Katalog

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

08.11.2023 00:11

Nova generacija sobnih senzorjev podjetja E+E Elektronik

Avstrijski strokovnjak za senzorje E+E Elektronik je s trojico modelov CDS201, HTS201 in TES201 predstavil novo generacijo natančnih in zanesljivih sobnih senzorjev. Naprava CDS201 3 v 1 za CO2, vlago in temperaturo, senzor vlage in temperature HTS201 ter senzor temperature TES201 so odlična izbira, prilagojena posamezni aplikaciji avtomatizacije objekta. Vsaka različica ima analogne izhode ali digitalni vmesnik in velik sodoben zaslon. Funkcionalno ohišje z možnostjo zaskočitve zmanjšuje stroške namestitve in preprečuje vdor lažnega zraka.
Odlične merilne zmogljivosti, inovativna zasnova
Trije senzorji navdušujejo z izjemno natančnostjo glede fizikalnih veličin. To je posledica dolgoletnih izkušenj družbe E+E Elektronik pri proizvodnji visokokakovostnih senzorskih elementov.
Poleg tega je zanimiva tudi elegantna in funkcionalna zasunljiva zasnova ohišja, ki je glede na regionalne standarde na voljo v dveh velikostih (EU in US različica). Spodnji del ohišja vsebuje samo priključne sponke in ga je mogoče namestiti in priključiti brez pokrova, ki vsebuje elektroniko. To pomeni, da aktivni del naprave ni izpostavljen nobeni kontaminaciji in ga je mogoče namestiti na spodnji del tik pred zagonom. Inovativno ohišje prav tako preprečuje vdor lažnega zraka in znatno zmanjšuje samoogrevanje. Senzorji so po želji na voljo z najsodobnejšim, lahko berljivim grafičnim zaslonom.

Vmesniki in konfiguracija
Izmerjene vrednosti se posredujejo prek analognih izhodov ali digitalnega vmesnika s protokolom Modbus RTU ali BACnet MS/TP. Digitalno različico z vmesnikom RS845 je mogoče nastaviti in konfigurirati na osebnem računalniku z uporabo brezplačne konfiguracijske programske opreme izdelka PCS10 in dodatnega konfiguracijskega adapterja.

Področja uporabe
Novi sobni senzorji so zelo primerni za uporabo v tehnologiji prezračevanja, ogrevanja in klimatizacije, ki temelji na povpraševanju, ter za avtomatizacijo objektov.

CDS201 - vsestranska izbira
CDS201 združuje merjenje CO2, temperature (T) in relativne vlažnosti (RH) v eni napravi in je še posebej primeren za prezračevanje po potrebi ter avtomatizacijo objektov v stanovanjskih in poslovnih aplikacijah.
Merjenje CO2 v CDS201 temelji na principu dvojne valovne dolžine NDIR, ki je odporen na onesnaženje. Ta tehnologija samodejno kompenzira učinke staranja, hkrati pa zagotavlja odlično dolgoročno stabilnost. Tovarniška večtočkovna nastavitev CO2 in temperature zagotavlja visoko natančnost meritev v celotnem temperaturnem območju delovanja.
Premaz senzorja E+E ščiti aktivni senzorski element RH/T pred onesnaženjem in korozivnimi usedlinami. Posledica tega je boljša merilna zmogljivost in daljša življenjska doba senzorskega elementa v okoljih z visoko stopnjo izpostavljenosti prahu ali umazaniji. Poleg tega izboljša dolgoročno stabilnost, saj preprečuje blodeče impedance, ki jih povzročajo usedline na aktivni površini senzorja.

HTS201- vsestranski
HTS201 je zasnovan za natančno in zanesljivo merjenje relativne vlažnosti (RH) in temperature (T) v aplikacijah za avtomatizacijo stanovanjskih in poslovnih objektov.
Senzorski element E+E RH/T s patentirano tehnologijo senzorja zagotavlja odlično delovanje v celotnem območju delovanja tudi v okoljih z visoko stopnjo izpostavljenosti prahu ali umazaniji. Premaz senzorja E+E ponovno zagotavlja dolgoročno stabilnost meritev.

TES201- Učinkovita izbira
TES201 je zasnovan za natančno merjenje sobne temperature (T) za nadzor klime v zaprtih prostorih. Poleg preizkušene, visokokakovostne tehnologije zaznavanja E+E ti sobni senzorji navdušujejo z odličnim razmerjem med ceno in zmogljivostjo.

Več novic

Z novim senzorjem HTS801 podjetje E+E Elektronik predstavlja svoj najzmogljivejši senzor vlage in...

Digitalni senzorski modul za stroškovno učinkovito merjenje vlage in temperature

Senzo...

od 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Hala 3, stojnica F31 - F32

<...

Avstrijski proizvajalec senzorjev E+E Elektronik širi svojo ponudbo digitalnih senzorskih element...

Novi kalkulator vlage podjetja E+E Elektronik izračuna vse pomembne parametre, povezane z vlago, in tudi tlačno točko rosišča.
Senzorski element TEE501 ponuja odlično natančnost meritev do ±0,2 °C, zaradi majhnega ohišja DFN pa ga je enostavno integrirati.