Katalog

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

04.08.2022 10:08

Kalkulator za fizikalne količine vlage in točko rosišča

Novi kalkulator vlage podjetja E+E Elektronik izračuna vse pomembne parametre, povezane z vlago, in tudi tlačno točko rosišča.

S kalkulatorjem vlažnosti podjetja E+E Elektronik lahko enostavno in v realnem času izvedete zapletene izračune vlažnosti. To brezplačno orodje za izračun deluje prek spleta v katerem koli najnovejšem brskalniku, lahko pa ga namestite tudi kot aplikacijo na pametne telefone ali osebni računalnik. S praktičnim programom za izračun lahko izračunate do 15 parametrov, povezanih z vlažnostjo. Poleg tega ima kalkulator vlage E+E poseben način izračuna za določanje tlačne rosne točke.

Izračun vlažnosti, vključno z merilno negotovostjo

Na podlagi treh znanih fizikalnih veličin (tlak, temperatura in merjena veličina vlage) program E+E Humidity Calculator izračuna do 15 parametrov, povezanih z vlago, kot so rosišče, točka zmrzovanja, absolutna vlažnost, entalpija itd. Bistvena razlika v primerjavi z drugimi kalkulatorji vlage je, da kalkulator vlage E+E upošteva tudi merilno negotovost in tako zagotavlja posebej praktične rezultate.

Poleg izračunavanja in pretvarjanja fizikalnih količin vlage je mogoče kalkulator vlage E+E uporabiti tudi za simulacijo obnašanja vrednosti vlage ob spreminjanju tlaka in temperature. Za realistične izračune lahko kot nosilni medij izberete zrak in 10 drugih plinov (vključno z argonom, CO2, helijem in metanom).

Enačbe za pretvorbo, vključno z izračunom negotovosti, temeljijo na splošnih teorijah vlažnosti in so bile potrjene v akreditiranem kalibracijskem laboratoriju E+E Elektronik.

Praktični kalkulator rosišča

Poleg izračuna vlažnosti ima kalkulator vlažnosti E+E poseben način izračuna za izračun rosišča v sistemih stisnjenega zraka. Tako lahko enostavno določite spremembo temperature rosišča glede na tlak plina.

Uporabniku prijazen in funkcionalen

Kalkulator vlažnosti E+E je enostaven in intuitiven za uporabo ter ponuja bogat nabor uporabnih funkcij. Merske enote fizikalnih količin lahko na primer z enim klikom pretvorite iz sistema SI v ameriški sistem enot ali pa jih določite za vsako fizikalno količino posebej. Uporabniki lahko seznam izračunanih fizikalnih veličin prilagodijo svojim potrebam tako, da prikažejo ali skrijejo posamezne vrstice. Rezultate izračunov lahko izvozite v obliki datotek PDF ali Excel in jih pošljete tudi po elektronski pošti. S klikom na gumb Ponastavi se izbrišejo vsi izračuni in obnovi začetni seznam merskih veličin.

Kalkulator vlažnosti E+E je na voljo na strani humidity-calculator.epluse.com.

Več novic

Avstrijski strokovnjak za senzorje E+E Elektronik je s trojico modelov CDS201, HTS201 in TES201 p...

Z novim senzorjem HTS801 podjetje E+E Elektronik predstavlja svoj najzmogljivejši senzor vlage in...

Digitalni senzorski modul za stroškovno učinkovito merjenje vlage in temperature

Senzo...

od 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Hala 3, stojnica F31 - F32

<...

Avstrijski proizvajalec senzorjev E+E Elektronik širi svojo ponudbo digitalnih senzorskih element...

Senzorski element TEE501 ponuja odlično natančnost meritev do ±0,2 °C, zaradi majhnega ohišja DFN pa ga je enostavno integrirati.