Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

23.04.2023 00:04

Podjetje Dunkermotoren je na sedežu v Bonndorfu vzpostavilo šest polnilnic za spodbujanje elektromobilnosti

Dunkermotoren, blagovna znamka družbe AMETEK, je vzpostavil dvanajst polnilnih mest v šestih pristaniščih. Osem točk je na voljo javnosti. Obračunski sistem je bil nameščen v sodelovanju s sosednjim podjetjem Hectronic.

Na ulici Allmendstraße so javnosti, obiskovalcem in zaposlenim 24 ur na dan, 7 dni v tednu na voljo štiri polnilnice s sedmimi 11 kW in eno 50 kW polnilno točko. Hitro polnilno mesto s 50 kW je še posebej zanimivo za obiskovalce Dunkermotorena, kot so stranke ali dobavitelji, saj imajo pogosto na poti dolgo pot in se v objektu ne zadržujejo dolgo. To jim omogoča, da svoje električno vozilo dovolj napolnijo tudi po kratkem obisku.

Avtorizacija in zaračunavanje postopkov polnjenja se priročno izvajata s plačilnimi/kreditnimi karticami, kar izpolnjuje zahteve uredbe o polnilnih postajah za vse postaje, nameščene po 1. juliju 2023. Od danes so na številnih javnih polnilnih mestih za začetek postopka polnjenja potrebne posebne aplikacije, kartice ali članstvo. Odredba o polnilnih postajah bo zagotovila širitev e-mobilnosti brez ovir in prijazno do uporabnikov ter uvedla obvezno ponudbo skupnih plačilnih sredstev.

Povezani sistem obračunavanja in plačilni terminal je dobavilo in namestilo sosednje podjetje Hectronic, ki se je prvotno specializiralo za sisteme za upravljanje parkirišč in bencinskih postaj, svoj portfelj pa razširilo na sistemske rešitve za e-mobilnost. Enostavno plačevanje za polnjenje je jedro rešitve podjetja Hectronic. Podjetji Dunkermotoren in Hectronic že več let sodelujeta tudi na drugih področjih. Tako je bilo sodelovanje na področju polnilne infrastrukture najbolj očitna rešitev. Javna polnilna mesta se nahajajo neposredno nasproti Hectronicovega objekta in so idealno primerna kot referenčni objekt.

Na parkirišču Dunkermotoren sta bili nameščeni še dve polnilnici s štirimi 11 kW polnilnimi mesti. Ti polnilni mesti sta na voljo za vozila, ki jih ima podjetje v bazenu. Tudi tu so postopki polnjenja avtorizirani prek sistema Hectronic.

S tem so zaposleni v podjetju Dunkermotoren spodbujeni k uporabi električnih vozil pri prihodu na delo. Raziskava je pokazala, da se trenutno pri teh vožnjah z motorji z notranjim izgorevanjem letno izpusti približno 1.000 t CO2. V zvezi s tem velja omeniti, da podjetje Dunkermotoren že več let ponuja ponudbo JobRad. Ta zaposlenim omogoča najem električnih koles po nizki ceni. Če zaposleni ta kolesa uporabljajo za vožnjo na delo, lahko baterije brezplačno polnijo na polnilnih postajah v prostorih podjetja.

Dežela Baden-Württemberg v okviru programa Charge@BW subvencionira polnilno infrastrukturo z 2.500 EUR na polnilno mesto. Eden od pogojev za subvencijo je, da se polnilne postaje napajajo z električno energijo iz obnovljivih virov, proizvedeno na kraju samem. Podjetje Dunkermotoren lahko to zahtevo izpolni s solarnim sistemom, ki je bil nameščen v letih 2021 in 2022 in ima moč 350 kWp. Letni donos do 350.000 kWh naj bi zadostoval za 7.000 postopkov polnjenja izključno električno gnanih vozil.

Več novic

Novi krmilnik 4Q podjetja Dunkermotoren ponuja visoko zmogljivost po dostopni ceni
Dunkermotoren utira pot popolnoma avtomatizirani in digitalizirani intralogistiki

22.08.2024 01:00

Varnost vedno na očeh

Varnostna knjižnica SISTEMA za pametne motorje dPro podjetja Dunkermotoren s STO...

Dunkermotoren, blagovna znamka AMETEK, je ponosna, da s svojim brezkrtačnim enosmernim motorjem poganja dirkalnik ekipe Milhagem Team z univerze Minas Gerais
Dunkermotoren objavlja novo številko revije Motion Journal "mo

Od 14. do 17. maja 2024 se na sejmu Interclean v Amsterdamu pre...