Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH: Kmetijski roboti rešujejo prihodnost kmetijstva

Avtonomni kmetijski roboti (agriboti) kot sredstvo za boj proti naraščajočemu povpraševanju po hrani in pomanjkanju kvalificirane delovne sile na kmetijskem trgu

Dvigovanje prahu s kombajna, ki na vroč poletni dan vleče ječmen, je znana podoba, toda kaj se zgodi, ko ni delavca, ki bi pospravil pridelek? Jasno je le, da je vse večje povpraševanje po hrani naraščajočega prebivalstva skupaj z nenehnim pomanjkanjem kvalificirane delovne sile mogoče zadovoljiti le z večjim številom avtonomno upravljanih sistemov.

Na trgu intralogistike je bila tema avtonomije v zadnjih letih v središču dogajanja. To znanje je zdaj mogoče uporabiti za avtomatizacijo ponavljajočih se opravil pri vsakodnevnem delu v kmetijstvu. Doziranje, prijemanje, prilagajanje, nameščanje - vse to so naloge, ki se izvajajo tako v industrijskih okoljih kot tudi v kmetijstvu. Ne glede na to, ali gre za ravnanje s plastičnim granulatom ali semeni, surovinami ali pridelanimi živili, materialni izdelek ni pomemben za tehnologijo, ki je v ozadju uporabe. Zato je mogoče obstoječe koncepte iz industrijske avtomatizacije zlahka prenesti na kmetijsko tehnologijo.

Na tem področju je podjetje Dunkermotoren usmerilo svoja prizadevanja in ponuja dolgoletne izkušnje. Pametni motorji BLDC z vgrajeno elektroniko se že vrsto let uporabljajo za delovanje v avtonomno vodenih vozilih v intralogistiki, zdaj pa jih je mogoče uporabiti za uresničitev koncepta pametnega kmetijstva z le majhnimi prilagoditvami, da zdržijo težke okoljske razmere v kmetijstvu.

Osnova avtonomnih kmetijskih robotov

Osnova za avtonomno izvajanje nalog gibanja so decentralizirani krmilniki in povezovanje platform v oblaku. Inteligentni elektromotorji z vmesniki CANopen ali Ethernet zagotavljajo ključne podatke za gibanje robota. Zaradi vnaprej določenih parametrov gibanja je rezultat analize teh podatkov želena reakcija robota.

V kateri situaciji mora robot na kakšen način opraviti, voziti ali pozicionirati, je določeno z njegovo kodo MotionCode. MotionCode, Dunkermotorenov program za krmiljenje motorjev, poganja robota in mu pove, katere naloge mora opraviti ali v kateri položaj se mora premakniti. Poteka neposredno na integrirani elektroniki motorja, ki je vgrajena v ohišje motorja zobnika, s čimer se prihrani dragocen prostor pri zasnovi robotov.

Programiranje je enostavno izvedljivo v jeziku C ali pa ga lahko neposredno prevzamejo strokovnjaki podjetja Dunkermotoren iz blagovne znamke nexofox za IIoT. Če je v uporabi več robotov, nexofox omogoča tudi spremljanje celotnih flot. Tako je mogoče natančno oceniti trenje, obrabo, prevožene in načrtovane poti. V primeru načrtovanega vzdrževanja je mogoče natančno določiti trenutno lokacijo in stanje vašega sistema.

Zaradi povezave v oblak in integracije v obstoječe sisteme je dostop do podatkov mogoč na daljavo s katere koli lokacije.

Osredotočite se lahko na svojo osnovno dejavnost, medtem ko Dunkermotoren in nexofox poskrbita za vse ostalo. Tako skupaj prispevamo k uresničevanju novih konceptov pametnega kmetovanja in zagotavljamo, da bo v prihodnosti pokrito naraščajoče povpraševanje po hrani - kljub pomanjkanju usposobljenih delavcev in naraščajočemu številu prebivalcev.

TEnergijska učinkovitost kot dodatna korist

Predstavljajte si robota za kmetovanje ali krmljenje na vaši omrežni kmetiji prihodnosti. Kakšen mora biti vaš sistem z vidika funkcionalnosti?

Poleg avtonomije morajo biti koncepti za prihodnost prostorsko varčni in dolgoročno vzdržati ostre okoljske razmere na kmetiji. Da bi izpolnili vse večje zahteve na področju energetske učinkovitosti, mora biti tudi delovanje čim bolj energetsko učinkovito.

Ker je elektronika pametnih robotov Dunkermotors vgrajena neposredno v ohišje motorja, so lahko kmetijski roboti zasnovani izjemno kompaktno. Poleg tega elektronika prevzame obsežna področja spremljanja in vrednotenja podatkov, kar pomeni proste računalniške zmogljivosti celotnega sistema in prihranek energije ob enakem obsegu funkcij.

Vendar obstaja še ena prednost: Z vgradnjo v ohišje motorja so občutljive elektronske komponente zaščitene pred vplivi okolja. Samo ohišje je izdelano iz jekla ali aluminija. Zahvaljujoč opcijskemu premazu lahko celoten pogon doseže zaščitni razred do IP69K. Zaradi tega je vaš avtonomni sistem idealen za uporabo v hlevu ali na terenu.

Nenazadnje imajo elektromotorji visoko gostoto moči, kar pomeni, da lahko uporabljate majhne motorje z visokim izkoristkom. S tem se zmanjšajo energetske potrebe kmetijskih robotov, kar jim omogoča premagovanje daljših razdalj in vam zagotavlja resnične prihranke pri stroških.

Ne glede na to, ali gre za živinorejo ali zahtevno uporabo na polju - sodelujmo pri uresničevanju robustnih in trendovskih rešitev za kmetijstvo.

Več novic

Novi krmilnik 4Q podjetja Dunkermotoren ponuja visoko zmogljivost po dostopni ceni
Dunkermotoren utira pot popolnoma avtomatizirani in digitalizirani intralogistiki

22.08.2024 01:00

Varnost vedno na očeh

Varnostna knjižnica SISTEMA za pametne motorje dPro podjetja Dunkermotoren s STO...

Dunkermotoren, blagovna znamka AMETEK, je ponosna, da s svojim brezkrtačnim enosmernim motorjem poganja dirkalnik ekipe Milhagem Team z univerze Minas Gerais
Dunkermotoren objavlja novo številko revije Motion Journal "mo

Od 14. do 17. maja 2024 se na sejmu Interclean v Amsterdamu pre...