazaj na lokalno - Prilagojena dobavna veriga za redkozemeljske magnete
Redke zemlje, kot sta neodim in disprozij, se danes običajno uporabljajo za proizvodnjo posebno močnih magnetov. Pridobivanje teh surovin in proizvodnja samih magnetov poteka skoraj izključno na Daljnem vzhodu. Zato je večina proizvajalcev motorjev odvisna od posameznih, oddaljenih dobaviteljev, ki jih oskrbujejo z materiali. V podjetju Dunkermotoren se redki magnetni materiali uporabljajo zlasti v sinhronskih motorjih serije BG in linearnih motorjih družine SL. Da bi se izognili resnim motnjam v dobavi, je proizvajalec pogonske tehnologije že leta 2020 začel izvajati program za zmanjšanje te odvisnosti. Tako je lahko na primer že leta 2023 pri prvi seriji prešel na redkozemeljske magnete, ki v proizvodnem procesu vsebujejo več kot 75 % recikliranih materialov. Najboljše pri tem pa je, da ta prehod ne vpliva na zmogljivost in druge ključne lastnosti motorja.

Ali je mogoče brez tega?
Podjetje Dunkermotoren poleg zagotavljanja dobave kritičnih materialov trenutno razvija brezkrtačne motorje na enosmerni tok, ki sploh ne potrebujejo redkih zemelj. Ti motorji še ne dosegajo enake gostote moči kot primerljivi motorji z magneti iz redkih zemelj, zato zaenkrat ne bodo vključeni v standardno ponudbo. V primeru ozkih grl pri dobavi bi bila ta alternativa na voljo hitro in v velikih količinah. Alternativo za široko paleto aplikacij predstavljajo tudi Dunkermotorenova ponudba ščetkanih motorjev na enosmerni tok s feritnimi magneti iz Evrope in univerzalni motorji popolnoma brez magnetov. Da pa bi vam v prihodnosti lahko ponudili še več, še bolj trajnostnih možnosti, podjetje Dunkermotoren tesno sodeluje s partnerji, ki se ukvarjajo z razvojem alternativnih konceptov motorjev in magnetnih materialov.

Prilagodljivost zaradi modularnosti
Ključni element pametnih servomotorjev podjetja Dunkermotoren so integrirani krmilniki, ki temeljijo na lastni "Motor Control Platform" (MCP). MCP je modularni koncept, ki se uporablja v vseh pametnih servomotorjih BG in nekaterih zunanjih elektronskih napravah podjetja Dunkermotoren ter omogoča programiranje različnih parametrov in varnostnih funkcij.

Številne uporabljene elektronske komponente je mogoče v primeru ozkih grl razpoložljivosti razmeroma preprosto zamenjati. Vendar je na primer mikrokrmilnike, gonilne integrirane vezje in stikalne regulatorje težko zamenjati. Družba Dunkermotoren si je za leto 2023 zastavila cilj zmanjšati tveganje razpoložljivosti zlasti pri mikrokrmilnikih.

Ti so srce krmilne elektronike. Da bi to dosegli, se je družba Dunkermotoren odločila za strategijo z več čipi, ki omogoča večjo neodvisnost od posameznih proizvajalcev. Modularne strukture MCP proizvajalcu omogočajo uporabo alternativnih mikrokrmilnikov v vseh serijah z obvladljivim naporom.

Nazaj h koreninam - nakupovanje na pragu
Magneti in elektronika so zagotovo najbolj kritične komponente v smislu globalnih odvisnosti. Vendar je tesen odnos z evropskimi dobavitelji pomemben za podjetje Dunkermotoren tudi pri drugih sestavnih delih. Nemški proizvajalec to regionalno usmerjenost nadaljuje tudi pri proizvodnji svojih motorjev - in proizvaja tam, kjer je izdelek potreben. Od leta 2023 so na primer tudi vsi motorji, ki se prodajajo v Evropi, proizvedeni izključno v evropskih tovarnah. Motorji iz kitajskega obrata se prodajajo izključno v Aziji. Tudi materiali, ki se tam uporabljajo, se vse pogosteje pridobivajo lokalno. Na ta način družba Dunkermotoren zmanjšuje globalno odvisnost od posameznih dobaviteljev ter zmanjšuje transportne poti in čase, da bi svojim strankam ponudila najboljšo možno varnost oskrbe in hkrati zmanjšala svoj ekološki odtis.

Več novic

Novi krmilnik 4Q podjetja Dunkermotoren ponuja visoko zmogljivost po dostopni ceni
Dunkermotoren utira pot popolnoma avtomatizirani in digitalizirani intralogistiki

22.08.2024 01:00

Varnost vedno na očeh

Varnostna knjižnica SISTEMA za pametne motorje dPro podjetja Dunkermotoren s STO...

Dunkermotoren, blagovna znamka AMETEK, je ponosna, da s svojim brezkrtačnim enosmernim motorjem poganja dirkalnik ekipe Milhagem Team z univerze Minas Gerais
Dunkermotoren objavlja novo številko revije Motion Journal "mo

Od 14. do 17. maja 2024 se na sejmu Interclean v Amsterdamu pre...