Katalog

KULLEN-KOTI GmbH

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

26.06.2021 05:06

Prilagodljiva zaščita pred prahom in prepihom

KULLEN-KOTI dobavlja sisteme krtač za številne poklice v gradbeništvu

Sistemi krtač KULLEN-KOTI so zaradi širokega nabora različic in tipov nepogrešljivi funkcionalni elementi na številnih področjih gradbeništva. Glede na področje uporabe prevzemajo popolnoma različne naloge. Medtem ko se pri izdelavi vrat, vrat in oken uporabljajo kot prilagodljiva tesnila, pri gradbenih strojih in napravah služijo kot orodje za površinsko, čistilno in obdelovalno tehnologijo. Tukaj preberite, katere ščetke trenutno prevladujejo v panogah gradbeništva in inženirstva.

Če se pri oblikovanju vrat, vrat in oken skrbi za izvajanje priročnih in tesnih mehanizmov premikanja in zapiranja, potem so ščetke za trakove in tesnila podjetja KULLEN-KOTI del standardne ponudbe komponent, ki jih uporabljajo številni proizvajalci. Z njimi se namreč lahko izvede vrtljiva, drsna in drsna kinematika z nizkim trenjem in hrupom ter rešitve za tesnjenje, ki zagotavljajo zanesljivo in trajno zaščito pred prahom, umazanijo, prepihom, vlago, insekti in hrupom. Enako velja tudi za klasične aplikacije v suhi gradnji, kot je izvedba dovodnih kanalov za kable, cevi in kanale z nizkim prepihom in prijaznimi inštalacijami. Podjetje KULLEN-KOTI trenutno ponuja obsežno paleto visokokakovostnih tračnih in tesnilnih ščetk, ki so posebej prilagojene raznolikim zahtevam v teh panogah gradbeništva. Proizvajalci vrat in oken lahko vedno izbirajo med številnimi osnovnimi izvedbami z različnimi profili in materiali oblog ali vnaprej konfiguriranimi, za montažo pripravljenimi sistemi krtač.

Tesnilne in predelne

Odvisno od vrste in različice imajo tračne in tesnilne krtače podjetja KULLEN-KOTI profile iz jekla, aluminija ali plastike, ki so opremljeni predvsem z oblogami iz plastičnih ščetin. Lahko so v obliki trakov, obročev ali diskov in jih je mogoče z ustreznimi držali namestiti v trakove ali valje. Na voljo so v številnih različnih barvah RAL. Glede na zasnovo so odporni tudi na kisline in kemikalije ter so primerni za širok razpon temperatur od -45 °C do +120 °C. Če so opremljeni s kovinskim držalom in žičnim okrasom, jih je mogoče uporabljati tudi za še višje temperature.

V številnih primerih so trakovi in tesnilne ščetke podjetja KULLEN-KOTI funkcionalno veliko boljši od drugih vrst tesnil - kot so običajna gumijasta tesnila. To še posebej velja za skupino prožnih tesnilnih krtač, ki ponujajo velik plus: Stisljivost njihovega obrizga. To pomeni, da se vlakna polnila po fazi stiskanja (okrevanja) vedno znova zravnajo in tako ostanejo porok za visok tesnilni učinek krtače v daljšem časovnem obdobju. Poleg tega stisljivost polnila omogoča zelo natančno in enostavno vstavljanje tesnilne ščetke v vogale in robove.

Čiščenje, odstranjevanje, glajenje

Sisteme ščetk KULLEN-KOTI lahko poleg gradnje vrat in oken najdemo tudi na številnih drugih področjih gradbeništva. Pri tem je tehnični poudarek predvsem na različnih poklicih tehnologije čiščenja ter površinske in fugirne obdelave. V proizvodnji montažnih betonskih delov je na primer mehansko čiščenje opaža in livarskih kalupov domena kolesnih in valjčnih krtač KULLEN-KOTI. Uporabljajo se kot rotirajoča orodja v različnih izvedbah z jeklenimi, plastičnimi ali abrazivnimi obrobami, tako v avtomatiziranih sistemih čiščenja kot v ročno vodenih strojih. Notranje stene livarskih kalupov za vnaprej ulite betonske dele osvobajajo motečih ostankov materiala in tako zagotavljajo visoko kakovost površine naknadno ulitih delov. Pri čiščenju opažnih plošč se uporabljajo za nežno odstranjevanje lepljencev s površine. Po drugi strani pa so vozličaste enodelne krtače KULLEN-KOTI zelo primerne za usmerjeno čiščenje razdelilnih in dilatacijskih spojev po žaganju. Pogosto se uporabljajo v mobilnih gradbenih strojih za krtačenje ohlapnega ali prilepljenega kamna, prahu ali delcev umazanije iz stikov.

Obdelava in plemenitenje površin

Druga z gradbeništvom povezana uporaba, pri kateri imajo valjčne krtače podjetja KULLEN-KOTI pomembno vlogo, je oblikovno usmerjena obdelava in plemenitenje naravnih in betonskih kamnov. Sistemi krtač, ki se uporabljajo v ta namen, se na primer uporabljajo za strukturiranje površin granitnih in marmornih plošč ter fasadnih, zidnih in tlakovalnih kamnov, da bi dosegli različne vizualne učinke. Za izvedbo posebnih starinskih in starajočih se učinkov podjetje ponuja posebne starinske krtače, če pa je cilj zelo gladka površina, KULLEN-KOTI priporoča abrazivne valjčne krtače z zrni iz silicijevega karbida. Razširjena je tudi zelo učinkovita uporaba spiralnih valjčnih ščetk KULLEN-KOTI v tako imenovanih curling strojih. Zaradi posebnih abrazivnih ščetin Anderlon (polnilo ANS) omogočajo hkratno čiščenje, glajenje in optično obdelavo betonskih površin.

Pometanje in čiščenje

Z uporabo tehničnih krtač v gradbeništvu je tesno povezana njihova uporaba pri čiščenju in čiščenju javnih odprtih površin. Pri tem gre zlasti za rotacijske krtače za pometanje in odstranjevanje plevela podjetja KULLEN-KOTI, ki jih je mogoče namestiti na stroje in vozila čistilne tehnike ter tako zagotoviti čiste in urejene ulice, trge, športne objekte, parke in vrtove. Pozimi se tehnične krtače uporabljajo tudi za čiščenje snega.

Mimogrede, uporabniki, strojni inženirji in projektanti v gradbeništvu se lahko z vprašanji o tehnologiji krtač obrnejo na Testni center za krtače podjetja KULLEN-KOTI v Reutlingenu. V sodobnem strojnem parku in pod vodstvom ekipe strokovnjakov lahko tukaj opravite obremenitvene teste, primerjalne teste, dolgoročne teste ali specifične aplikacije. KULLEN-KOTI Brush TestCenter lahko nudi tudi dragocene storitve pri razvoju novih rešitev krtač ali pri nadaljnji optimizaciji obstoječih sistemov krtač ter kreativno pomoč v problematičnih primerih.

Več novic

Ciljne rešitve za zelo fino brušenje in zaokroževanje robov


Gre za...

Tehnične ščetke so že vrsto let del osnovne opreme številnih lesnoobdelovalnih strojev in sistemov. Uporabljajo se v številnih različnih izvedbah in velikostih.

Naši transportni valji za peči so opremljeni s posebnimi žičnimi obrobami, ki so odporne na tempe...

Odstranjevanje s krtačo velja za eno od najbolj prilagodljivih in včasih tudi najbolj ekonomičnih...

KULLEN-KOTI bo na sejmu Aluminium 2022 predstavil transportne valje za peči Transportni valji za peči podjetja KULLEN-KOTI so opremljeni s posebnimi žičnimi obrobami, ki so temperaturno odporni do 1.200 °C. Uporabljajo se po vsem svetu v horizontalnih linijah obratov za toplotno obdelavo. Uporabljajo se po vsem svetu v horizontalnih linijah obratov za toplotno obdelavo, kjer omogočajo natančen in površinsko prijazen transport aluminijastih plošč in pločevin. Na letošnjem sejmu ALUMINIUM v Düsseldorfu bo podjetje KULLEN-KOTI predstavilo to izjemno vrsto krtač in podalo informacije o številnih možnostih za njihovo natančno prilagoditev. Podjetje najdete v hali 7A na stojnici D30.
KULLEN-KOTI predstavlja rešitve s krtačami za avtomatizirano odstranjevanje napak