Katalog

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

15.09.2023 01:09

Vrhunski senzor vlage in temperature za najvišje zahteve

Z novim senzorjem HTS801 podjetje E+E Elektronik predstavlja svoj najzmogljivejši senzor vlage in temperature za industrijske aplikacije doslej. Vsestranska vrhunska merilna naprava združuje desetletja izkušenj avstrijskega strokovnjaka za senzorje na področju merjenja vlage z visokimi zahtevami glede kakovosti industrijske merilne tehnologije. Merilne sonde HTS801 imajo visokokakovosten senzorski element, ki se lahko segreva, za natančne in dolgoročno stabilne meritve tudi v najtežjih pogojih. Dodatne možnosti, kot sta velik barvni zaslon ali zamenjava senzorja s tehnologijo rapidX po načelu plug-and-play, zagotavljajo uporabniku prijazno delovanje in enostavno vzdrževanje.
Odlična merilna zmogljivost, široko področje uporabe

HTS801 je še posebej primeren za uporabo v aplikacijah z visoko vlažnostjo in izpostavljenostjo kemikalijam. Osnova za to je monolitno izdelan senzorski element E+E. Vgrajen grelec omogoča usmerjeno segrevanje senzorskega elementa in s tem preprečuje kondenzacijo in njene negativne učinke na merilni rezultat. Glede na zahteve sta na voljo dva načina delovanja, ki sta prilagojena konstrukciji:

"Condensation Guard" za kratkotrajno nevarnost kondenzacije
"High Humidity Guard" za trajno visoko vlažnost in kondenzacijo
Poleg tega imajo vsi modeli HTS801 funkcijo Automatic ReCovery (ARC). Ta s kratkotrajnim intenzivnim segrevanjem senzorskega elementa odstrani kemične nečistoče in prepreči morebitne učinke odnašanja.

Poleg tega preizkušeni premaz senzorja E+E ščiti senzorski element in njegove spajkane spoje pred korozijo ali oblogami. Ta poseben premaz podaljša življenjsko dobo senzorja ter zagotavlja natančne rezultate meritev in izboljšano dolgoročno stabilnost v težkih ali korozivnih okoljih.

Senzor HTS801 je zaradi širokega območja uporabe od -80 °C do 180 °C in 300 barov primeren za različne aplikacije, kot so spremljanje procesov sušenja, spremljanje vlage in temperature v testnih postajah gorivnih celic, klimatskih komorah ali skladiščih z visoko vlažnostjo do zahtevnih merilnih nalog v meteorologiji in še veliko več.

Robustno ohišje iz polikarbonata ali nerjavečega jekla z zaščito IP65 / NEMA 4X omogoča enostavno namestitev in vzdrževanje HTS801.

Zamenjava sonde Plug-and-play

HTS801 ponuja možnost pametnih, vtičnih sond. Vsako pametno sondo HTS801 rapidX je mogoče zamenjati na način plug-and-play brez konfiguracije, prilagajanja ali umerjanja. Posebni parametri so shranjeni neposredno v sondi in se ob priključitvi prenesejo na senzor. S tem se izognete izpadom in stroškom, če je treba senzor zamenjati zaradi poškodbe ali ponovne kalibracije.

Zaslon z beleženjem podatkov in diagnostično funkcijo

HTS801 je po želji na voljo s 3,5-palčnim barvnim zaslonom TFT. Ta omogoča hkratni prikaz in spremljanje do štirih merjenih spremenljivk na kraju samem. Vgrajena funkcija beleženja podatkov shrani do 20 000 izmerjenih vrednosti na merjeno spremenljivko. Te se lahko grafično prikažejo na zaslonu ali prenesejo prek servisnega vmesnika USB. Z vgrajeno diagnostično funkcijo je mogoče preveriti stanje delovanja HTS801 neposredno na enoti.

Vmesniki in konfiguracija

Merilni podatki so na voljo na dveh prosto skalabilnih analognih izhodih, vmesniku RS485 (Modbus RTU) ali Ethernet PoE (Modbus TCP) ter na dveh alarmnih (relejnih) izhodih. To omogoča prilagodljivo integracijo senzorja v prilagojene sisteme za zajem podatkov.

HTS801 je mogoče konfigurirati prek povezave USB z brezplačno konfiguracijsko programsko opremo PCS10 ali neposredno na enoti prek zaslona in gumbov.

Več novic

Avstrijski strokovnjak za senzorje E+E Elektronik je s trojico modelov CDS201, HTS201 in TES201 p...

Digitalni senzorski modul za stroškovno učinkovito merjenje vlage in temperature

Senzo...

od 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Hala 3, stojnica F31 - F32

<...

Avstrijski proizvajalec senzorjev E+E Elektronik širi svojo ponudbo digitalnih senzorskih element...

Novi kalkulator vlage podjetja E+E Elektronik izračuna vse pomembne parametre, povezane z vlago, in tudi tlačno točko rosišča.
Senzorski element TEE501 ponuja odlično natančnost meritev do ±0,2 °C, zaradi majhnega ohišja DFN pa ga je enostavno integrirati.